Horskí záchranári z Malej Fatry pomáhali slovenskej a českej turistke

Horskí záchranári z Malej Fatry pomáhali slovenskej a českej turistke

Terchová/Martin 30. júna 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Daniel Stehlík)

 

Dve záchranné akcie absolvovali v sobotu (29. 6.) horskí záchranári z Malej Fatry. Pomáhali slovenskej turistke so zraneným členkom a Češke, ktorá pri Šútovskom vodopáde utrpela vážne zranenie nohy. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke

Malá Fatra
Ilustračné foto

Slovenská turistka si pod Generálom poranila členok. Na pomoc jej išli dvaja záchranári HZS zo Štefanovej. Zranenú ženu ošetrili a terénnym vozidlom transportovali k jej autu, odkiaľ pokračovala na lekárske vyšetrenie na vlastnú žiadosť samostatne.

Reklama

Následne prijala HZS od kolegov z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby ďalšiu žiadosť o pomoc, tento raz z oblasti Šútovského vodopádu. Potrebovala ju 64-ročná česká turistka, ktorá si na mokrom turistickom chodníku vážne poranila nohu.

“Záchranári zranenú ženu ošetrili, zafixovali jej končatinu a poskytli medikamentóznu liečbu. Následne ženu za pomoci lanovej techniky vytiahli na chodník a transportovali k vozidlu HZS. Horskí záchranári ju previezli do Univerzitnej nemocnice v Martine na ďalšie ošetrenie,” informovala HZS.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:47

Vedenie francúzskej krajne pravicovej strany Národné združenie (RN) stiahne z volieb kandidátku, ktorá sa pred časom nechala odfotografovať v čiapke poddôstojníka nemeckého vojnového letectva Luftwaffe s hákovým krížom, uvádza TASR.

12:41

Európska komisia (EK) v utorok oznámila, že povolila dve geneticky modifikované plodiny kukurice na jednotnom trhu EÚ a obnovila povolenie pre ďalšiu geneticky modifikovanú plodinu kukurice ako potraviny a krmiva pre zvieratá. Informuje o tom spravodajca TASR.

12:40

Miera nezamestnanosti v eurozóne po úprave o sezónne vplyvy sa v máji 2024 udržala na aprílovej úrovni 6,4 %. TASR o tom informuje na základe údajov, ktoré zverejnil v utorok štatistický úrad Európskej únie (EÚ) Eurostat. V rámci celej Únie zostala v máji 2024 miera nezamestnanosti stabilná na úrovni 6 %.

12:40

Štátna Slovenská elektrizačná prenosová sústava (SEPS) znížila v minulom roku čistý zisk po zdanení na 71 miliónov eur. V porovnaní s minulým rokom, keď bol zisk 105 miliónov, to predstavuje pokles o viac ako 32 %. Vyplýva to z údajov zverejnených v Registri účtovných závierok. Tržby za hospodársky rok 2023 boli vo výške takmer 664 miliónov eur a takmer v celej výške ich spoločnosť dosiahla z prenosu a tranzitu elektrickej energie.

12:39

Opozičná SaS vyzýva ministra dopravy SR Jozefa Ráža (nominant Smeru-SD), aby prišiel s ucelenou koncepciou riešenia žalostného stavu železničnej dopravy. Vyhlásili to v utorok predseda SaS Branislav Gröhling a podpredseda SaS Marián Viskupič na tlačovej konferencii.

12:37

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj telefonoval s odchádzajúcim holandským premiérom a budúcim generálnym tajomníkom NATO Markom Ruttem. V telefonáte diskutovali o budúcej spolupráci Ukrajiny so Severoatlantickou alianciou.

12:36

Približne každý ôsmy Brit sa stále nerozhodol, komu dá vo štvrtok svoj hlas v predčasných voľbách do Dolnej snemovne parlamentu. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti YouGov, na ktorý sa v utorkovom článku odvolal denník The Guardian.

12:36

Už viac ako tisíc prípadov gastroenteritídy, známej aj ako žalúdočná viróza, zaznamenali v uplynulých dňoch v talianskom mestečku Torri del Benaco ležiacom na východnom brehu Gardského jazera a jeho okolí.

12:36

Zástupcovia belgických politických strán, ktoré by mohli vytvoriť novú federálnu koaličnú vládu, sa v pondelok a utorok zišli na prvých spoločných stretnutiach, aby preskúmali možnosti spolupráce. Na správu televíznej stanice RTBF upozorňuje bruselský spravodajca TASR.

12:25

Futbalisti Portugalska si postup do štvrťfinále majstrovstiev Európy museli vybojovať až v jedenástkovom rozstrele. Zápas mohol v predĺžení rozhodnúť Cristiano Ronaldo, ale jeho penaltový pokus v 105. minúte brankár Jan Oblak vystihol. Skúsený zakončovateľ sa však napriek tomu postavil v rozstrele k lopte ako prvý Portugalčan a tentoraz nezaváhal. Po zápase uviedol, že sú to pre neho posledné ME v kariére.

Cristiano Ronaldo
Na snímke hráč Portugalska Cristiano Ronaldo vyplazuje jazyk po penaltovom rozstrele v zápase osemfinále Portugalsko – Slovinsko (0:0 pp, 3:0 v jedenástkovom rozstrele) na ME 2024 vo futbale
11:51

Futbalisti Belgicka po pondelkovej prehre s Francúzskom 0:1 v osemfinále na ME neuspeli na ďalšom veľkom turnaji. Belgické médiá napísali, že pre viacerých členov takzvanej zlatej generácie to je až príliš známy pocit. Mužstvo prehralo v skupine so Slovenskom 0:1, remizovalo s Ukrajinou 0:0 a na ME zdolalo len Rumunsko 2:0.

Francúzsko - Belgicko
Francúzsky hráč Kylian Mbappé (vľavo) sa pokúša strieľať na gól v zápase osemfinále Francúzsko – Belgicko na ME 2024 vo futbale v nemeckom Düsseldorfe 1. júla 2024
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žatva pšenice v katastri obce Bátorove Kosihy v okrese Komárno

Autor: TASR-Milan Drozd

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali