ITA suspendovala Iračana Sehena za užitie anabolických steroidov

❚❚

Paríž 26. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Olympijské hry v Paríži majú svojho prvého dopingového hriešnika. Iracký džudista Sajjad Sehen, ktorý sa chystal na svoju prvú olympiádu, mal pozitívny test na anabolické steroidy metandienón a boldenón. V piatok iba niekoľko hodín pred otváracím ceremoniálom to uviedla Medzinárodná testovacia agentúra (ITA)

džudo
Ilustračné foto

Sehenovi odobrali vzorku s pozitívnym dopingovým nálezom v utorok v Paríži. Na žinenkách vo francúzskej metropole sa mal predstaviť na budúci utorok v kategórii do 81 kg. V 1. kole mal čeliť súperovi z Uzbekistanu, informovala AFP. Dvadsaťosemročného irackého džudistu však ITA dočasne suspendovala a prišiel tak o štart pod piatimi kruhmi. “Znamená to, že športovec nemôže počas olympijských hier súťažiť, trénovať alebo zúčastňovať sa akejkoľvek aktivity,” uviedla agentúra.

.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

17:23

Policajné psy na letisku Viedeň-Schwechat našli v invalidnom vozíku 39-ročného pasažiera z Venezuely ukrytých 14 kilogramov kokaínu, uviedla v sobotu polícia.

16:43

Alžírčania sa v sobotu vybrali k volebným urnám, aby odovzdali svoj hlas v prezidentských voľbách. Podľa všeobecných očakávaní v nich opätovne zvíťazí súčasný prezident Abdal Madžíd Tabbún.

16:29

Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí v sobotu vyjadrilo hlboké znepokojenie medializovanými správami informujúcimi o možnom prevoze iránskych balistických striel do Ruska. “Akýkoľvek prevoz iránskych balistických striel do Ruska by znamenal dramatickú eskaláciu iránskej podpory ruskej vojenskej agresie proti Ukrajine,” vyhlásil hovorca Rady Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Sean Savett.

16:07

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová si nezahrá o singlový titul na turnaji WTA 125 v mexickej Guadalajare. Ako najvyššie nasadená hráčka nestačila v semifinále na štvorku poudujatia Tatjanu Mariovú z Nemecka a podľahla jej hladko v dvoch setoch 0:6 a 2:6.

16:05

Supertajfún Jagi v sobotu zasiahol Vietnam a na severe krajiny vyvrátil tisíce stromov. Podľa štátnych médií dosiaľ zahynuli traja ľudia. Tajfún sa v piatok prehnal cez čínsku provinciu Chaj-nan, kde po jeho vyčíňaní hlásili dve obete na životoch a 92 zranených.

Tajfún Jagi
Kokosové palmy sa ohýňajú pozdĺž cesty po tom, ako sa oblasťou prehnal tajfún Jagi v meste Haikou, na juhu čínskej provincie Chaj-nan 6. septembra 2024
16:04

Ceny ropy zaznamenali v závere tohto týždňa pokles o viac než 2 %, pričom cena Brentu ukončila obchodovanie v blízkosti 71 USD za barel (159 litrov). To bola najnižšia cena na záver obchodovania za vyše 2,5 roka. Náladu na trhoch ovplyvnili najmä údaje o vývoji na americkom trhu práce.

16:03

Nad zmenou zamestnávateľa uvažuje tento rok necelá polovica Slovákov, častejšie mladí ľudia. Medziročne ide o mierny pokles o štyri percentá. Najčastejším dôvodom pri odchode z práce je vyššia mzda, lepšie pracovné prostredie či blízkosť pracoviska. Vyplýva to z prieskumu JobsIndex spoločnosti Alma Career, ktorý sa realizoval v prvom kvartáli tohto roka na vzorke 1007 slovenských zamestnancov.

15:59

Dôchodkové systémy potrebujú legislatívnu stabilitu, aby sa sporitelia mohli spoľahnúť, že ich úspory sa dočkajú ich vlastnej staroby. Uviedol to člen predsedníctva Asociácie dôchodkových správcovských spoločností (ADSS) Matej Varga na ekonomickom fóre v Karpaczi.

15:58

Priemerná nákupná cena surového kravského mlieka sa v SR v júli 2024 zvýšila o 0,3 % na úroveň 41,70 eura/100 kg. V porovnaní s júlom 2023 bola priemerná nákupná cena mlieka vyššia o 1,3 %. Vyplýva to z aktuálnej správy Agrárnych trhových informácií Slovenska (ATIS).

15:57

V priebehu septembra budú krátko po sebe Európska centrálna banka (ECB) aj americká centrálna banka Fed rozhodovať o nastavení úrokových sadzieb. Očakáva sa, že obidve pristúpia k ich zníženiu. V prípade ECB by to bolo druhýkrát a Fedu dokonca prvýkrát po dlhšom období prísnej menovej politiky. V jej uvoľňovaní by mali pokračovať aj v ďalších mesiacoch, postupovať však budú opatrne, zhodli sa ekonomickí analytici oslovení TASR.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zber jabĺk v sade Novosad v katastri obce Cabaj-Čápor v okrese Nitra

Autor: TASR-Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali