Haraslín podpísal so Spartou nový viacročný kontrakt: “Bláznivý týždeň”

❚❚

Praha 23. februára 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Petr David Josek)

 

Slovenský futbalový reprezentant Lukáš Haraslín predĺžil zmluvu so Spartou Praha. S lídrom českej ligy podpísal v piatok nový viacročný kontrakt, informoval klubový web

Lukáš Haraslín
Na snímke Lukáš Haraslín

Haraslín mal vo štvrtok výrazný podiel na postupe pražskej Sparty do osemfinále Európskej ligy. Dvadsaťsedemročný krídelník najskôr v 68. minúte zápasu s tureckým Galatasarayom (4:1) vybojoval pre svoj tím “presilovú hru” a o 12 minút neskôr strelil postupový gól úradujúceho českého šampióna. Ten sa v osemfinále EL stretne s FC Liverpool.

.

“Teraz je to taký bláznivý týždeň – po postupe do osemfinále som podpísal novú zmluvu a potom sme sa dozvedeli, že nás čaká Liverpool. Je to skvelé a teším sa na to,” povedal s deviatimi presnými zásahmi druhý najlepší strelec českej ligy pre klubový web. “Chcel by som sa Sparte za túto príležitosť poďakovať. Budem sa ju snažiť maximálne využiť, pokračovať v tvrdej práci a odvďačiť sa klubu svojimi výkonmi na ihrisku. Dal sa tu dohromady vynikajúci tím. Ešte nikdy som nehral v mužstve, ktoré by držalo takto spolu aj mimo ihriska. S chlapcami trávime na Strahove aj voľný čas. Aj to malo, samozrejme, veľkú úlohu v tom, aby som v Sparte zostal. Preto bolo moje rozhodovanie jednoduché.”

Haraslín prišiel na Letnú v lete roku 2021 na hosťovanie s opciou z talianskeho Sassuola. Svojimi výkonmi si okamžite získal priazeň fanúšikov a vypracoval sa medzi kľúčové postavy tímu. O deväť mesiacov neskôr sa stal kmeňovým hráčom Sparty. V nasledujúcej sezóne potom prispel k zisku majstrovského titulu. Počas tridsiatich mesiacov odohral v sparťanskom drese takmer 100 súťažných zápasov, na dosiahnutie tejto méty mu chýbajú už iba tri štarty. V českej lige strelil v 67 dueloch 20 gólov a pridal 15 asistencií. Ďalších 30 zápasov odohral v MOL Cupe a európskych pohároch, kde strelil päť gólov.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

18:09

Ruské sily obsadili dedinu v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, oznámilo v sobotu ruské ministerstvo obrany.

18:08

K rozsiahlemu narušeniu železničnej dopravy došlo v sobotu v strednej časti Nemecka. Oznámila to železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB), ktorá problémy pripísala technickej poruche. Do jej vyriešenia museli mnohé vlaky čakať na staniciach.

17:52

Hokejisti Sheffieldu Steelers vyhrali v sobotnom zápase druhého kola Ligy majstrov na ľade Växjö Lakers 3:2 po predĺžení. Víťazný gól zariadil v poslednej minúte extračasu Marc-Olivier Vallerand.

17:48

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda vyhrali v sobotnom prípravnom dueli nad maďarským prvoligistom ETO FC Győr 4:1. Dva góly zaznamenal Matej Trusa.

17:30

V sobotňajšom zápase 4. skupiny C-divízie nového ročníka Ligy národov remizovali futbalisti Faerských ostrovov so Severným Macedónskom 1:1. Oba góly padli z pokutových kopov, na presný zásah domáceho Viljormura Davidsena z 9. minúty odpovedal krátko po zmene strán Enis Bardhi.

17:23

Policajné psy na letisku Viedeň-Schwechat našli v invalidnom vozíku 39-ročného pasažiera z Venezuely ukrytých 14 kilogramov kokaínu, uviedla v sobotu polícia.

16:43

Alžírčania sa v sobotu vybrali k volebným urnám, aby odovzdali svoj hlas v prezidentských voľbách. Podľa všeobecných očakávaní v nich opätovne zvíťazí súčasný prezident Abdal Madžíd Tabbún.

16:29

Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí v sobotu vyjadrilo hlboké znepokojenie medializovanými správami informujúcimi o možnom prevoze iránskych balistických striel do Ruska. “Akýkoľvek prevoz iránskych balistických striel do Ruska by znamenal dramatickú eskaláciu iránskej podpory ruskej vojenskej agresie proti Ukrajine,” vyhlásil hovorca Rady Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Sean Savett.

16:07

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová si nezahrá o singlový titul na turnaji WTA 125 v mexickej Guadalajare. Ako najvyššie nasadená hráčka nestačila v semifinále na štvorku poudujatia Tatjanu Mariovú z Nemecka a podľahla jej hladko v dvoch setoch 0:6 a 2:6.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zber jabĺk v sade Novosad v katastri obce Cabaj-Čápor v okrese Nitra

Autor: TASR-Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali