Hirscher potvrdil štart v Söldene: “Mám zmiešané pocity”

❚❚

Sölden 25. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Marcel Hirscher potvrdil v piatok svoj štart v otváracích pretekoch sezóny Svetového pohára v rakúskom Söldene. Legendárny lyžiar sa do prestížneho seriálu vracia po po piatich rokoch, v nedeľnom obrovskom slalome sa predstaví v drese Holandska, rodnej krajiny jeho matky

Marcel Hirscher
Na snímke lyžiar Marcel Hirscher

Už v utorok oznámila Hirscherov štart Holandská lyžiarska federácia, no jeho tím to vtedy ešte dementoval. Až v piatok špecialista na technické disciplíny potvrdil prostredníctvom svojho tímu, že sa zúčastní na úvodných pretekoch sezóny na ľadovci Rettenbach. “Je to pre mňa určite situácia so zmiešanými pocitmi,” priznal 35-ročný rakúsky rodák. “Bijú vo mne dve srdcia. Je vo mne Marcel – pretekár, súťaživý typ, ktorý chce lyžovať najrýchlejšie, ako sa dá. A potom je tu tá vášeň – mať možnosť opäť sa postaviť do štartovej búdky a pozrieť sa z nej dolu. Je to niečo neuveriteľné, že to budem môcť znovu zažiť. Preto som si povedal – poďme do toho. Teším sa, že sa môžem vrátiť k športu, ktorý milujem,” uviedol na Instagrame.

.

V Söldene nemá Hirscher veľké ambície. Predstaviť by sa mal so štartovým číslom hneď po elitnej tridsiatke, informovala agentúra APA. “Usilovať sa o umiestenie v prvej pätnástke nie je realistické,” povedal tento mesiac pre ORF.

Hirscher sa na súťažné svahy vráti presne po 2051 dňoch. Kariéru pôvodne ukončil v roku 2019 v drese Rakúska. V prestížnom seriáli slávil 67 víťazstiev, v zbierke má dve zlaté medaily zo ZOH a sedem titulov majstra sveta, no najmä rekordných osem veľkých glóbusov, ktoré získal v sérii za triumfy v celkovom hodnotení SP (2012-19).

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

20:06

Súboj o Biely dom zostáva mimoriadne tesný aj podľa posledného celoštátneho prieskumu televízie CNN pred novembrovými voľbami. Republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa a jeho demokratickú súperku Kamalu Harrisovú by volilo zhodne 47 percent pravdepodobných voličov.

19:49

Polícia odvolala pátranie po nezvestnom 83-ročnom Ľudevítovi Madajovi z Handlovej. Muža našli a je v poriadku. Informovala o tom v piatok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia. Po mužovi polícia pátrala po tom, čo o ňom nemala jeho manželka od štvrtka (24. 10.) správy.

19:30

Vplyvný americký denník The Washington Post (WP) v piatok oznámil, že v nadchádzajúcich prezidentských voľbách v USA nepodporí demokratku Kamalu Harrisovú ani republikána Donalda Trumpa. Redakcia novín pritom podporovala niektorého z uchádzačov o Biely dom viac ako tri desaťročia.

19:20

Fanúšikovia FC Barcelona zasypali kameňmi autobus Bayernu Mníchov počas cesty na stredajší duel futbalovej Ligy majstrov v katalánskej metropole. Podľa denníka Bild nebol zranený nikto z hráčov ani realizačného tímu Bavorov. Poškodené bolo okno a dvere vodiča autobusu. Vedenie Bayernu nahlásilo útok Európskej futbalovej únii (UEFA) po tom, ako sa mužstvo po prehre 1:4 vrátilo do Mníchova.

bayern
Na snímke fanúšikovia Barcelony a autobus Bayernu Mníchov
19:16

V uplynulých dňoch boli zverejnené prvé výsledky prieskumov verejnej mienky, v ktorých je maďarská mimoparlamentná strana TISZA pred vládnym Fideszom. Podľa servera hang.hu však ide iba o tesný náskok, ktorého hodnota nepresahuje štatistickú chybu.

19:05

Holandsko skráti platnosť povolení na pobyt pre žiadateľov o azyl na maximálne tri roky. Budúci mesiac zároveň zavedie hraničné kontroly v rámci širšieho obmedzenia migrácie, uviedol v piatok holandský premiér Dick Schoof.

19:04

Medzinárodný trestný súd (ICC) v piatok oznámil, že zo zdravotných dôvodov dôjde k výmene jednej sudkyne, ktorá rozhoduje o vydaní zatykača na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Zatykač prokuratúra vydala ešte v máji a výmena sudkyne môže spôsobiť prieťahy v konaní.

18:15

Srbský prezident Aleksandar Vučič v piatok vyhlásil, že za jeho pôsobenia vo funkcii krajina nezmení svoje zahraničnopolitické ciele a bude pokračovať v ceste k európskej integrácii. Uviedol to na spoločnej tlačovej konferencii s predsedníčkou Európskej komisie (EK) Ursulou von der Leyenovou v Belehrade.

18:11

Indonézia sa stala ďalšou stranou, ktorá sa chce pripojiť k BRICS.

Informovala o tom agentúra Reuters.

„Vstup znamená, že Indonézia si nevyberá stranu, ale posilňuje svoju pozíciu mosta medzi rozvinutými a rozvojovými krajinami,“ – uvádza sa vo vyhlásení ministerstva zahraničných vecí krajiny.

Pripomeňme, že doteraz získalo štatút partnerskej krajiny BRICS 13 krajín.

18:10

Organizácia Spojených národov (OSN) v piatok vyhlásila, že vo vojne zmietanom Pásme Gazy zomiera mnoho vážne zranených detí, pretože sanitkám s pacientmi väčšinou nedovolia opustiť územie enklávy.

17:55

Dvadsaťročný Dylan Earl sa v piatok priznal k organizovaniu podpaľačského útoku na komerčnú nehnuteľnosť v Londýne spojenú s Ukrajinou. Útok vykonal v prospech ruského štátu, oznámila britská korunná prokuratúra (CPS).

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke namiešané alkoholické a nealkoholické nápoje počas 29. ročníka medzinárodnej súťaže pre mladých barmanov EUROCUP 2024 v Prešove

Autor: FOTO TASR-Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Erik Majercak

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali