Hokejbalisti a skateri by sa nových ihrísk mali dočkať do konca roka

❚❚

Banská Bystrica 2. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Mesto Banská Bystrica)

 

Výstavba skateparku a hokejbalového ihriska pri Obchodnej akadémii na Tajovského ulici v Banskej Bystrici napreduje rýchlym tempom. Mesto získalo dve zanedbané športoviská do vlastníctva po dohode s Banskobystrickým samosprávnym krajom a rozhodlo sa, že splatí dlh miestnym komunitám hokejbalistov a skaterov. Ak pôjde všetko podľa plánu, do konca roka by sa mali dočkať nového športového areálu. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková

skatebark
Na snímke výstavba skateparku na Tajovského ulici v Banskej Bystrici

Vo vrchnej časti ihrísk je situovaný skatepark tvorený z betónových a oceľových prvkov, prekážok s rôznou náročnosťou a bazéna. Slúžiť bude najmä pre amatérskych skaterov, kolobežkárov či inline korčuliarov. S jeho budovaním pomáha skúsený medzinárodný tím. Na druhej ploche vzniká hokejbalové ihrisko. Celý areál bude napojený na kamerový systém, má mať bezbariérové vstupy, nové oplotenie, osvetlenie a potrebný mobiliár.

.

“K dnešnému dňu sú ukončené zemné práce, podkladné vrstvy a základy konštrukcií. Tento týždeň budú zároveň zabetónované posledné prekážky, ktoré skatepark tvoria. Zaasfaltovaná je už i plocha na hokejbalovom ihrisku. Zrealizovali sme elektrickú prípojku a všetky rozvody elektrickej energie, ako aj areálové osvetlenie. Ukončujeme sanačné práce betónových múrikov pod oplotením. V ďalšom týždni budeme betónovať všetky zvyšné plochy,” vysvetlil Michal Hrnčár zo spoločnosti Pemax Plus.

Po ukončení stavebných prác na športoviskách sa začne s budovaním chodníka, oplotenia, terénnymi úpravami a montovaním potrebných prvkov. Na hokejbalovom ihrisku pribudnú mantinely, športový podklad, ochranné siete, striedačky či lavičky.

.

Na výstavbu športovísk samospráva získala mimorozpočtové zdroje z Fondu na podporu športu vo výške 520.000 eur. Celkový rozpočet sa pohyboval na úrovni 742.000 eur, verejným obstarávaním sa však podarilo znížiť sumu na 640.000 eur.

“Práce napredujú rýchlym tempom a ak pôjde všetko tak, ako má, do konca roka bude športový areál hotový. Vďaka tomu po rokoch splatíme dlh voči obom komunitám športovcov. Výstavbu skateparku zabezpečuje v subdodávke skúsený medzinárodný tím skaterov, preto som presvedčený, že aj v Banskej Bystrici budeme mať vo finále skatepark svetových parametrov,” zdôraznil primátor Ján Nosko.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:43

Rakúsky prezident Alexander Van der Bellen v stredu požiada odchádzajúcu vládu kancelára Karla Nehammera, aby dočasne zostala vo funkcii. Zostavovanie nového kabinetu môže po víťazstve krajne pravicovej Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) v nedeľňajších parlamentných voľbách trvať nezvyčajne dlho.

14:42

Ukrajina dokáže ročne vyrobiť štyri milióny bezpilotných lietadiel a rýchlo zvyšuje kapacity na výrobu ďalších zbraní. V utorok to uviedol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na stretnutí so zástupcami zahraničných zbrojárskych podnikov v Kyjeve. V tomto roku už podľa neho Ukrajina podpísala zmluvy na výrobu 1,5 milióna dronov.

14:41

Na filipínskom ostrove Luzon južne od hlavného mesta Manila vybuchla sopka Taal. Miestna seizmologická agentúra ponechala stupeň pohotovosti na najnižšej úrovni.

14:40

Bývalý izraelský premiér Naftali Bennett v stredu vyzval na rázny úder s cieľom zničiť iránske jadrové zariadenia. Reagoval tak na iránske raketové útoky na Izrael.

13:50

Na juhozápade Japonska v prefektúre Mijazaki uzatvorili v stredu letisko po tom, ako v blízkosti vzletovej dráhy vybuchla americká bomba, pravdepodobne z čias druhej svetovej vojny. V dôsledku uzatvorenia letiska museli zrušiť takmer 90 letov.

13:49

Pápež František v stredu otvoril celosvetovú Biskupskú synodu, ktorá by mala okrem iného načrtnúť budúcnosť katolíckej cirkvi.

11:59

Izraelská armáda podnikla viacero útokov v Pásme Gazy, pri ktorých zahynulo celkovo najmenej 60 Palestínčanov.

11:58

Poľské ministerstvo zahraničných vecí dôrazne odsúdilo iránsky raketový útok na Izrael a v súlade s postojom EÚ podporilo snahy o deeskaláciu napätia na Blízkom východe.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke otvorenie výstavy Tvar ducha, sila a krása afrického umenia v Bratislave

Autor: TASR-Jaroslav Novák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali