Gedra po stretnutí s Figeľom: “Čakal som “iný názor” a ostal som prekvapený”

❚❚

Bratislava 11. septembra 2024 (HSP/Facebook/Foto: Facebook Juraj Gedra)

 

„Hodnotová vojna, ktorú dnes vedú progresívci voči všetkému tradičnému, rokmi overenému, a ja poviem aj normálnemu, vytvára spojenectvá aj tam, kde by sme ich možno nečakali,“ uvedomil si vedúci Úradu vlády Juraj Gedra (SMER-SSD) po stretnutí s bývalým predsedom KDH Jánom Figeľom. „Čakal som “iný názor” a ostal som prekvapený,“ dodáva Gedra, viac vysvetlil v príspevku na sociálnej sieti Facebook

Na snímke vedúci Úradu vlády SR Juraj Gedra(SMER-SSD, na snímke vľavo) a bývalý predseda KDH Ján Figeľ(vpravo)
Na snímke vedúci Úradu vlády SR Juraj Gedra(SMER-SSD, na snímke vľavo) a bývalý predseda KDH Ján Figeľ(vpravo)

„Hodnotová vojna, ktorú dnes vedú progresívci voči všetkému tradičnému, rokmi overenému, a ja poviem aj normálnemu, vytvára spojenectvá aj tam, kde by sme ich možno nečakali,“ tento pocit si Juraj Gedra, ako píše v statuse na Facebooku, uvedomil po stretnutí s Jánom Figeľom. Ján Figeľ, niekdajší predseda Kresťansko-demokratického hnutia, exminister dopravy a člen Európskej komisie, je dnes už hlavne aktívny občan.

.

„Myslel som si, že sa stretávam s človekom s iným názorom, no náš pohľad na dnešné dianie sa úplne zhodoval,“ priznal Gedra.

 

.

Padli pravidlá, popreli sa hranice

Podľa Richarda Sulíka(SaS) je politika vraj “hnus“, ako sa nechal počuť vo svojom rozlúčkovom rozhovore, Gedra sa s týmto názorom nestotožňuje. „Veci vnímame cez to, čomu sme venovali najviac energie a Sulík sa skôr prezradil, akoby povedal nejaký objav…,“ poznamenal

„V posledných rokoch na Slovensku s Matovičom, Sulíkom a Kollárom padli všetky nepísané pravidlá, popreli sa akékoľvek hranice (gentlemanstva) a kultúra politického súperenia,“ myslí si.

Kritizuje, že vyššie uvedení politickí lídri neboli schopní súperiť výsledkami, nápadmi, témami a ich uchopením, tak zvolili skratky k moci cestou vyhrážok, vydierania, či kriminalizácie… „Inými slovami: Z politickej súťaže urobili boj na život a na smrť a to ich aj dobehlo, lebo všetci traja politicky skončili…,“ vysvetlil Gedra.

 

Novinári ako súčasť degradácie politického boja

Vedúci Úradu vlády si myslí, že politická súťaž je dnes na dne svojej možnej kvality. „A neklamme si, že slovenskí novinári v tom nenašli zaľúbenie,“ uviedol.

.

„ Úspešne tento stav nielenže prenášajú do svojej práce a vlievajú do našej spoločnosti, ale stali sa aktívnou súčasťou degradácie politického boja tým najabsurdnejším spôsobom, keď najnovšie renomované médiá šíria a strašia verejnosť zaručenými klamstvami bez akejkoľvek snahy overiť si základné veci,“ vysvetlil Gedra.

„Aká je na toto všetko odpoveď?,“ pýta sa.

Tvrdí, že “za nás vo vláde“ je odpoveď jednoduchá : „Robiť, robiť a robiť a nevšímať si umelo médiami šírenú hystériu, ktorá ich pripraví aj o posledné zbytky dôvery… Pretože keď doručíme výsledky, neostane im nič iné, ako len zahanbene mlčať“.

 

Prečítajte si tiež:

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

07:29

Medzinárodná humanitárna organizácia Lekári bez hraníc (MSF) bola nútená ukončiť svoje aktivity v Rusku. Urobila tak po tom, ako jej tamojšiu pobočku vyradili z registra mimovládnych organizácií.

07:29

Z vôd Červeného mora pri Jemene po vyše troch týždňoch úspešne odtiahli tanker plaviaci sa pod gréckou vlajkou, ktorý tam od augusta horel v dôsledku útokov jemenských povstalcov. Do bezpečnej oblasti sa ho podarilo presunúť bez akéhokoľvek úniku ropy. V pondelok to oznámila vojenská misia Európskej únie, známa aj ako Aspides.

07:28

Lode čínskej pobrežnej stráže Mej-šan a Siou-šan v noci na utorok dorazili do ruského ďalekovýchodného prístavu Vladivostok, kde sa zúčastnia na spoločných hliadkach a cvičeniach s ruskými plavidlami. V utorok o tom informovala ruská agentúra RIA.

07:28

Amerického repera Seana “Diddyho” Combsa, ktorý čelí sérii obvinení zo sexuálneho násilia, zadržali v pondelok v New Yorku. Oznámila to federálna prokuratúra, podľa ktorej žalobu zverejnia pravdepodobne v utorok.

06:55

Choroby spôsobené tzv. suberbaktériami odolnými voči antibiotikám by v priebehu nasledujúcich 25 rokov mohli usmrtiť až 40 miliónov ľudí, uvádza sa v novej štúdii projektu Global Research on Antimicrobial Resistance (Gram), ktorý sledoval globálny vplyv superbaktérií.

06:54

Kanadskú režisérku ruského pôvodu Anastasiu Trofimovovú, ktorá nakrútila kontroverzný dokumentárny film o vojne na Ukrajine, zaradila Ukrajina na zoznam osôb ohrozujúcich bezpečnosť štátu. Tlačová služba ukrajinského ministerstva kultúry a strategickej komunikácie ozrejmila, že Trofimovovej film šíri o vojne rozpútanej Ruskom na Ukrajine ruskú propagandu.

06:53

Pastora z amerického štátu Kalifornia prepustili po 18 rokoch strávených vo väzení v Číne. V súčasnosti sa už nachádza v Spojených štátoch, uviedlo v pondelok americké ministerstvo zahraničných vecí.

06:52

Spoločnosť Meta v pondelok oznámila, že zakázala ruským štátnym médiám vrátane televízie RT a mediálnej skupiny Rossija Segodňa prístup na svoje platformy. Odôvodnila to tým, že používali zavádzajúce taktiky, aby na internete vykonávali tajné vplyvové operácie.

06:52

Generálny tajomník Organizácie Spojených národov (OSN) António Guterres v pondelok v rozhovore pre agentúru AFP uviedol, že nič nemôže ospravedlniť “kolektívne trestanie” obyvateľov Pásma Gazy zo strany Izraela. Dodal, že Palestínčania v Gaze znášajú “nepredstaviteľné utrpenie”.

06:51

Izrael rozšíril stanovené ciele vojny v Pásme Gazy o návrat obyvateľov do obcí na severe Izraela, ktoré evakuovali v dôsledku útokov libanonského radikálneho hnutia Hizballáh. V noci na utorok o tom informovala kancelária izraelského premiéra.

06:50

Minister zahraničných vecí USA Antony Blinken v utorok odcestuje do Egypta, kde bude s egyptskými predstaviteľmi rokovať o prímerí v Pásme Gazy a prepustení rukojemníkov. V noci na utorok to uviedlo americké ministerstvo zahraničných vecí.

06:49

Armáda Spojených štátov v pondelok oznámila, že definitívne dokončila sťahovanie svojich jednotiek z afrického Nigeru.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke labutia rodina sleduje nedeľných chodcov pri jazere Baldeney v nemeckom Essene

Autor: TASR/AP-Martin Meissner

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Michal Durila

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali