Gedra novinám “Podzemný kuriér“ pohrozil bezpečnostnými zložkami aj ministerstvom kultúry

❚❚

Bratislava 28.augusta 2024 (HSP/ Facebook/ Foto: Screenshot Facebook video)

 

Približne pred dvoma týždňami Úrad vlády zachytil aktivitu novinára DenníkaN, ktorý šíri noviny s názvom “Podzemný kuriér“ s absurdným obsahom. Titulky smeruje na klamlivé správy hlavne o vojne a straší Slovensko. „Presne takto začína vyzerať totálna frustrácia liberálnych novinárov v boji so súčasnou vládou,“ reaguje Juraj Gedra (SMER-SSD)

Na snímke Juraj Gedra(SMER-SSD)
Na snímke Juraj Gedra(SMER-SSD)

Juraj Gedra v úvode videa číta titulky novín “Podzemný kuriér“, ktoré znejú : “Tak predsa vojna“, “Temný deň v dejinách Slovenskej republiky“, “Vystúpenie z NATO sa stáva temnou realitou“, “Rusko od rána útočí po celom území republiky, padli Michalovce aj Trebišov, začala sa bitka o Košice“.

.

„Priatelia, presne takto začína vyzerať totálna frustrácia liberálnych novinárov v boji so súčasnou vládou – a to šírením totálnych bludov,“ zhodnotil Gedra.

Vysvetlil, že približne pred dvoma týždňami odborníci z Úradu vlády zachytili aktivitu konkrétneho novinára z Denníka N Tomáša Forróa – ktorý sa doteraz preslávil akurát tak tým, že vytiahol na ulici zbraň na miestneho podnikateľa v osobnom konflikte.

.

„Teraz začal šíriť noviny s názvom “Podzemný kuriér“ po celom Slovensku s týmto absurdným obsahom,“ povedal Gedra v reakcii na titulky, ktoré čítal v úvode videa.

„Cieľ je samozrejme jasný – strašiť ľudí na celom Slovensku tým najprimitívnejším spôsobom, za pomoci absurdných klamstiev toho najhlbšieho zrna!,“ rozhorčil sa.

 

Neviditeľná vodotlač “fikcia“

Samozrejme, v snahe ochrániť sa pred trestnoprávnou zodpovednosťou z trestného činu šírenia poplašnej správy, novinár z DenníkaN vytlačil tento pamflet na papier s vodotlačou “fikcia“. Vodotlač je však taká slabá, že je v pozadí takmer neviditeľná.

Kvôli prevencii experti z Úradu vlády verejnosť okamžite informovali o tejto zvrátenosti, celé periodikum označili za nebezpečný hoax, ktorý podľa ich odborného názoru napĺňa všetky znaky psychologickej operácie s jasným cieľom zmeniť správanie verejnosti alebo postoje k určitým udalostiam cestou strašenia alebo zavádzania, vysvetlil Gedra.

.

„No a to bol kameň úrazu, priatelia… To sme nemali v žiadnom prípade robiť!,“ poznamenal.

„Opäť sa do nás ako na povel pustili všetky ich médiá od Denníka N až po Markízu, s neuveriteľným vyvrcholením v RTVS, kde ešte posledný liberálny mohykáni robia všetko možné len aby poškodili súčasnej vláde,“ uviedol.

Pýtate sa aký mali argument ? „ Či azda nepoznáme rozdiel medzi fikciou a hoaxom. A s dovetkom : “Veď je to tam jasne uvedené palcovými písmenami“,“ uviedol Gedra.

„Takže drahé liberálne média, je mi úplne jedno či ste súčasťou tohto klamstva alebo nie, faktom je, že túto palcovú informáciu,( vo videu odkryl prelepenú titulku “Tak predsa vojna“ ), ktorú ste manipulatívne ukazovali vo svojich reportážach, tam začali lepiť až po upozornení Úradu vlády !,“ povedal.

Pokračoval : „Lenže to sme sa už vašich liberálnych médií nedozvedeli. Lebo veď cieľ je jasný : Dehonestovať štát a znedôveryhodňovať štátne inštitúcie, ktoré len chránia záujem občanov !“

.

„A viete čo je na tom všetkom to najsrandovnejšie?,“ pýta sa Gedra.

 

Kamoš z SaS

„Z tohto klamstva sa usvedčil samotný autor z DenníkaN, ktorý rozdával tieto noviny bez spomenutého palcového titulku, ako aj jeho jeden známy zo strany Sloboda a Solidarita (Ľuboslav Farkaš),“ poznamenal.

„Ale ako hovoria v naši bratia Česi : Co už, jsou to géniové!,“ podotkol Gedra.

Tak či onak, faktom podľa Gedru zostáva, že nech si to pán novinár z Denníka N zbabelo prekryje koľkokrát len chce : „Takéto strašenie bežných ľudí desivými informáciami o napadnutí Slovenska Ruskom môže skrsnúť len v pomätenej hlave, ktorá potrebuje za každú cenu strašiť klamstvami, lebo reálne argumenty žiaľ nemá!“

Gedra sa ďalej poďakoval ľuďom z Úradu vlády, ktorí na túto zvrátenosť upozornili.

„A my pôjdeme pokojne ďalej, aj vo vzťahu k tomuto periodiku, a budeme to komunikovať tam, kde treba – smerom k bezpečnostným zložkám, ako aj k ministerstvu kultúry!,“ vyhlásil Gedra.

Zdôvodnil, že to, že niekto niečo označí takmer neviditeľnou vodotlačou za “fikciu” ešte neznamená, že (fikcia) nie je schopná vystrašiť ľudí a dosiahnuť presne to, o čo týmto zákerným ľuďom v skutočnosti šlo : „Bojovať so súčasnou vládou za každú cenu a všetkými spôsobmi!“

„Keď im dôjdu argumenty, neštítia sa použiť ani zákerné klamstvá a šíriť ich zbabelo pod sloganom “fikcia” v domnení, že sa im nič nestane,“ zakončil svoje video .

Video Juraja Gedru si môžete pozrieť nižšie

.

Prečítajte si tiež :

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

06:43

Severná Kórea po prvýkrát zverejnila zábery svojho zariadenia na obohacovanie uránu, na ktorých je vidieť, ako si ho vodca krajiny Kim Čong-un prezerá. Severokórejský líder vyzval na výstavbu ďalších centrifúg, ktoré posilnia jadrový arzenál krajiny.

06:41

Technologický magnát Elon Musk prirovnal austrálsku vládu k “fašistom” v súvislosti s navrhovanou legislatívou, ktorá má ukladať pokuty spoločnostiam vlastniacim sociálne médiá za to, že nezastavili šírenie dezinformácií. 

06:40

Bývalý americký prezident a nominant republikánov na post prezidenta Donald Trump vylúčil ďalšiu debatu so svojou demokratickou rivalkou Kamalou Harrisovou pred novembrovými voľbami.

06:37

Vnučka talianskeho vojnového diktátora Benita Mussoliniho vyhlásila, že opúšťa stranu Bratia Talianska premiérky Giorgie Meloniovej, pretože považuje tento politický subjekt za príliš pravicový. Rozhodla sa tak po tom, ako nedávno vyjadrila nesúhlas s postojom FdI k právam menšín.

06:35

V Drážďanoch v spolkovej krajine Sasko na východe Nemecka sa začala demolácia časti mosta Carolabrücke, ktorá sa zrútila do rieky Labe. 

06:33

Senegalský prezident Bassirou Diomaye Faye rozpustil parlament kontrolovaný opozíciou a stanovil dátum nových parlamentných volieb na 17. novembra. 

06:29

Sudca dohliadajúci na prípad zasahovania do prezidentských volieb v americkom štáte Georgia v roku 2020 zamietol dve obvinenia proti republikánskemu prezidentskému kandidátovi Donaldovi Trumpovi a jedno ďalšie proti spojencom bývalého prezidenta.

Včera 20:24

Dve nemecké environmentálne organizácie vo štvrtok podali na Ústavný súd v Karlsruhe sťažnosť na vládnu politiku v oblasti klímy.

Včera 20:09

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa vo štvrtok stretol s hlavným prokurátorom Medzinárodného trestného súdu (ICC) Karimom Khanom. Rokovali o tom, ako vymôcť medzinárodné zatykače ICC na ruských predstaviteľov pre vojnové zločiny na Ukrajine.

Včera 20:08

Ceny ropy vo štvrtok vzrástli o viac ako 2 % po tom, ako sa Mexickým zálivom prehnal hurikán Francine, ktorý narušil ťažbu, predtým ako sa dostal na pevninu v Louisiane.

Včera 19:38

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg sa možno stane predsedom Mníchovskej bezpečnostnej konferencie (MSC). Uviedla to vo štvrtok tlačová agentúru DPA s odvolaním sa na viaceré zdroje.

Včera 19:38

Predstavitelia Európskej centrálnej banky (ECB) považujú zníženie úrokových sadzieb v októbri za nepravdepodobné, s výnimkou výrazného zhoršenia vyhliadok na hospodársky rast eurozóny. Uviedli to tri zdroje, ktoré nechceli byť menované.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke záhrady v luxusnej štvrti Marina Bay v Singapure

Autor: TASR/AP-Gregorio Borgia

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Erik Majercak

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali