Gyimesi: “Slovensko môže začať písať históriu, len keď bude odvážne!”

Gyimesi: “Slovensko môže začať písať históriu, len keď bude odvážne!”

Bratislava 4. júla 2024 (HSP/ Facebook/ Foto: Screenshot Facebook video / Andrej Babiš)

 

V deň, keď sa lídri Orbán, Kickl a Babiš rozhodli vytvoriť novú frakciu EP “Patrioti pre Európu” sa pre Európu začala písať priaznivejšia budúcnosť, myslí si bývalý poslanec György Gyimesi

Andrej Babiš, Viktor Orbán, Herbert Kickl a Harald Vilimsky
Na snímke zľava Andrej Babiš, Viktor Orbán, Herbert Kickl a Harald Vilimsky na tlačovej konferencii k založeniu frakcie “Patrioti pre Európu”

Slobodná strana Rakúska (FPÖ) s lídrom Herbertom Kicklom, Fidesz maďarského premiéra Viktora Orbána a česká strana ANO Andreja Babiša vytvorili koncom júna v rámci Európskej únie novú politickú alianciu “Patrioti pre Európu” a vyzvali ďalšie strany, aby sa k nej pripojili.

Reklama

„Priaznivejšia budúcnosť Európy sa začala písať v deň, keď sa stredoeurópski lídri rozhodli vytvoriť v EP novú frakciu pod názvom Patrioti pre Európu,“ myslí si bývalý poslanec

Odkaz v názve frakcie je podľa Gyimesiho jednoznačný : „Je to frakcia spájajúca hodnotovo rovnaké strany, nie na základe IDEOLÓGIE, ale – zdôrazňujem – HODNÔT.“

Reklama

 

Hodnoty

„Tie hodnoty sú skutočne proeurópske, mierové, suverenistické, kresťanské, protiimigračné, národné, prorodinné a konzervatívne. Nič, čo by bolo v rozpore s hodnotami našich suverenistických strán,“ myslí si Gyimesi.

Naše suverenistické strany sa zatiaľ predsa len okúňajú do tejto frakcie vstúpiť. Podľa Gyimesiho je dôvodom deklarovaná ľavicovosť týchto strán. „A to napriek tomu, že Patriotov nespája príslušnosť k ľavici alebo pravici, ale odmietanie a boj proti globalizácii a okresávaniu práv národných štátov v prospech federalizácie EÚ,“ uviedol.

„Ak by som to chcel trošku zveličiť, poviem, že sa jedná o druhú národnú emancipáciu štátov strednej Európy. ….a Slovensko pri tom (zatiaľ) chýba,“ konštatuje Gyimesi.

„Kde je deklarovaný a podporovaný formát V4? Veď kedy keď nie teraz by mohol ukázať svoju silu a váhu v EÚ? ,“ poznamenal.

Reklama

„Jeden by mohol namietať, že kto chce s vlkmi žiť, musí s nimi vyť! Nie, nemusí,“ tvrdí Gyimesi.

„A najmä nie vtedy, ak “alfa samicou” svorky je skompromitovaná (predsedníčka EK) von der Leyenová – symbol a zosobnenie všetkých súčasných problémov Európy,“ zhrnul.

„Priatelia, nie som naivný. Frakcia Patrioti pre Európu ešte v súčasnom parlamente revolúciu neurobí… v budúcnosti však bude významným hráčom, ktorý bude rozdávať karty,“ vyjadril sa bývalý poslanec v závere svojho príspevku.

Prečítajte si tiež :

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:21

Dánska ľudová strana (DF) sa pripojí do novovznikajúcej frakcie v Európskom parlamente (EP) Patrioti pre Európu, ktorú zakladá český expremiér Andrej Babiš a maďarský premiér Viktor Orbán. V sobotu to oznámil na sociálnej sieti X europoslanec a člen DF Anders Vistisen. Aliancia tak má v súčasnosti dostatok národných delegácií na vytvorenie politickej skupiny v EP, píše TASR.

19:20

Japonsko a Kambodža budú spolupracovať na odstraňovaní nášľapných mín z územia Ukrajiny a ďalších vojnou zasiahnutých krajín. V kambodžskej metropole Phnom Penh to v sobotu uviedla japonská ministerka zahraničných vecí Joko Kamikawová, informuje agentúra AFP.

19:15

Pri dopravnej nehode nákladného auta s minibusom zahynulo v sobotu na severozápade Ukrajiny najmenej 14 ľudí, uviedol na sociálnej sieti Telegram tamojší minister vnútra Ihor Klymenko.

K incidentu došlo podľa úradov pri obci Verkhiv v Rivnenskej oblasti na severozápade krajiny. Medzi obeťami je aj šesťročné dieťa, píše agentúra Reuters.

nehoda autobus - cisterna
Na snímke havarovaný minibus po zrážke s cisternovým vozidlom v regióne Rivne na Ukrajine
18:35

Slovenská kajakárka Karolína Abrahámová obsadila na MSJ vo vodnom slalome siedme miesto v K1. Pätnásťročná pretekárka mala bezchybnú jazdu a za víťazkou Klárou Mrázkovou z Česka zaostala o 8,26 sekundy.

17:52

Českí policajti zasahovali v sobotu dopoludnia v pražskej štvrti Řepy, kde bola nahlásená streľba. Podľa prvotných informácií išlo zrejme o streľbu z pištole na stlačený plyn, informuje TASR podľa spravodajského portálu Novinky.cz.

Policajti po príchode zistili, že boli poškodené hodiny na stĺpe verejného osvetlenia, uviedol policajný hovorca Jan Daněk.

17:20

Početné poranenia utrel poľský turista, ktorý v sobotu popoludní spadol v masíve Gerlachovského štítu. Na pomoc mu prišli horskí aj leteckí záchranári. Informuje o tom Horská záchranná služba na svojej webovej stránke.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žena fotografuje dúhu telefónom na parkovisku pred obchodným domom Smith\'s na Štvrtej ulici v Albuquerque v štáte New York

Autor: TASR/AP-Chancey Bush/The Albuquerque Journal via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Andrej Sablič

Jozef Bugár

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali