Horskí záchranári pomáhali paraglajdistovi, ktorý mal nehodu na Novej holi

❚❚

Donovaly 25. augusta 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Miroslava Mlynárová)

 

Horskí záchranári v nedeľu popoludní pomáhali 41-ročnému paraglajdistovi, ktorý krátko po štarte z Novej hole narazil do stĺpa lanovky a uviazol na ňom. Na svojej oficiálnej webovej stránke o tom informovala Horská záchranná služba (HZS)

Horská záchranná služba logo stanica
Ilustračné foto

“Po vyslobodení mu bola poskytnutá zdravotná starostlivosť a následne bol terénnym vozidlom HZS zvezený do Domu HZS,” informovali horskí záchranári.

.

Ako dodali, potom ho odovzdali posádke rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá ho s podozrením na poranenia v oblasti chrbta, hrudníka a panvy transportovala do nemocnice.

 

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

11:42

Vo svete vedy sa počas uplynulého týždňa objavilo viacero zaujímavých správ. Psy si dokážu zapamätať názvy hračiek až dva roky, skúmanie párenia komárov môže pomôcť v boji proti malárii i vo vývoji dronov a do otvoreného vesmíru vystúpili prvýkrát neprofesionálni astronauti. 

11:40

MH Teplárenský holding spustil vykurovanie do skúšobnej prevádzky vo svojich závodoch v Bratislave, Trnave, Žiline a Martine. Reaguje tak na aktuálne klimatické podmienky s predpoveďou ochladenia a zároveň tým chce vytvoriť podmienky pre odberateľov na odskúšanie svojich technologických zariadení pred tohtoročnou vykurovacou sezónou.

11:39

Štátny rozpočet dosiahol ku koncu prvého polroka schodok 4 miliardy eur a medziročne tak došlo k jeho zhoršeniu o viac ako miliardu eur. Najväčšiu záťaž predstavujú výdavky Sociálnej poisťovne (SP) na starobné, predčasné, ako aj 13. dôchodky či ich valorizáciu. Už v súčasnosti je zrejmé, že rozpočtovaný transfer štátu do SP v sume 1,6 miliardy eur nebude tento rok stačiť. V aktuálnej správe o vývoji rozpočtového hospodárenia za prvých šesť mesiacov roka to konštatoval Najvyšší kontrolný úrad SR.

11:38

Kurz amerického dolára klesol oproti japonskému jenu na najnižšiu úroveň v tomto roku, naopak, cena zlata zaznamenala nový rekord, keď prekročila 2570 USD za troyskú uncu. Dôvodom je posilnenie očakávaní investorov, že americká centrálna banka pristúpi na budúci týždeň k výraznejšej redukcii úrokových sadzieb, než sa pôvodne predpokladalo.

11:37

Nemeckí policajti zadržali Sýrčana podozrivého z plánovania útoku mačetou na vojakov v Bavorsku, uviedla tamojšia prokuratúra.

11:35

Predseda dolnej komory ruského parlamentu Viačeslav Volodin obvinil NATO, že pomáha Ukrajine pri výbere ruských miest, na ktoré má útočiť. 

10:32

Rusko odobralo akreditáciu šiestim britským diplomatom pre podozrenie zo špionáže a “ohrozenia bezpečnosti Ruska”, oznámila ruská Federálna bezpečnostná služba.

10:09

Všetky odlety a prílety na belgické letisko Charleroi boli zrušené. Na druhom najrušnejšom letisku v krajine štrajkujú zamestnanci.

10:07

Bez ohľadu na kroky Bruselu sa z Maďarska nestane prisťahovalecká krajina, vyhlásil maďarský premiér Viktor Orbán v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Kossuth Rádió.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke záhrady v luxusnej štvrti Marina Bay v Singapure

Autor: TASR/AP-Gregorio Borgia

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Erik Majercak

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali