Holloway triumfoval na 110 m prek. časom 12,99 s

❚❚

Paríž 9. augusta 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Petr David Josek)

 

Americký atlét Grant Holloway triumfoval na OH v Paríži v behu na 110 m prek. Zlato získal časom 12,99 s. Vo finále zdolal o desatinu krajana Daniela Robertsa, bronz putuje do Jamajky zásluhou Rasheeda Broadbella

Grant Holloway
Americký atlét Grant Holloway (uprostred) zvíťazil vo finále behu na 110 m prekážky na XXXIII. letných olympijských hrách v Paríži

Holloway profitoval na Stade de France z vydareného štartu, náskok postupne zveľaďoval a súperom nedal žiadnu šancu. Majster sveta z uplynulých dvoch šampionátov si tak konečne splnil sen o olympijskom zlate. Napravil si chuť po OH v Tokiu, kde dobehol tesne druhý za Hansleom Parchmentom. Jamajčan potvrdil, že nemá formu, v parížskom finále skončil až na poslednom ôsmom mieste. Roberts bol druhý za 13,09, vo fotofiniši mal o niečo lepší predklon ako Broadbell, ktorý cieľovú pásku preťal v rovnakom čase.

.

 

Atletika – finále:

.

muži

110 m prek.: 1. Grant Holloway 12,99, 2. Daniel Roberts (obaja USA) 13,09, 3. Rasheed Broadbell (Jam.) 13,09, 4. Enrique Llopis (Šp.) 13,20, 5. Rachid Muratake (Jap.) 13,21, 6. Freddie Crittenden (USA) 13,32, 7. Orlando Bennett 13,34, 8. Hansle Parchment (obaja Jam.) 13,39

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

06:57

Bývalý hollywoodsky producent Harvey Weinstein podstúpil v pondelok urgentnú operáciu srdca po tom, čo v nedeľu v newyorskej väznici pocítil bolesť v hrudníku.

06:57

Svetová antidopingová agentúra (WADA) vyzvala Antidopingovú agentúru USA (USADA), aby intenzívnejšie bojovala za čistotu športu vo svojej krajine. Podľa WADA totiž až 90% profesionálnych a vysokoškolských športovcov v USA súťaží bez toho, aby dodržiavali antidopingový kódex.

06:54

Jednu obeť a štyroch zranených si vyžiadala lavína, ktorá v pondelok na horskom masíve Monte Rosa zasiahla skupinu deviatich horolezcov, uviedla horská záchranná služba z talianskej provincie Údolie Aosty.

06:54

Vo veku 93 rokov zomrel legendárny americký herec James Earl Jones, ktorý zapožičal svoj hlas postave Darth Vadera zo ságy Hviezdne vojny, oznámila v pondelok jeho rodina.

James Earl Jones
Na snímke James Earl Jones
06:53

Najmenej 40 obetí na životoch si podľa tamojšej civilnej ochrany vyžiadal pondelkový izraelský útok na humanitárnu zónu v oblasti al-Mawásí v meste Chán Júnis na juhu pásma Gazy. Zranenia utrpelo ďalších vyše 60 ľudí. Izraelská armáda tvrdí, že v oblasti zasiahla veliace stredisko palestínskeho radikálneho hnutia Hamas.

06:52

Konvoj vozidiel a personálu Organizácie Spojených národov (OSN), zadržiavaný izraelskými jednotkami na severe Pásma Gazy viac než deväť hodín, bol prepustený, oznámil v noci na utorok riaditeľ Agentúry OSN pre palestínskych utečencov (UNRWA) Philippe Lazzarini.

06:50

Rumunská armáda našla v pondelok neďaleko dediny Periprava pri hranici s Ukrajinou fragmenty ruského dronu. Oblasť prehľadávali po správach o preletoch bezpilotných lietadiel pri nočnom útoku na ukrajinské riečne prístavy na Dunaji, ktorý tam tvorí hranicu. Oznámilo to ministerstvo obrany v Bukurešti.

06:50

Izraelská armáda v pondelok uviedla, že zastavila konvoj vozidiel OSN v severnej časti Pásma Gazy. Podľa informácií spravodajských služieb Izraela sa totiž v konvoji údajne nachádzalo niekoľko “podozrivých” Palestínčanov, ktorých chceli izraelské jednotky vypočuť.

06:48

Spojené štáty nemôžu potvrdiť správy, že Irán dodal Rusku balistické rakety, uviedol v pondelok hovorca Rady Bieleho domu pre národnú bezpečnosť John Kirby. Americký denník Wall Street Journal (WSJ) zverejnil informácie, že Irán dodal Rusku balistické rakety krátkeho doletu s odvolaním sa na anonymných amerických aj európskych predstaviteľov.

06:46

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan vyzval Organizáciu islamskej spolupráce (OIC) na zvolanie mimoriadneho summitu, na ktorom by sa rokovalo o vojne v Pásme Gazy a útokoch Izraela na Jeruzalem.

06:45

Čína je ochotná rozvíjať “priateľskú” spoluprácu s Nórskom, a to aj v oblasti zelenej energie, povedal čínsky prezident Si Ťin-pching v pondelok nórskemu premiérovi Jonasovi Gahrovi Störemu v Pekingu.

Si Ťin-pching Jonas Gahr Störe
Na snímke zľava nórsky premiér Jonas Gahr Störe a čínsky prezident Si Ťin-pching počas návštevy v Pekingu 9. septembra 2024
06:36

Migrantov, ktorých na svojich hraniciach odmietne Nemecko, Rakúsko neprijme, uviedol v pondelok tamojší minister vnútra Gerhard Karner. Viedeň nesúhlasí s nedávno predstavenými plánmi nemeckej vlády obnoviť pasové kontroly na všetkých pozemných hraniciach Nemecka. Cieľom je obmedziť nelegálnu migráciu do krajiny a hrozby islamistických a zločineckých cezhraničných organizácií.

Včera 20:15

Približne 100 hasičov v pondelok po niekoľkých hodinách dažďa opäť bojovalo so zvyškami lesných požiarov na Brockene, najvyššom vrchu pohoria Harz na severovýchode Nemecka. Ohniská požiarov, respektíve žeravé uhlíky, lokalizovali v ťažko prístupnom teréne aj pomocou dronov s termovíznou kamerou.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zrekonštruovaná senecká synagóga pred slávnostným otvorením 9. septembra 2024

Autor: TASR-Pavel Neubauer

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali