Hnutie Republika: „Náš tlak má zmysel“

❚❚

Bratislava 11. októbra 2024 (HSP/ Facebook/ Foto: Facebook Milan Uhrík)

 

Po tom, čo europoslanci Milan Mazurek a Milan Uhrík (obaja Republika, v EP ESN) upozornili na dúhové iniciatívy na školách v súvislosti s výročím útoku na Zámockej ulici (11.10), gymnázium v Bardejove nevydržalo tlak verejnosti a pôvodný príspevok o Teplárni stiahlo: „Náš tlak má zmysel“

Plagát bardejovského gymnázia
Plagát bardejovského gymnázia

Na túto iniciatívu na školách ako prvý upozornil europoslanec Milan Mazurek. Vo svojom príspevku na sociálnej sieti minulý týždeň informoval, že trenčianske gymnázium vyzýva svojich žiakov, aby sa v piatok 11.10 obliekli do dúhových farieb na znak solidarity s obeťami útoku v Teplárni. Neskôr sa pridali aj ďalšie gymnáziá – v Tisovci a v Bardejove.

.

Ozvalo sa niekoľko detí a rodičov, ktorí s takýmito praktikami na školách nesúhlasia, na čo hnutie Republika muselo reagovať a tak zatlačilo na verejnosť, na ministra školstva Tomáša Druckera (HLAS-SSD) – ktorý takéto aktivity podporil, a tiež na premiéra Roberta Fica (SMER-SSD), aby si “urobil s ministrom poriadok“. Informovali sme o tom v predošlých článkoch.

Podujatie na Gymnáziu Ľudovíta Štúra v Trenčíne zrušili po tom, ako europoslanec Milan Mazurek (Republika) upozornil na učiteľku, ktorá v škole presadzovala LGBTI tematiku. Z podpory šírenia ideológie Mazurek obvinil aj Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR. Rezort odmietol, že by umožňoval šírenie akejkoľvek ideológie v prostredí škôl.

.

Na gymnáziu v Bardejove dali do obehu plagát alebo leták “Povedz stop nenávisti!!! Obleč si v piatok na seba niečo farebné. Chceme žiť v tolerantnej spoločnosti“. Gymnázium v Bardejove teraz stiahlo pôvodný príspevok o teplárni a farebnom oblečení a nahradilo ho príspevkom o “obľúbenej farbe”, pričom spomienku na tepláreň úplne z popisu vyhodili.

„Náš tlak má zmysel! Nad dúhovými fanatikmi vedieme 2:0,“ napísal včera na sociálnej sieti europoslanec Milan Mazurek.

„Z pôvodnej akcie tak zostala už len paródia a každý si príde oblečený ako chce,“ zhrnul Mazurek.

„Už vedia, že prestrelili a snažia sa chytať slamky, aby situáciu nejak skorigovali..,“ myslí si o tom celom europoslanec Mazurek.

Jeho kolega z EP Milan Uhrík, ktorý vyzval verejnosť aby nebola v takýchto veciach ticho, tiež ocenil, že gymnázium ustúpilo.

.

„Gympel v Bardejove to “vyriešil” – Čiže každý príde vlastne oblečený po starom – tak ako zvykne chodiť. Akurát teraz to bude na počesť diverzity..,“ okomentoval to na sociálnej sieti.

„A vlastne … Teraz sa neviete neobliecť na počesť inklúzie…Teda jedine, ak sa oblečiete do neobľúbenej farby (o ktorej viete len vy), alebo sa neoblečiete vôbec,“ uvažuje Uhrík.

„Prepáčte, ale to, čo predvádzajú niektoré školy na Slovensku, je už naozaj čistá paródia. Ako celá slniečkárska ideológia,“ uviedol europoslanec .

„Radšej keby sa sústredili na to, aby mladých pripravili na skutočný život,“ uzavrel svoje stanovisko europoslanec.

Prečítajte si tiež:

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:37

Šesť ľudí vrátane 18-ročného chodca utrpelo zranenia po zrážke policajného auta s ďalším vozidlom v meste Halle na východe Nemecka, oznámila tamojšia polícia.

10:29

Libanonské militantné hnutie Hizballáh raketami útočilo na izraelskú vojenskú základňu južne od pobrežného mesta Haifa.

09:18

Ukrajinské jednotky zasiahli sklad paliva v Ruskom okupovanej Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny. Vyplýva to z vyhlásenia ukrajinskej armády.

08:35

Tímu dokumentaristov sa na hore Mount Everest podarilo objaviť ľudské pozostatky patriace zrejme britskému horolezcovi Andrewovi Irvineovi, ktorý sa stratil pri pokuse zdolať najvyšší vrchol sveta pred 100 rokmi, uviedol v piatok časopis National Geographic.

07:50

Zamestnankyňu ruského závodu na výrobu tankov obžalovali z vlastizrady a odsúdili na 12 a pol roka väzenia v trestaneckej kolónii za predaj vojenských informácií Ukrajine.

07:31

Územie Brazílie veľké zhruba ako Bielorusko bolo od januára do septembra 2024 zničené požiarmi. Uvádza sa to v správe, ktorú na základe satelitných záberov a ďalších podkladov zverejnila iniciatíva MapBiomas, združujúca univerzity, mimovládne organizácie a technologické spoločnosti.

07:30

Nikaragua prerušuje diplomatické styky s Izraelom, označiac izraelskú vládu za fašistickú a genocídnu.

07:29

Libanonské militantné hnutie Hizballáh varovalo Izraelčanov, aby sa v obytných oblastiach na severe krajiny držali ďalej od izraelskej armády.

07:28

Viceprezidentka a demokratická kandidátka na post prezidenta USA Kamala Harrisová v prípade svojho zvolenia vo voľbách 5. novembra vytvorila radu poradcov z oboch politických strán, ktorí by jej poskytovali spätnú väzbu k politike. 

07:27

Spojené štáty rozšírili sankcie proti iránskemu ropnému a petrochemickému sektoru v reakcii na raketový útok Iránu na Izrael, uviedla administratíva prezidenta Joea Bidena.

07:26

Európska aliancia tlačových agentúr vyjadrila hlboké poľutovanie nad smrťou novinára agentúry Anadolu Ajans, Hasana Hamada, ktorý bol zabitý pri nedávnych izraelských náletoch na Gazu.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke objekt Zuzana a starci počas Festivalu Biela noc 2024 v rámci Festivalu súčasného umenia v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Urban

Erik Majercak

Tibor Danáč

René Pavlík

Peter Lipták

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali