Jamrichová zvládla 1. kolo, ďalej ide i Zelníčková

❚❚

Bratislava 9. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Slovenská tenistka Renáta Jamrichová postúpila do druhého kola dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2024 v Bratislave. Držiteľka voľnej karty od organizátorov zdolala v 1. kole Češku Anetu Kučmovú 6:3, 6:1. V ďalšom stretnutí ju čaká sedmička podujatia Ruska Julia Avdejevová

Jamrichová
Na snímke Slovenka Renáta Jamrichová

Zo Sloveniek sa v stredu darilo aj Radke Zelníčkovej. Úspešná kvalifikantka vyradila v 1. kole Nemku Nastasju Schunkovú 7:6 (2), 7:5. V osemfinále bude jej súperka dvojka turnaja Chloe Paquetová z Francúzska.

.

dvojhra – 1. kolo:
Renáta JAMRICHOVÁ (SR) – Aneta Kučmová (ČR) 6:3, 6:1, Radka ZELNÍČKOVÁ (SR) – Nastasja Schunková (Nem.) 7:6 (2), 7:5, Anastasia Zacharovová (Rus.-4.) – Katarína KUŽMOVÁ 6:2, 3:6, 6:4, Elena Malyginová (Est.) – Katarína STREŠŇÁKOVÁ (SR) 6:3, 6:2, Anastasia Sobolievová (Ukr.) – Nina VARGOVÁ (SR) 7:6 (2), 6:1

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

19:21

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj plánuje v piatok odcestovať do Berlína, kde sa stretne s kancelárom Olafom Scholzom a prezidentom Frankom-Walterom Steinmeierom

19:12

Zásoby ropy v Spojených štátoch minulý týždeň vzrástli viac, ako sa očakávalo. Ukázali to v stredu údaje amerického Úradu pre energetické informácie (EIA). Podľa EIA sa zásoby ropy v týždni do 4. októbra 2024 zvýšili o 5,810 milióna barelov (1 barel = 159 litrov) na 422,7 milióna barelov. To bol ich najstrmší nárast za viac ako päť mesiacov. Prekonal aj odhady trhu, ktorý očakával, že stúpnu o dva milióny barelov.

19:11

18:50

Česko podľa prezidenta Petra Pavla zaznamenáva tisíce kybernetických útokov denne. Taký útok, ktorý by bol cielený na kybernetickú infraštruktúru krajiny, je podľa jeho slov možné porovnať s ozbrojeným konfliktom. Dodal, že na zvýšenie odolnosti celej spoločnosti je nutné aj vzdelávanie a osveta o týchto témach. Povedal to v stredu po návšteve českého Národného úradu pre kybernetickú a informačnú bezpečnosť (NÚKIB).

18:49

Tínedžer z Nepálu sa stal v stredu najmladším horolezcom, ktorý zdolal 14 najvyšších vrcholov sveta. Nimá Rindží Šerpa (18) v stredu približne o 6.05 h miestneho času vystúpil na vrchol tibetskej hory Šišapangm. Zavŕšil svoj výstup na všetkých 14 vrcholov s nadmorskou výškou viac ako 8000 metrov uznaných Medzinárodnou horolezeckou asociáciou (UIAA). Všetky sa nachádzajú v Ázii.

18:48

Je možné, že časť finančných prostriedkov z Programu rozvoja vidieka koncom budúceho roka prepadne. Uviedol to v stredu minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) na tlačovej konferencii s tým, že rezort hľadá riešenia, ako vyčerpať čo najviac prostriedkov.

18:47

Slovensko má najvyšší počet živnostníkov len s jedným zákazníkom a zároveň aj piaty najväčší počet živnostníkov na 1000 obyvateľov v rámci štátov EÚ. Za posledných desať rokov stúpol počet fiktívnych živnostníkov dvojnásobne. V stredu na to upozornili zástupcovia Združenia podnikateľov Slovenska (ZPS), Národného inšpektorátu práce, finančnej správy (FS) a spoločnosti Grant Thornton Slovakia (GTS) na základe analýzy Útvaru pre hodnotu a peniaze (ÚHP). ZPS však presnosť údajov spochybnilo.

18:32

Francúzsko bude 24. októbra hostiť medzinárodnú ministerskú konferenciu o kríze v Libanone. Rozhovory sa zamerajú na politickú situáciu a humanitárnu pomoc po eskalácii medzi Izraelom a Hizballáhom. Oznámilo to v stredu francúzske ministerstvo zahraničných vecí.

18:32

Úrad OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí (OCHA) v stredu upozornil, že humanitárna kríza a podmienky v Libanone sa “zhoršujú alarmujúcim tempom.” V krajine už niekoľko týždňov eskaluje konflikt medzi Izraelom a proiránskym hnutím Hizballáh.

18:23

Súboj o post predsedu britskej opozičnej Konzervatívnej strany sa v stredu zúžil na dvoch kandidátov. Z duelu vypadol bývalý minister zahraničných vecí a vnútra James Cleverly.

18:22

Talianska premiérka Giorgia Meloniová svedčila v stredu na súde v prípade dvoch mužov, ktorí vytvorili a zdieľali jej falošné pornografické videá.

18:22

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu vyhlásil, že situácia na bojisku v jeho krajine vytvára príležitosť na prijatie krokov, ktoré povedú k ukončeniu vojny na Ukrajine najneskôr v roku 2025.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na Veľký čínsky múr v Pekingu

Autor: TASR/AP-Achmad Ibrahim

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

René Pavlík

Peter Lipták

Slavus Sámo Vladimír Prokeš CS

Milan Šupa

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali