Hosťom osláv 70. výročia KĽDR bude aj francúzsky herec Depardieu

❚❚

Pchjongjan 8. septembra 2018 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Axel Schmidt)

 

Francúzsky herec Gérard Depardieu pricestoval v piatok do Pchjongjangu, kde sa v nedeľu zúčastní na oslavách 70. výročia vzniku Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR).

Na snímke francúzsky herec Gérard Depardieu

Ako informovali francúzske médiá, francúzski novinári na Depardieua naďabili v jednom z pchjongjanských hotelov, kde sa zvyčajne ubytúvajú zahraničné delegácie. Médiá dodali, že Depardieu neprejavil záujem odpovedať na ich otázky. Keď si všimol francúzskych novinárov a kamery, vyhlásil, že ich nemá rád a že “ide preč”.

.

V programe osláv výročia vyhlásenia KĽDR je vojenská prehliadka – prvá po päťročnej prestávke – a hromadné predstavenie cvičencov, ktoré sa uskutoční na štadióne pre 100.000 ľudí.

Donedávna sa na vojenských prehliadkach predstavovali aj najnovšie zbrane severokórejskej armády. Podľa pozorovateľov je však málo pravdepodobné, že by režim KĽDR chcel v nedeľu predviesť aj svoje najnovšie balistické rakety, pretože by tak mohol poškodiť atmosféru zmiernenia napätia vo vzťahoch s vonkajším svetom.

.

Francúzsky herec, ktorý sa netají láskou k Rusku a prezidentovi Vladimirovi Putinovi, považuje za svojho priateľa aj bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka či čečenského vodcu Ramzana Kadyrova.

Depardieu sa pred niekoľkými rokmi odsťahoval z Francúzska, aby nemusel platiť vysoké dane. Najprv sa presťahoval do Belgicka, potom odišiel do Ruska, kde mu prezident Vladimir Putin v roku 2013 udelil ruské občianstvo.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

15:58

Spoločnosť UBS Global Wealth Management (UBS) v utorok zvýšila pravdepodobnosť nástupu recesie v USA na 25 % z predchádzajúceho odhadu 20 %. Za hlavnú slabú stránku najväčšej svetovej ekonomiky označili analytici vývoj na trhu práce.

15:22

Maďarská národná banka (MNB) po viac ako jednom roku prerušila cyklus uvoľňovania menovej politiky, a to aj napriek júlovému zrýchleniu inflácie.

15:03

Predsedníčke Európskej komisie Ursule von der Leyenovej a dánskej premiérke Mette Frederiksenovej udelia na nadchádzajúcej medzinárodnej konferencii Globsec Českú a slovenskú transatlantickú cenu za ich prínos v oblasti medzinárodnej spolupráce. Odovzdávanie sa uskutoční v piatok počas galavečera na Pražskom hrade.

15:02

Írsky nízkonákladový prepravca Ryanair obmedzí od leta budúceho roka svoju prevádzku na letisku Berlín-Brandenburg (BER) približne o 20 %. Dôvodom sú najmä vysoké letiskové poplatky, oznámila spoločnosť v utorok.

14:33

Dovedna až osem ľudí pobodali počas uplynulých dní na pouličnom karnevale v londýnskej štvrti Notting Hill, ktorý patrí k najväčším svojho druhu na svete. Metropolitná polícia zároveň v pondelok neskoro večer v celkovej bilancii oznámila aj to, že na trojdňovom podujatí zadržala stovky ľudí.

14:31

Nemecký priemysel stále nie je schopný vyťažiť z rastu v iných európskych krajinách. Na to poukázali aj najnovšie výsledky prieskumu ekonomického inštitútu Ifo medzi exportérmi, podľa ktorých vývozcovia výrazne zhoršili svoje exportné očakávania. Informovala o tom agentúra DPA.

14:31

Trhová kapitalizácia čínskeho online predajcu PDD Holdings sa v pondelok (26. 8.) znížila o takmer 55 miliárd USD (49,27 miliardy eur).

14:11

Zdanenie príjmov fyzických osôb z predaja virtuálnej meny na základe tzv. časového testu by sa mohlo znížiť. Vyplýva to návrhu novely zákona o dani z príjmov, ktorý na rokovanie Národnej rady (NR) SR predložil opozičný poslanec Marián Viskupič (SaS). Pri predaji virtuálnej meny po uplynutí jedného roka od jej nadobudnutia navrhuje príjem zdaňovať sadzbou dane vo výške 7 %. Nadobudnutie účinnosti návrhu zákona sa navrhuje na 1. januára 2025.

14:09

Výnimky pre oslobodenie príjmov z predaja nehnuteľnosti od dane by sa mohli rozšíriť. Vyplýva to z návrhu novely o dani z príjmov, ktorý na rokovanie Národnej rady (NR) SR predložila skupina opozičných poslancov okolo Igora Matoviča (hnutie Slovensko). Účinnosť návrhu zákona sa navrhuje na 1. januára 2025.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke včely zbierajú peľ z kvetov zlatobyle v nemeckom Stuttgarte

Autor: TASR/DPA-Bernd Weißbrod/dpa-Bildfunk

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

René Pavlík

Ivan Štubňa

Pavel Jacz

Gustáv Murín

Viktor Pondělík

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali