Je známe, kto bude novým moderátorom O 5 minút 12 a Sobotných dialógov

❚❚

Bratislava 19. augusta 2024 (HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)

 

Hlavnú politickú diskusnú reláciu vo verejnoprávnej STVR povedie nový moderátor. V pondelok to oznámilo vedenie televízie

Na snímke vchod do budovy RTVS v Mlynskej doline

Od septembra bude reláciu O 5 minút 12 moderovať doterajší novinár zo spravodajskej :24 Marek Gudiak. Doteraz pôsobil v reláciách Ekonomika 24 a Týždeň.

.

Moderátor si je vedomý zodpovednosti, s ktorou je jeho nová pozícia spojená: “Ponuku moderovať jednu z najsledovanejších politických diskusných relácií na Slovensku si nesmierne vážim. Zároveň si však uvedomujem veľkú zodpovednosť, ktorú mám voči divákom, obzvlášť v tejto dobe, kedy sa spoločnosť potrebuje spájať a politika ju často rozdeľuje. Budem sa snažiť svoju prácu robiť zodpovedne, s pokorou a s dôrazom na objektivitu a kvalitu informácií,“ vyjadril sa Marek Gudiak.

Mária Hlucháňová, ktorá je poverená vedením sekcie spravodajstva STVR verí, že Gudiak náročnú pozíciu zvládne. “Som rada, že pán Gudiak prijal túto ponuku a bude tak môcť zúročiť svoje vyše dvadsaťročné skúsenosti v médiách a spravodajstve. Pán Gudiak má moju plnú podporu, držím mu palce a verím, že túto náročnú úlohu ako profesionál zvládne,“ vyjadrila sa Mária Hlucháňová, poverená vedením sekcie spravodajstva Slovenskej televízie a rozhlasu.

.

Marek Gudiak na pozícii nahradí často kritizovaného Mareka Makaru, ktorý má zostať v štruktúrach televízie. Makara by mal ďalej pôsobiť na spravodajskom kanáli :24.

Okrem zmeny v televíznej politickej diskusii sa rovnaká rošáda odohráva aj v rozhlase. Víkendovú diskusiu Sobotné dialógy po novom povedie Matej Baránek. Bývalá moderátorka Marta Jančkárová by mala pracovať na “iných projektoch”.

“Prácu obidvoch spomínaných moderátorov si vážime, sú to dlhoroční profesionáli, ďakujeme im za množstvo odmoderovaných relácií a naďalej počítame s ich pôsobením v Slovenskej televízii a rozhlase,“ uviedla na margo Makaru a Jančkárovej Mária Hlucháňová.

 

 

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:15

Počet ľudí starších než 100 rokov prevýšil v Japonsku 95.000 a dosiahol nový rekord. Takmer 90 percent z nich tvoria ženy, vyplýva z údajov japonskej vlády zverejnených v utorok.

10:15

Vo Vladislavskej sále Starého kráľovského paláca na Pražskom hrade sú od utorka v rámci osláv sviatku svätého Václava vystavené české korunovačné klenoty. Výstava sa tento rok zameriava na drahokamy, ktorými sú klenoty ozdobené. Ráno už čakali v rade pred palácom desiatky ľudí.

korunovačné klenoty
Na snímke české korunovačné klenoty – kráľovská koruna, žezlo a jablko – vystavené vo Vladislavskej sále na Pražskom hrade
10:14

Spojené štáty v pondelok oznámili nové sankcie voči piatim jednotlivcom a firmám prepojeným so spoločnosťou Intellexa Consortium v prípade distribúcie špionážneho softvéru Predator.

10:13

Zamestnanci spoločnosti Amazon sa čoskoro opäť vrátia do kancelárie na päť dní v týždni. Spoločná práca je efektívnejšia a upevňuje tímy, uviedol v pondelok (16. 9.) generálny riaditeľ spoločnosti Andy Jassy.

09:32

Americký výrobca lietadiel Boeing v súvislosti so štrajkom svojej najväčšej odborovej organizácie zastavuje prijímanie nových zamestnancov. Spoločnosť zároveň mnohých zamestnancov prepustí a služobné cesty obmedzí na minimum, oznámil v pondelok (16. 9.) večer finančný riaditeľ Brian West.

09:32

Nižšia volebná účasť a čoraz častejšie spochybňovanie výsledkov ohrozuje dôveryhodnosť volieb na celom svete. Vyplýva to z čiastkového indexu slobodných a spravodlivých volieb medzivládneho dozorného orgánu (IDEA) so sídlom vo Švédsku, ktorý zaznamenal v minulom roku najväčší pokles v histórii.

09:21

Pokrok v oblasti zrovnoprávnenia žien a mužov je stále pomalý. Vyplýva to zo správy organizácie OSN Ženy (UN Women), zverejnenej v utorok.

08:43

Novým prezidentom ružomberského papierensko-celulózového podniku Mondi SCP sa od 1. septembra stal Joachim Grünewald. Nahradil doterajšieho prezidenta Matjaža Gorjupa.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke labutia rodina sleduje nedeľných chodcov pri jazere Baldeney v nemeckom Essene

Autor: TASR/AP-Martin Meissner

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Michal Durila

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali