Historická električka previezla v lete viac ako 11.000 cestujúcich

❚❚

Trenčianska Teplá 1. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Radovan Stoklasa)

 

Historická električka, jazdiaca počas víkendov v letnej sezóne z Trenčianskej Teplej do Trenčianskych Teplíc, previezla v uplynulej sezóne viac ako 11.000 cestujúcich. Informoval o tom riaditeľ neziskovej organizácie Trenčianska elektrická železnica (TREŽ) Dušan Nosál

Trenčianská Teplá-Trenčianske Teplice-električka
Ilustračné foto

“Projekt prináša svoje ovocie, postupne sa pravidelná prevádzka električky predĺžila z pôvodných dvoch kalendárnych mesiacov na štyri mesiace. Počas nich si mohli turisti a návštevníci kúpeľov užívať jazdy a využiť možnosť navštíviť dopravnú expozíciu depa električiek v Trenčianskej Teplej,” uviedol Nosál.

.

Počas letnej víkendovej prevádzky na 5,5-kilometrovej trati električka najazdila 1920 kilometrov. Celkovo odjazdila 40 dní a odviezla 320 vlakov.

“Počas celej prevádzky sme jazdili v súprave dvoch vozňov a pokles cestujúcich nenastal ani v auguste, kedy boli vysoké teploty. Podľa štatistík sa počas letnej prevádzky predalo 11.125 lístkov, z toho bolo obyčajné cestovné 4822, zľavnených lístkov 4193, detských do šesť rokov 1658 a VIP lístkov 424,” spresnil riaditeľ.

.

 

Prečítajte si tiež:

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

13:00

Najlepšou konsolidáciou je ekonomický rast, podpora práce, zamestnancov, zamestnávateľov, živnostníkov. Kľúčové je robiť opatrenia adresne a myslieť pritom na najohrozenejšie skupiny. Uviedlo to opozičné hnutie Progresívne Slovensko s tým, že v prvom rade by mala vláda začať šetriť na sebe a výdavkoch štátu.

12:59

Ochrana zamestnancov so zdravotným postihnutím sa pri výpovedi nezabezpečí vypustením fikcie súhlasu zo strany úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. Poslanci Národnej rady SR neposunuli do druhého čítania návrh novely zákona o službách zamestnanosti, ktorý predložila poslankyňa opozičného PS Veronika Veslárová.

12:57

Situácia s potrubiami verejných vodovodov a verejných kanalizácií na Slovensku je podľa Úradu pre reguláciu sieťových odvetví katastrofálna. Infraštruktúra za desaťročia nabalila investičný dlh presahujúci stovky miliónov eur. Úrad aj preto plánuje zavedenie dvojzložkovej ceny vodného a stočného, ktorá bude pozostávať z fixnej zložky ceny a variabilnej zložky ceny.

12:55

Slovenská asociácia akvaparkov, kúpalísk a plavární žiada vládu o prehodnotenie navrhovaného zvýšenia dane z pridanej hodnoty (DPH) z 10 na 23 % pre vodný relax. Asociácia upozornila, že hoci akvaparky patria medzi najnavštevovanejšie atrakcie na Slovensku, vodný relax nebol zaradený medzi segmenty cestovného ruchu, ktoré budú zvýhodnené päťpercentnou sadzbou dane. 

12:53

Diskusiu o zmenách v konsolidačnom balíku je už potrebné uzavrieť, inak bude pokračovať do nekonečna. Upozornil na to v úvode diskusie o balíku v druhom čítaní v Národnej rade SR minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD). Trvá na tom, že celková suma opatrení musí dosiahnuť 2,7 miliardy eur a každá prijatá zmena sa musí nejako vykompenzovať. Na výsledok podľa neho čakajú aj finančné trhy, od ktorých závisí úrok, za ktorý si požičiava štát.

12:52

Mierovú misiu OSN v Libannone izraelská armáda vopred informovala o svojom zámere vykonať obmedzené pozemné vpády do Libanonu. Misia UNIFIL to uviedla vo vyhlásení s tým, že mierové sily napriek aktuálnemu vývoju zostávajú na svojich pozíciách. Vyzvala tiež všetky zapojené strany, aby sa zdržali činov, ktoré by situáciu mohli eskalovať.

12:50

Nový generálny tajomník NATO Mark Rutte chce vo funkcii udržať pohromade transatlantické partnerstvo, presviedčať spojencov, aby zvýšili výdavky na obranu a pokračovať v podpore Ukrajiny, vrátane jej ambícií vstúpiť do Severoatlantickej aliancie.

12:49

V izraelskom Tel Avive sa rozozvučali sirény varujúce pred leteckým útokom po tom, ako hranicu s Izraelom preleteli strely vypálené z Libanonu, oznámila izraelská armáda. Libanonské militantné hnutie Hizballáh neskôr informovalo, že útočilo na vojenské pozície na predmestí tohto izraelského mesta.

12:48

Rusko nebude diskutovať o podpísaní novej zmluvy so Spojenými štátmi, ktorá by nahradila Dohodu o znížení počtu strategických zbraní platnej do roku 2026. Uviedol to kremeľský hovorca Dmitrij Peskov.

12:47

Letecká spoločnosť Lufthansa Group a jej dcérske aerolínie predlžujú pozastavenie letov do izraelského Tel Avivu, libanonského Bejrútu a iránskeho Teheránu. Dôvodom je eskalácia konfliktu medzi Izraelom a libanonským hnutím Hizballáh.

12:45

Český minister zahraničných vecí Jan Lipavský požiadal o ukončenie členstva v Českej pirátskej strane. Na straníckom fóre to zdôvodnil slovami, že sa nestotožňuje s odchodom Pirátov z vlády a už dlhší čas má na niektoré otázky rozdielne názory. Potvrdil tiež, že požiada aj o uvoľnenie z ministerskej funkcie.

12:44

V utorok na predmestí thajského hlavného mesta Bangkok začal horieť školský autobus, v ktorom bolo 44 žiakov základnej školy spolu s učiteľmi. Nezvestných je 23 osôb, ktoré zrejme neprežili. 

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vrana a čajka bojujú o korisť v Tallinnskom zálive Baltského mora v estónskom Tallinne

Autor: TASR/AP-Sergei Grits

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali