Hlina v prípade Majerského správanie naznačuje, že môže dochádzať k vydieraniu

❚❚

Bratislava 6. októbra 2023 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Alojz Hlina sa na kandidátke liberálnej SaS prepracoval do nového parlamentu. Ešte ani nestihol zložiť poslanecký sľúb a už začína s útokmi a získavaním mediálnej pozornosti, na ktorú sme u neho boli zvyknutí počas jeho šéfovania v KDH

Na snímke Alojz Hlina, ktorý kandiduje za SaS na 150. mieste, pózuje na tlačovej konferencii v Bratislave v pondelok 22. mája 2023

Hlina v piatok na svojom profile na Facebooku prišiel s vlastnou verziou toho, prečo KDH jasne vylúčilo spoluprácu s Progresívnym Slovenskom a tým zahatalo cestu ku vzniku prípadnej koalície PS, Hlas-SD, KDH, SaS. Bývalý predseda KDH Hlina pritom zaútočil na súčasné vedenie strany kresťanských demokratov.

.

“Ste prekvapení z tej rýchlosti a z toho, ako ľahko to ide Fico poskladať? Ja nie. Nič som od volieb nehovoril preto, aby som nepokazil akú-takú šancu zložiť to bez Smeru. Odmietal som rozhovory, dokonca som odcestoval do Slovinska, aby som bol mimo toho, ale teraz je čas to povedať. Fico potreboval, aby Pellegrini nemal plán B, potreboval vyhlásenia, aby žiadna iná vláda nevznikla, to ho malo presvedčiť, aby bol “konštruktívny”. A kto to zabezpečil? No predsa Milan Majerský.”

Podľa Alojza Hlinu šéf KDH Majerský “iniciatívne vysielal signály” a dokonca vraj utekal do centrály Smeru. “A matematika je jasná, ak ide KDH do opozície, žiadna iná vláda nevznikne. Lebo to proste nevychádza. Ficovi plán vychádza a vzniká tak jediná možná vláda Smer – Hlas – SNS. Ako to Smer dosiahol? A kto za to môže? Môže za to Majerský, ani nie KDH, lebo to sa k tomu ani nevyjadrilo, prísne vzaté, väčšina predsedníctva podľa mojich informácií bola za 4-koalíciu, len predsedníctva sa nikto nepýtal. Stačilo ubezpečenie Majerského v Smere, že to vybaví.”

.

Hlina prišiel s konšpiráciou, ako podľa neho Smer zabezpečil “konštruktívnosť” Majerského. “Stará dobrá hra – vydierateľnosť politika. Majerský by pred nástupom do funkcie župana nevedel zaplatiť z úspor ani rekonštrukciu kúpeľne vo svojom panelákovom byte. Vo funkcii župana sa mu však začalo dariť, ale my, čo sme nepadli z hrušky vieme, že ani z platu župana a ani z platu europoslankyne neviete postaviť na hektárovom pozemku miliónovú haciendu (interval 1,5 milióna až 2 milióny eur).”

“Na taký pozemok s výhľadom na Vysoké Tatry musíte mať viac ako len založený byt v levočskom paneláku. Je mi dosť proti srsti to písať, ale je to tak. A to je mizéria slovenskej politiky. Majerský je vydierateľný a vydierajú ho ľudia, ktorým záleží na tom, aby to dopadlo tak, ako to ide dopadnúť,” zopakovala nová posila SaS.

Na záver Alojz Hlina hovorí, že Majerského rizikovosť vraj naznačoval už skôr. “Teraz to hovorím otvorene. KDH pod jeho vedením bude piatou kolónou oligarchie a Smeru.”

Podľa jeho názoru, dohoda Fica a Majerského obsahuje, že pustia aj niečo ohľadom interupcií, plus presun eurofondov na VÚC. “A keď ľudia od Danka začnú blbnúť, tak zopár poslancov KDH zaberie,” zakonšpiroval si znovu Hlina.

 

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:17

Víťazstvo Donalda Trumpa v novembrových prezidentských voľbách v USA by znamenalo ďalšiu ranu pre nemecký priemysel, uviedol v pondelok ekonomický inštitút Ifo. Ak by Trump po návrate do Bieleho domu zrealizoval svoj predvolebný sľub o vyšších dovozných clách, nemecký export do USA by mohol klesnúť takmer o 15 %, odhadol inštitút v novej štúdii.

13:39

Skupina MOL, ktorej súčasťou je aj Slovnaft, a jej partneri uzavreli s Azerbajdžanom dohodu o rozvoji ložísk zemného plynu na uhľovodíkovom poli Azeri – Chirag – Deepwater Gunashli (ACG). Skupina tiež podpísala memorandum o porozumení so Štátnou ropnou spoločnosťou Azerbajdžanskej republiky (SOCAR) s cieľom posúdiť ďalšie potenciálne možnosti spolupráce v oblasti prieskumu uhľovodíkov v Azerbajdžane, informovali v pondelok jej predstavila.

13:38

Pri útokoch izraelskej armády na juhu Libanonu prišlo v pondelok o život najmenej 50 ľudí a ďalších viac než 300 utrpelo zranenia. Podľa agentúry AFP o tom informovalo libanonské ministerstvo zdravotníctva. Spresnilo, že ide o najvyššiu dennú bilanciu za takmer rok, čo prakticky denne pokračujú prestrelky v izraelsko-libanonskom pohraničí.

13:37

Komisár Rady Európy (RE) pre ľudské práva Michael O’Flaherty v pondelok vyhlásil, že Poľsko musí dodržiavať svoje medzinárodné záväzky v oblasti ľudských práv na bieloruskej hranici.

13:34

Albánsko plánuje v rámci svojich hraníc zriadiť suverénny “moslimský mikroštát”, ktorý bude riadiť súfistická frakcia známa podporou “náboženskej harmónie a dialógu”, oznámil tamojší premiér Edi Rama.

13:08

Príbuzní rukojemníkov zadržiavaných už takmer rok v palestínskom Pásme Gazy odmietajú tvrdenie izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, že nažive ich je stále okolo 50. Podľa informácií, ktoré majú k dispozícii, žije už len 30 až 35 rukojemníkov. 

13:05

Libanonský premiér Nadžíb Míkátí odsúdil “deštruktívny plán Izraela” a vyhlásil, že útoky, ktoré podniká majú znaky vyhladzovacej vojny. Uviedol tak krátko po leteckých útokoch izraelskej armády, ktorá zasiahla 300 cieľov hnutia Hizballáh po celom Libanone.

13:02

Francúzsky premiér Michel Barnier  vyhlásil, že jeho vláda “bude republikánska, progresívna a európska”. Vyzval tiež svojich ministrov, aby boli “bezúhonní a skromní” a konali v duchu jeho hesla “viac konať než komunikovať”. Podľa televízie BFM to Barnier vyhlásil na pracovných raňajkách, na ktorých sa členovia vlády zišli ešte pred oficiálnym prevzatím svojich ministerstiev.

 

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke transparent s plodom dieťaťa a nápisom Dar, nie tovar držia účastníci počas Národného pochodu za život

Autor: TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Miroslav Iliaš

Tibor Danáč

Viktor Pondělík

Andrej Sablič

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali