Hancka tešil postup, no pripomenul, že tím mal na prvé miesto

Hancka tešil postup, no pripomenul, že tím mal na prvé miesto

Mainz 28. júna 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Slovenského futbalistu Dávida Hancka mrzelo, že jeho tím nevyužil šancu na prvé miesto v E-skupine na ME v Nemecku. Po stredajšej remíze 1:1 s Rumunskom síce uznal, že “sokoli” na to mali, no zároveň pripomenul aj nízke nasadenie tímu pred turnajom

Slovensko - Rumunsko
Na snímke slovenskí futbalisti Dávid Hancko (vľavo) a Róbert Boženík sa radujú po zápase základnej E-skupiny Slovensko – Rumunsko na ME 2024 vo futbale v nemeckom meste Frankfurt nad Mohanom

Slováci boli pred ME tretí najnižšie postavený účastník v rebríčku FIFA. Hneď na úvod prekvapili proti Belgicku, ktoré zdolali po obetavom výkone s vysokým pressingom 1:0. Postup mohli spečatiť už v druhom stretnutí proti Ukrajine, no tentokrát vedenie neudržali a inkasovali dvakrát. Remíza s Rumunmi ich nakoniec posunula do osemfinále z tretieho miesta pri bodovej rovnosti všetkých štyroch tímov.

Reklama

“Škoda, že to nie je prvé miesto, súper by bol prijateľnejší. Postúpiť medzi najlepších šestnásť v Európe s tretím najhorším rankingom je však dosť, ukázali sme, že sme urobili krok hore,” povedal Hancko.

Víťazov skupiny z Rumunska čaká osemfinálový duel proti Holandsku, ktoré obsadilo tretie miesto v D-skupine.

Reklama

“Boli sme od toho jeden gól. Stačila by možno remíza s Ukrajinou. Zostávame však pokorní a uvedomujeme si, akú majú ostatné mužstvá, aj tie v našej skupine, kvalitu. Hráme dobre a vytvárame si štandardky, aj keď z nich zatiaľ nedávame góly,” zhodnotil Hancko.

Vrátil sa aj k situácii, kde jeho faul viedol k úspešnej rumunskej penalte. K pokutovému kopu prišlo po spornom zákroku na Ianisa Hagiho na hranici pokutového územia. O samotný gól sa postaral Razvan Marin.

“Veľmi som sa hneval, cítil som, že pätou som sa dotkol aj lopty. Na kamere to nebolo vidieť. Najprv som sa dotkol lopty, potom som ho prišliapol a vypol som telo. On potom ešte zakopol. Neviem, aké sú pravidlá, ale bol som nahnevaný,” opísal spornú situáciu slovenský obranca.

Doterajšie zápasy mal spomedzi slovenských hráčov zrejme najnáročnejšie po fyzickej stránke. Proti Belgičanom bránil hviezdnych útočníkov i stredopoliarov a smoliarsky sa zrazil so spoluhráčom Denisom Vavrom. Proti Ukrajine musel striedať, keď padol na trávnik bez kontaktu s protihráčom. Zo svojej pozície ľavého obrancu často podporuje aj útok a tak prišlo v druhom polčase aj k jeho tvrdému kontaktu s rumunským obrancom Andreiom Ratiuom. V tejto súvislosti sa vrátil aj k špekuláciám o dohodnutej remíze.

“Prial by som ľuďom byť na ihrisku, keď na mňa išiel napríklad Hagi alebo Dennis Man. Nemal som pocit, že ma nechcú obísť a skórovať. Na našej strane mal dobré príležitosti napríklad Lukáš Haraslín. Ale áno, mysleli sme aj na obranu, keďže sme vedeli, že aj remíza nás posúva,” dodal Hancko.

Reklama

 

Prečítajte si tiež:

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:48

Francúzsky prezident Emmanuel Macron v nedeľu odovzdal svoj hlas v predčasných parlamentných voľbách, ktoré vyhlásil pred tromi týždňami. Odvolili aj ďalší poprední francúzski politici.

13:48

Americký raper Kanye West pricestoval v sobotu do Moskvy, informovali v nedeľu ruské médiá s odvolaním sa na ruskú producentku Janu Rudkovskú.

13:47

Dvaja muži boli vzatí do väzby v súvislosti s incidentom pred izraelským veľvyslanectvom v Belehrade, pri ktorom policajt v sebaobrane usmrtil muža, ktorý naňho vystrelil z kuše a spôsobil mu zranenia v rámci “cieleného teroristického útoku”. Oznámil to srbský minister vnútra Ivica Dačič.

13:00

Ceny ropy uplynulý piatok klesli, za celý týždeň si však pripísali zisk. Vývoj na trhu v závere týždňa poznamenali najmä správy o klesajúcom dopyte po benzíne v USA.

12:59

S rastom popularity kryptoaktív a možnosťami ich využitia na Slovensku aj vo svete silneli snahy o ich väčšiu kontrolu, ktoré vyvrcholili prijatím regulačného rámca The Markets in Crypto-Assets Regulation, tzv. MiCA. Ním EÚ stanovila predpisy, ktorých cieľom je zvýšiť transparentnosť nakladania s kryptoaktívami, pôsobiť proti vzniku ekonomických a spotrebiteľských škôd či podvodov a tiež zjednotiť ich fungovanie naprieč krajinami. Odborníci z advokátskej kancelárie Highgate Law & Tax oceňujú zlepšenie podnikateľského aj klientskeho komfortu, varujú však pred drastickými postihmi pri nerešpektovaní záväzných pravidiel.

12:58

Takmer polovica obyvateľov Slovenska nemyslí pri dovolenkovaní v zahraničí na cestovné poistenie. Prípadne sa spolieha len na Európsky preukaz zdravotného poistenia, ktorý nekryje všetky situácie, ktoré môžu pri cestovaní nastať. Vyplynulo to z interných dát portálu pre porovnávanie cien poistení superpoistenie.sk.

12:58

Pri odmeňovaní na trhu práce zarábajú ženy na Slovensku v priemere o 16,6 % menej ako muži. Menej často pracujú na vyšších manažérskych pozíciách a v sektoroch s vyššími mzdami, ako sú napríklad IT či technické smery. V aktuálnej publikácii Inštitútu ekonomických a spoločenských analýz (INESS) na to poukázal analytik Róbert Chovanculiak.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Anna Imrišková z obce Drahovce kosí počas 1. ročníka podujatia Kosenie trávy pod Zbojníckym hradom

Autor: TASR-Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali