Haas predĺžil zmluvu o využívaní motorov Ferrari do roku 2028

❚❚

Kannapolis 16. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Asanka Brendon Ratnayake)

 

Americký motoristický tím Haas bude pokračovať vo využívaní motorov Ferrari do roku 2028. Tím o tom informoval v oficiálnej správe a dodal, že predĺžená dohoda o spolupráci dodá tímu stabilitu, keďže Formula 1 vstúpi v roku 2026 do novej éry po zmenách predpisov o pohonných jednotkách

Bearman Ferrari-Haas
Na snímke britský tínedžer Oliver Bearman, rezervný pilot z Tímu Ferrari bude od budúcej sezóny jazdiť v motoristickej F1 za tím Haas

Haas využíva motory Ferrari od svojho vstupu do F1 v roku 2016. Haas nedávno informoval aj o podpísaní zmluvy s náhradným jazdcom Ferrari Oliverom Bearmanom, ktorý bude jedným z dvoch pilotov tímu v seriáli MS F1 v sezóne 2025. V prebiehajúcej sezóne je tím Haas na siedmom mieste v Pohár konštruktérov so ziskom 27 bodov. Nemec Nico Hülkenberg nazbieral 22 bodov, jeho tímový kolega Dán Kevin Magnussen päť.

.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

11:35

Agentúra štátom podporovaného nájomného bývania ani po dvoch rokoch od svojho vzniku neplní účel, na ktorý bola zriadená. Upozornil na to Najvyšší kontrolný úrad SR s tým, že pre nejasnosti pri zvolenom modeli financovania sa s výstavbou nájomných bytov stále nezačalo. SR totiž čaká na vyjadrenie Európskej komisie, či zákonom navrhnutá podpora bývania je v súlade s pravidlami hospodárskej súťaže. 

11:34

Na Slovensku existuje mnoho nejasností tykajúcich sa účtovania a zdaňovania kryptomien. Investori preto môžu znížiť daňové riziko tak, že minimalizujú riziko daňových kontrol.

11:32

Šéf Tesly Elon Musk po desaťročí sľubov týkajúcich sa autonómnych vozidiel predstavil robotický taxík Cybercab.

11:27

Nobelovu cenu mieru za rok 2024 získala japonská organizácia ľudí, ktorí prežili zhodenie atómovej bomby na Hirošimu a Nagasaki v roku 1945, s názvom Nihon Hidankjo.

11:26

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová a predseda skupiny Európskej ľudovej strany Manfred Weber v Štrasburgu na plenárnom rokovaní Európskeho parlamentu jasne povedali, že chcú povaliť maďarskú vládu. V pravidelnom rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth Rádió to povedal predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

11:00

V Severnej Kórei koncertom a banketom oslávili 79. výročie vzniku vládnej komunistickej Kórejskej strany práce. Vodca Kim Čong-un pri tejto príležitosti vyzval na opätovné preškolovanie všetkých robotníkov na revolucionárov hlásiacich sa ku komunizmu.

79. výročie vzniku vládnej komunistickej Kórejskej strany práce (KSP)
Severokórejská mládež a študenti oslavujú 79. výročie vzniku vládnej komunistickej Kórejskej strany práce (KSP) v Pchjongjangu
10:07

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken na summite štátov Združenia krajín juhovýchodnej Ázie v Laose od ruského šéfa diplomacie Sergeja Lavrova “nepočul nič nové” o vojne na Ukrajine.

Summit Združenia krajín juhovýchodnej Ázie
Na snímke americký minister zahraničných vecí Antony Blinken
10:06

Pri útoku ozbrojených mužov v malej súkromnej uhoľnej bani v provincii Balúčistan na juhozápade Pakistanu prišlo o život najmenej 20 baníkov a ďalších sedem bolo zranených.

10:01

Západonemecké mesto Kolín nad Rýnom sa pripravuje na zneškodnenie bomby z druhej svetovej vojny. Ešte pred detonáciou je potrebné evakuovať dovedna tri nemocnice a približne 6400 obyvateľov. Podľa tamojších predstaviteľov ide o najzložitejšie evakuácie tohto druhu, aké toto mesto zažilo od roku 1945.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dvojica jazdcov vedie pár ťažných koní, míňajúc stromy jesenných farieb, pred Billingsovou farmou vo Woodstocku

Autor: TASR/AP-Charles Krupa

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Tibor Danáč

Miroslav Urban

René Pavlík

Peter Lipták

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali