Hnutie Republika zakladá spolu s nemeckou AfD frakciu Európa suverénnych národov

❚❚

Bratislava 10. júla 2024 (HSP/Facebook/Foto: Screenshot)

 

Milan Uhrík spoločne s Milanom Mazurekom oznámili vo videu na sociálnej sieti vznik frakcie, ktorú hnutie Republika zakladá s nemeckou AfD a mnohými ďalšími vlasteneckými stranami z Európy. Podľa informácií mali do frakcie vziať iba Uhríka 

Milan Uhrík
Na snímke Milan Uhrík

Za podpredsedu frakcie bol zvolený Milan Uhrík (Republika). “Je to obrovský historický úspech, pretože takáto frakcia v europarlamente už dlhodobo chýbala a dnes sme schválili stanovy tejto frakcie a oficiálne založenie,” vyjadril sa Uhrík.

.

Ďalej oznámil, že do novej frakcie vstupuje zatiaľ on ako predseda hnutia. Ďalší noví europoslanci z ďalších krajín sa vraj pridajú neskôr, keď sa lepšie spoznajú. Dodáva, že je to tak preto, lebo budovanie frakcie je administratívne náročný proces a pracovali v náročnej časovej tiesni.

Celé video si môžete pozrieť nižšie:

.

 

Prečítajte si tiež: 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

11:28

Telegram začal reagovať na právne žiadosti Francúzska po zadržaní Pavla Durova, informoval miestny denník Liberation s odvolaním sa na predstaviteľov orgánov činných v trestnom konaní.

„Doteraz takmer mlčiaca služba na zasielanie správ zrazu“ reagovala na niekoľko žiadostí, najmä v prípadoch trestných činov voči deťom. „Telegram poskytol údaje, ktoré by mohli pomôcť pri identifikácii podozrivých.

10:15

Súd v Soule nariadil severokórejskej vláde zaplatiť kompenzácie skupine Japoncov, ktorí pred desiatkami rokov zbehli zo Severnej Kórey, kam sa dostali v rámci repatriačného programu tohto komunistického štátu.

10:15

V Národnej rade (NR) SR sa začala diskusia k odvolávaniu Michala Šimečku (PS) z postu podpredsedu parlamentu. Písomne sa do nej prihlásilo 50 rečníkov, z toho šesť za klub.

Začala sa mimoriadna schôdza k odvolávaniu podpredsedu parlamentu Šimečku
Na snímke zľava poslanec Národnej rady Slovenskej republiky (NRSR) Igor Janckulík (KDH), podpredseda NRSR Michal Śimečka (PS) a Branislav Gröhling (SAS) počas mimoriadnej schôdze k návrhu na odvolanie Michala Šimečku z postu podpredsedu parlamentu FOTO
09:41

Milióny ľudí v celej juhovýchodnej Ázii bojovali s dôsledkami tajfúnu Jagi, ktorý za sebou zanechal zaplavené domy, zničenú infraštruktúru a spôsobil výpadky elektriny. Počet obetí medzičasom prekročil 200.

Tajfún Jagi vo Vietname
Na snímke žena nesie jedlo cez zaplavenú ulicu po tajfúne Jagi v Hanoji vo Vietname
09:39

Súd v USA vzniesol obvinenie voči Pakistancovi s väzbami na Irán, ktorý údajne zosnoval vraždu amerického predstaviteľa na pôde USA, aby tak pomstil smrť iránskeho generála Kásema Solejmáního, zabitého v Iraku v roku 2020.

09:38

Spojené štáty americké podporujú návrh, aby v Bezpečnostnej rade OSN vznikli dva posty stálych členov pre africké štáty a jeden post nestáleho člena, na ktorom by sa striedali malé ostrovné rozvojové štáty.

09:38

Austrálska vláda predstavila novú legislatívu týkajúcu sa zločinov z nenávisti, ktorá by pre páchateľov zaviedla trestné sankcie vrátane väzenia v prípade, že by sa pri zločinoch zamerali na rasu, pohlavie, etnický pôvod, náboženstvo alebo sexuálnu orientáciu.

09:37

Pápež František sa v Singapure, ktorý je jeho poslednou zastávkou na 12-dňovej apoštolskej ceste v juhovýchodnej Ázii a Tichomorí, vyslovil za spravodlivé odmeňovanie pre migrujúcich pracovníkov. 

09:32

V zoologickej záhrade v americkom štáte Minnesota ukázali verejnosti dve mláďatá vzácneho tigra amurského – po prvý raz, odkedy ich matka Dari 23. mája priviedla na svet. Narodenie Andreia a Amaliye zvyšuje šance na prežitie tohto ohrozeného druhu, ktorého prirodzeným prostredím je východné Rusko a severná Čína.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke z NASA ruská kozmická loď Sojuz MS-26 s trojčlennou posádkou v zložení Alexej Ovčinin, Ivan Vagner (obaja Rusi) a Donald Pettit (Američan) na palube počas jej štartu na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS) z kozmodrómu Bajkonur v Kazachstane

Autor: TASR/AP-Bill Ingalls

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali