Hnutie Republika: „Náš tlak má zmysel“

❚❚

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:15

Slovenská tenistka Tereza Mihalíková ukončila svoje pôsobenie na turnaji WTA 1000 v čínskom Wu-chane vo štvrťfinále štvorhry. Spoločne s Britkou Oliviou Nichollsovou ich zdolal rusko-český pár Jekaterina Alexandrovová, Kateřina Siniaková 7:5, 6:4.

14:10

Veliteľ proiránskeho militantného hnutia Hizballáh Wafík Safá utrpel pri štvrtkovom izraelskom nálete na centrum Bejrútu vážne zranenie a jeho stav je kritický. V piatok o tom informovala spravodajská televízia Sky News Arabia, ktorá sa odvolala na nemenované zdroje. Jej informáciu zatiaľ nikto iný nepotvrdil.

14:10

Iránom podporované militantné hnutie Hizballáh má nové velenie a pripravuje sa na dlhú opotrebovaciu vojnu na juhu Libanonu, uviedli pre agentúru Reuters dva nemenované zdroje oboznámené s jeho operáciami. Podľa ďalších štyroch zdrojov má Hizballáh napriek izraelským útokom stále k dispozícii značné zásoby zbraní vrátane najsilnejších presných rakiet, ktoré ešte nepoužil.

14:09

V roku 2023 v celej EÚ približne 4,9 percenta ľudí vo veku 16 a viac rokov uviedlo, že počas svojho života mali problémy s bývaním. Spomedzi 27 členských krajín EÚ bolo Slovensko v poradí siedmou krajinou s najnižšou mierou problémov s bývaním.

14:09

Na palube nemeckého tankera s vykurovacím olejom vypukol v piatok ráno požiar. Tanker kotví v Meklenburskom zálive pri pobreží Baltského mora na severovýchode Nemecka. Všetkých sedem členov jeho posádky previezli do bezpečia.

14:08

Ruský prezident Vladimir Putin sa v piatok v turkménskej metropole Ašchabad stretol s iránskym prezidentom Masúdom Pezeškijánom. Ide o ich prvé stretnutie, ktoré sa konalo v rámci regionálneho summitu. Kremeľ uviedol, že témou ich diskusie boli bilaterálne vzťahy, ale aj situácia na Blízkom východe.

14:07

Ukrajina tvrdí, že jej protivzdušná obrana v noci na piatok zostrelila 29 zo 66 ruských bezpilotných lietadiel. Rusko pri nočnom útoku použilo aj dve balistické rakety Iskander-M a jednu riadenú strelu vzduch-zem Ch-31.

13:13

Požiar ropného terminálu v meste Feodosija na Rusmi anektovanom ukrajinskom polostrove Krym sa nepodarilo úplne uhasiť ani štyri dni po útoku ukrajinskej armády. 

13:12

Veliteľ mierových jednotiek OSN Jean-Pierre Lacroix na pôde Bezpečnostnej rady OSN v New Yorku upozornil, že bezpečnosť mierových síl OSN v Libanone je “čoraz viac v ohrození”. Dodal, že operatívne aktivity misie UNIFIL sú od 23. septembra prakticky zastavené.

13:11

Vojenský súd v ruskej Altajskej oblasti v piatok odsúdil na 18 rokov väzenia 46-ročného Sibírčana za plánovanie založenia požiaru v armádnom náborovom centre v regionálnej metropole Barnaul. Federálna bezpečnostná služba (FSB) uviedla, že muž bol zadržaný v novembri 2023 pri “nevydarenom pokuse o spáchanie teroristického činu”.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dvojica jazdcov vedie pár ťažných koní, míňajúc stromy jesenných farieb, pred Billingsovou farmou vo Woodstocku

Autor: TASR/AP-Charles Krupa

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Tibor Danáč

Miroslav Urban

René Pavlík

Peter Lipták

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali