Hádzaná: Prešovčania nerozvážnou hrou pokazili záver duelu proti Minsku

Hádzaná: Prešovčania nerozvážnou hrou pokazili záver duelu proti Minsku

Prešov 2. septembra (TASR) – Po skončení finálového zápasu turnaja 2. skupiny predkola Ligy majstrov medzi hádzanármi Tatrana Prešov a Dinama Minsk zavládol na lavičke zeleno-bielych obrovský smútok. Hráči slovenského šampióna po zbabranom závere, počas ktorého vyrobili viacero chýb, tak prišli o možnosť zahrať si v skupinovej fáze najprestížnejšej európskej klubovej súťaže.

"Zatiaľ je to najväčšie sklamanie v tejto sezóne," uviedol tesne po zápase pivot Andrej Petro a pokračoval: "Hlavnými príčinami neúspechu boli zbrklosť v útoku a nedôslednosť v obrane. Keď vyhrávame o dva, tri góly, vybojujeme ťažkú loptu v obrane a prídeme do útoku, kde to v priebehu pár sekúnd vystrelíme bez toho, aby sme počkali a pripravili si danú akciu… Skrátka prišli sme do útoku a zahadzovali sme lopty či už do obrany alebo nás vychytal brankár."

Za stavu 19:19 nepremenil v 44. minúte sedemmetrový hod Hrstka, vzápätí Tatran dva razy odovzdal súperovi loptu (19:21) a ten výrazne ožil. "Tých momentov tam bolo viac a netreba to hádzať iba na sedmičku. Bolo viac úsekov, kde sme mohli odskočiť na viac ako dva až tri góly. Celkovo to bol ťažký zápas a v nich sa ukazuje morálka mužstva a my sme na tom trošku pohoreli. Mrzí nás to, sezóna sa však ešte len začala a bude pokračovať," konštatoval Petro.

V sypaní popola na hlavu pokračoval i pravý krídelník a slovenský reprezentant Tomáš Urban, ktorý bol najlepším strelcom spomedzi zeleno-bielych a loptu poslal do súperovej siete dovedna sedemkrát, z toho premenil dve sedmičky. "Približne desať minút pred koncom zápasu sme absolútne nezvládli. Vôbec, ani po taktickej a ani po technickej stránke, pretože sme robili hlúpe chyby a súper to jednoducho využil. Pri takomto súperovi si nemôžeme dovoliť takéto jednoduché chyby, odovzdať im lopty, pretože sme hneď potrestaní a ukázalo sa to i v zápase. Za minútku, dve sme chceli otočiť zápas, no musíme hrať pomaličky takticky," zamyslel sa T. Urban.

Reklama

Tatran sa podobne ako v minulom ročníku okrem domácej súťaže predstaví i v SEHA League a Pohári EHF. "Chceli by sme ísť vyššie alebo minimálne by sme chceli napodobniť minulý rok, pretože tam bol aký-taký úspech. Prešov má na viac i na Ligu majstrov, škoda, že sme si to takto sami pokazili," dodal T. Urban, ktorého mrzelo i to, že do metropoly Šariša neprídu lukratívni súperi ako španielska FC Barcelona, či francúzsky PSG Handball. "Myslím si, že na dvoch troch súperov by bola i plná hala. Pokúsime sa však v Pohári EHF pritiahnuť čo najlepších súperov, teda postúpiť čo najďalej a prilákať divákov dobrou hádzanou."

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:06

Grécko nemôže poslať Ukrajine systémy protivzdušnej obrany Patriot alebo S-300. Uviedol to vo štvrtok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

Mitsotakis v rozhovore pre televíziu Skai povedal, že Atény už poskytli Kyjevu rôzne zbrane, no nemôžu mu dodať systémy, ktoré majú zásadný význam pre obranu krajiny.

06:55

Balíky kokaínu objavili vo štvrtok v prepravkách s banánmi v siedmich supermarketoch v Berlíne a v štyroch obchodoch v spolkovej krajine Brandenbursko.

06:44

Izrael údajne zvažuje dohodu s palestínskym hnutím Hamas, na základe ktorej by bolo prepustených najmenej 20 rukojemníkov zadržiavaných v Pásme Gazy.

Navrhovaná dohoda zahŕňa prepustenie žien, starších a vážne chorých rukojemníkov výmenou za to, že Izrael povolí vysídleným osobám v Pásme Gazy vrátiť sa na sever palestínskej enklávy.

06:35

Havária v atómovej elektrárni v Černobyle patrí medzi najväčšie tragédie v oblasti jadrovej energetiky. V piatok 26. apríla uplynie od výbuchu v Černobyľskej atómovej elektrárni 38 rokov.

06:30

Ukrajinský minister poľnohospodárstva Mykola Solskyj podozrivý z účasti na korupčnom škandále vo štvrtok uviedol, že je pripravený odstúpiť.

Vyšetrovatelia tento týždeň Solského obvinili z nezákonného zmocnenia sa pôdy v hodnote viac než sedem miliónov dolárov.

Včera 20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

Včera 20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

Včera 20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

Včera 19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

Včera 19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

Včera 19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

Včera 19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali