Gyimesi reaguje na článok maďarskej verzie Denníka N o tom, že šíri hoaxy: “V Denníku N sa nás neskutočne boja!“

❚❚

Bratislava 27. októbra 2024 (HSP/ Facebook/ Foto: Screenshot Instagram)

 

Napunk, maďarská verzia dezinformačného liberálneho Denníka N, zozbieral a rozanalyzoval tvrdenia Györgya Gyimesiho a vyhodnotil, že politik šíri “potvrdené hoaxy a dezinformácie“. Politik sa rozhodol reagovať

Článok Napunk o “hoaxoch a dezinformáciách“ Györgya Gyimesiho
Článok Napunk o “hoaxoch a dezinformáciách“ Györgya Gyimesiho

Maďarská verzia Denníka N(Napunk) vyrobila nepodarený, tendenčný článok o údajných dezinformáciách, ktoré politik šíri na sociálnej sieti Facebook, na ktorom pracovali minimálne traja redaktori naraz. Denník tvrdí, že týmito hoaxami politik oslovil desaťtisíce až státisíce ľudí. Oficiálna Facebooková stránka Györgya Gyimesiho, na ktorej píše v dvoch jazykoch – maďarskom a slovenskom – má  totiž viac ako 30 000 sledovateľov.

.

Napunk vo svojom článku tvrdí, že prezrel a rozanalyzoval viac než 300 Gyimesiho príspevkov a “porovnal ich s realitou“ a vyhodnotil, že šíri “potvrdené hoaxy a dezinformácie“. Politik sa teda rozhodol zareagovať.

„V DenníkuN sa nás neskutočne boja!,“ uviedol hneď v úvode svojho stanoviska György Gyimesi a spomínaný maďarský článok okomentoval ironicky: „Aj dnes o mne napísali čosi pekné!“.

.

Spomínaný článok následne prevzala aj slovenská verzia (Denník N) tohto liberálneho média.

„Ani sa im nečudujem, keďže dvorný portál Progresívneho Slovenska (Denník N) musí byť v úplnej zhode so súdruhom (majiteľom?) Michalom Šimečkom, ktorý dnes vyhlásil svätú vojnu koalícii a nám konzervatívcom a zároveň ohlásil vydanie svojich novín,“ pokračuje Gyimesi.

Politik dodal, že ešte je nevie posúdiť, či jeho nové noviny majú nahradiť tie doterajšie: „Ale v Denníku N si zrejme povedali, že istota je guľomet, potrebujeme čítanosť a kliky, tak si zablogovali,“ dodal.

 

Čo sú podľa nich dezinformácie?

„Keď sme už pri tom, viete čo progresívci nazývajú dezinformáciami? Všetko, čo neslúži americkým či bruselským záujmom, o čom je pre nich zakázané písať, a to, pre čo sú schopní si do krvi zodrať prsty, len aby dokázali opak,“ reaguje politik.

.

Ako príklad údajných “dezinformácií“ Gyimesi spomenul niektoré nedávne kauzy na ktoré vo svojich príspevkoch poukázal, ako prvú spomenul neslávne známu kauzu Pfizergate. Pripomenieme, že kauza sa týka utajených správ medzi predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou a generálnym riaditeľom spoločnosti Pfizer, v ktorých si dohadovali obchod vakcín proti Covid-19.

„Napríklad keď treba očistiť Uršulu aj v prípade, keď súd vyhlási, že s nákupom vakcín nebolo všetko v poriadku…. ,“ uviedol prvý príklad “dezinformácie“.

Ďalej Gyimesi vo svojich príspevkoch verejnosti pripomínal kauzy týkajúce sa financovania mimovládok a neziskoviek napojených na predsedu Progresívneho Slovenska Michala Šimečku alebo jeho rodinu, čo samozrejme redakciám mainstreamových denníkov prekáža. Za ďalší príklad dezinformácie teda uviedol : „…Alebo keď nám vysvetľujú, prečo je úplne v poriadku, keď sa život Šimečku a jeho rodiny financuje zo štátnych zdrojov.“

Dezinformáciou je podľa týchto médií aj to, že Gyimesi otvorene kritizuje, že sankcie EÚ nefungujú: „Hoci “ich človek” Mario Draghi (ktorý vypracoval správu o konkurencieschopnoti EÚ) de facto tvrdí to isté.“

„Potom pre nich natočím Moskovský luxus, no títo zaslepení aparátčici neveria ani vlastným očiam…,“ pokračuje Gyimesi.

.

Médiá vo svojich článkoch tvrdia, že Gyimesi svojimi príspevkami oslovil tisíce ľudí, jeho profil na Facebooku má 30-tisíc sledovateľov, obávajú sa však, že dosah jeho príspevkov, kvôli prezdieľaniu, môže byť podstatne rozsiahlejší: „Predstavte si, prezreli viac ako 300 mojich príspevkov a našli jediný(!) ktorý bol vyhodnotený ako nepravdivý. Fakt robota na nezaplatenie.“

Gyimesi vo svojom stanovisku však zdôraznil, že je rozdiel medzi tým, či šíri údajné hoaxy a dezinformácie, alebo svoje presvedčenie. Vysvetlil to nasledovne: „Aby som nezabudol: Nešírim falošné správy, ale svoje presvedčenie. A u nás to funguje tak, že ho nešírim ja, ale tisíce a tisíce z vás.“

„Ste to vy, moji priatelia a sledovatelia, ktorí súhlasíte so mnou a mojim presvedčením. A to týchto závistlivých “strážcov čistého progresívneho verejného priestoru” neskutočne štve!,“ dodal.

V závere príspevku uviedol, že si takéto urážky na jeho osobu a maďarskú komunitu vyprosí: „Z tohto dôvodu si vyprosujem, aby ste z dôvodu vašej domnelej morálnej nadradenosti (hovorím o “osvietených” pisálkoch) urážali tak vážnu a veľkú komunitu ako je tá naša! Ani ja to nerobím s tou vašou, a to ani vtedy, keď to zadanie, ktoré ste plnili bolo isto štedro odmenené!“

Prečítajte si tiež:

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

09:25

Voliči v Litve v nedeľu hlasujú v druhom kole parlamentných volieb. Po prvom kole volieb vedú opoziční sociálni demokrati (LSDP).

08:43

Chameneí: „Zlo sionistického režimu spred dvoch nocí by sa nemalo podceňovať. Nesprávne výpočty sionistického režimu by sa mali brať do úvahy, musia pochopiť silu, túžbu a iniciatívu iránskeho národa a mládeže krajiny.“

08:25

Ruské systémy protivzdušnej obrany zachytili 51 dronov vypustených v noci na nedeľu z Ukrajiny.

08:09

Izrael si ciele svojich útokov v Iráne vybral na základe svojich národných záujmov, a nie podľa toho, čo mu diktovali Spojené štáty, uviedla v sobotu kancelária izraelského premiéra Benjamina Netanjahua.

08:07

Čína v sobotu večer ostro skritizovala najnovší predaj amerických zbraní Taiwanu. Tvrdí, že to narúša jej “suverenitu a bezpečnostné záujmy” a ohrozuje “mier a stabilitu” v Taiwanskom prielive.

08:02

V Bulharsku sa v nedeľu konajú siedme predčasné parlamentné voľby za menej než štyri roky, no podľa prieskumov verejnej mienky je nepravdepodobné, že sa podarí prelomiť politickú patovú situáciu.

07:37

Nehoda nákladného vozidla a autobusu v Mexiku si v sobotu vyžiadala 19 obetí na životoch, ďalších šesť osôb je zranených, uviedli miestne úrady.

07:35

Druhé zasadanie XVI. riadneho generálneho zhromaždenia vo Vatikáne sa v sobotu večer po takmer štyroch týždňoch debát skončilo bez vyhliadok na konkrétne reformy. Predstavitelia prijali odporúčania, ktoré vyzývajú, aby sa ženám dostalo viac vedúcich úloh v cirkvi, no nepriniesli ich očakávanú väčšiu rovnoprávnosť.

07:32

Pri nehode vrtuľníka v ruskej Kirovskej oblasti v sobotu zahynuli štyria ľudia, uviedlo ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie.

07:31

Gruzínske prozápadné opozičné strany odmietli uznať výsledky sobotňajších parlamentných volieb, podľa ktorých zvíťazila vládnuca strana Gruzínsky sen.

07:30

Vládnuca strana Gruzínsky sen sa stala víťazom sobotňajších parlamentných volieb v Gruzínsku. Vyplýva to z údajov zakladajúcich sa na sčítaní hlasov v 72 percentách okrskov, ktoré večer zverejnila ústredná volebná komisia.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke slony Kimba (v popredí) a Lucky v zoo v americkom meste Colorado Springs v štáte Colorado

Autor: TASR/AP/Cheyenne Mountain Zoo

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Pavel Jacz

Erik Majercak

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali