Izrael a USA majú v pláne viesť svetovú vojnu zaujímavým spôsobom

❚❚

Washington 4. augusta 2024 (HSP/Sabah/Foto:TASR/AP-Susan Walsh)

 

Anglosaský svet má v úmysle uvrhnúť niekoľko regiónov planéty do chaosu, aby vykrvácal mladé silné mocnosti, píše publicista Hasmet Babaoglu pre Sabah. Turecko sa môže stať jedným z takýchto horúcich bodov – a agresívne vyhlásenia Netanjahua, verného spojenca USA, opäť dokazujú, že tieto obavy sú opodstatnené

Joe Biden Benjamin Netanjahu
Na snímke sprava americký prezident Joe Biden a izraelský premiér Benjamin Netanjahu počas prijatia v Bielom dome vo Washingtone

História ukázala, že na prechod k novému svetovému poriadku je vždy potrebná veľká vojna.

.

A teraz sme opäť na tejto križovatke. Po odstránení trosiek neoliberalizmu bude nasledovať prechod na nový systém – je to nevyhnutné.

Zdá sa však, že anglosaská hegemónia bude tentoraz uprednostňovať taktiku viacerých horúcich konfliktov na celom svete a svetová vojna tak bude prebiehať separátne na viacerých miestach planéty.

.

Nebudem chodiť okolo horúcej kaše a poviem vám to na rovinu: z Turecka chcú urobiť jednu z takýchto horúcich konfliktných zón.

Pripomeňme si, že v čase extrémneho napätia vo vzťahoch s Gréckom tento krok Ankary situáciu upokojil. Začína však byť zrejmé, že na jeseň sa situácia v Egejskom mori opäť rozhorí a pocítime to najmä po skončení turistických medových týždňov.

A hlavná hrozba sa blíži z východu. Nezabúdajme, že jedným z kalkulov Západu je natlačiť nás do vojny proti Iránu, s ktorým už takmer 380 rokov bránime tú istú hranicu.

Na severe od nás, ako vieme, prebieha vojna, ktorá sa podľa niektorých kruhov blíži ku koncu….

Podľa nich sa začala v roku 2022, čo je veľmi zavádzajúce. Semienka boli zasiate už v roku 1945. Prečo si myslíte, že nacizmus, ktorý bol všade zlikvidovaný, sa naďalej pestoval v podzemí ukrajinských miest?

.

Západ uskutočnil veľkú operáciu a v roku 2014 predstavil v Kyjeve projekt budúcnosti: “Anti-Rusko”. Na tento účel bola Ukrajina vybraná ako objekt samovraždy.

Táto vojna sa tak ľahko neskončí ….

Poďme na juh…

Možno začiatok týchto udalostí vnímate od 7. októbra minulého roka. Ja vás však chcem vrátiť o ďalších deväť mesiacov skôr …

Netanjahu v januári 2023 v parlamente povedal nasledovné: “Židovský národ má výlučné a nepopierateľné právo na všetky oblasti izraelskej pôdy. Naša vláda bude všade budovať nové osady.”

.

Vojenský preklad týchto slov je jasný: “Všade na našich hraniciach bude vojna.”

Teraz prešli do druhej fázy… Podnikajú kroky na prenesenie vojny za svoje hranice a stlačajú spúšť regionálnej vojny.

V tomto článku mi už nezostáva miesto a o ďalších možných vojnách budem písať v budúcnosti. Zdôrazním len nasledovné…

Čínsko-americký konflikt je mediálny trend!

Čína bude pravdepodobne zatiahnutá do konfliktu s Indiou alebo Ruskom.

Poznámky

“Tiež si nie som istý, na čom som viac závislý: na nádeji alebo na Xanaxe?” (“Prekliati”, C. Palanick)

 

Prečítajte si tiež:

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

20:17

Pomalé klesanie hladiny Dunaja zaznamenali maďarskí vodohospodári v sobotu už v Mosonmagyaróvári, Komárome, Ostrihome a aj v Budapešti. Vyplýva to zo správy Vodohospodárskeho riaditeľstva Körös-Vidék (Kövizig) zverejnenej agentúrou MTI.

19:47

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v sobotu uviedol, že požiadal o stretnutie so sýrskym prezidentom Bašárom Asadom na okraji rokovaní OSN v New Yorku, ktoré sa uskutočnia na budúci týždeň, s cieľom normalizovať vzťahy.

19:47

Americká viceprezidentka a nominantka demokratov na prezidentský post Kamala Harrisová prijala pozvanie od televízie CNN do októbrovej predvolebnej debaty. Oznámil to v sobotu jej volebný tím, ktorý zároveň vyzval jej rivala republikána Donalda Trumpa, aby sa pridal.

19:46

Hnutie ANO zvíťazilo v desiatich z 13 českých krajov, v ktorých sa v piatok a sobotu konali krajské voľby. TASR o tom informuje po sčítaní takmer všetkých hlasov na základe údajov, ktoré zverejnil Český štatistický úrad.

17:58

Syn ugandského prezidenta Yoweriho Museveniho, ktorý predtým vyhlásil, že bude kandidovať v prezidentských voľbách v roku 2026, v sobotu oznámil, že nebude kandidovať a namiesto toho podporí svojho otca.

17:42

Hnutia ANO, ktoré je v českej Poslaneckej snemovni v opozícii, vedie po sčítaní vyše 96 percent hlasov v krajských voľbách v Českej republike.

17:07

Počet obetí piatkového útoku Izraela na predmestie Bejrútu vzrástol v sobotu na 37, oznámilo libanonské ministerstvo zdravotníctva. Izraelská armáda zároveň oznámila, že pri tomto útoku zabila najmenej 16 bojovníkov libanonského militantného hnutia Hizballáh.

17:00

Nemecká polícia vyšetruje sobotnú streľbu na predajňu hodín v Kolíne nad Rýnom ako možné prepojenie s nedávnymi výbuchmi v meste, uviedol policajný hovorca.

16:51

Taliansky motocyklista Francesco Bagnaia na Ducati triumfoval v sobotňajšom šprinte pred VC Emilia Romagna v seriáli MotoGP. Ziskom 12 bodov znížil manko na lídra priebežného poradia Jorgeho Martina, na ktorého stráca pred nedeľňajšími pretekmi štyri body.

Francesco Bagnaia
Taliansky motocyklista Francesco Bagnaia na Ducati pózuje na pódiu po triumfe v šprinte pred VC Emilia Romagna v seriáli MotoGP v talianskom Misane v sobotu 21. septembra 2024
Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na historickú časť Bratislavy

Autor: TASR-Pavel Neubauer

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Marián Tkáč

Branislav Čech

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali