Gedra: Je načase sa pozrieť zblízka na médiá, ktoré odmietajú svoju zodpovednosť za stav spoločnosti!

❚❚

Bratislava 15. júla 2024 (HSP/PR článok/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

V nedeľu 14. júla 2024 si Amerika zažila šok. Atentát na Donalda Trumpa, favorita nadchádzajúcich prezidentských volieb. Takmer presne dva mesiace od atentátu na nášho premiéra Roberta Fica. K tejto udalosti sa vyjadrili viacerí politici, ktorí ho jednoznačne odsúdili. Výnimkou nie je ani šéf  Úradu vlády Juraj Gedra, ktorý svoje rozhorčenie vyjadril na sociálnej sieti

Juraj Gedra
Na snímke vedúci Úradu vlády SR Juraj Gedra

Ako spomenul, liberálom sa postupne míňajú nielen argumenty, ale aj spôsobilí politici. A namiesto toho, aby prijali prehru a vyjadrili rešpekt k víťazovi demokratických volieb, sa neštítia ani siahnuť po zbrani a fyzicky zlikvidovať politického súpera.

.

Gedra menuje, kto je za tento stav spoločnosti zodpovedný: “kto iný nesie zodpovednosť za stav spoločnosti, ak nie liberálne médiá, ktoré dennodenne štvú a prilievajú olej do ohňa len preto, že im vybraný politik nejde politicky po ruke?!”

Ako spomína, médiá často nerešpektujú názor väčšiny v demokratických a férových voľbách. Neznesú, že niekto môže mať aj iný názor, keď chce mier, je proti greendealu, prípadne akceptuje rodinu, kde je iba mama a otec.

.

Gedra preto spomína autentických politikov, ktorí suverénne formujú svoje postoje: “nie sú závislí od podpory politických liberálnych mimovládok, ktoré šíria extrémne ideológie, rozkladajúce naše rodiny, hodnoty, štáty a spoločnosť,” doplnil.

Ako dodal, je potrebné zblízka sa pozrieť na médiá, ktoré odmietajú svoju zodpovednosť za stav spoločnosti. “Ambícia R. Fica začať stavať hrádzu proti liberalizmu, je dnes ešte akútnejšia ako sme si kedy mysleli!” – dodal na záver.

 

Prečítajte si tiež

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:51

Sedem obetí si vyžiadalo banské nešťastie v čínskej provincii S’-čchuan, jedna osoba je nezvestná. 

12:22

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová ešte stále nepozná mená kandidátov na eurokomisárov z ôsmich členských krajín EÚ.

12:19

Turecký minister zahraničných vecí Hakan Fidan a jeho americký rezortný partner Antony Blinken v telefonickom rozhovore diskutovali o najnovšom úsilí zabezpečiť prímerie v Pásme Gazy, uviedol hovorca tureckého ministerstva zahraničných vecí.

12:18

Medzinárodná organizácia pre migráciu požiadala o finančnú pomoc vo výške 18,5 milióna dolárov. Využiť ich plánuje na poskytovanie zdravotnej starostlivosti pre migrantov a utečencov postihnutých vírusom opičích kiahní (mpox) vo východnej a južnej Afrike.

12:17

Ukrajinský parlament ratifikoval Rímsky štatút, ktorým bol založený Medzinárodný trestný súd v Haagu.

12:16

Radikálne hnutie Taliban zakázalo osobitému spravodajcovi vymenovanému Organizáciou Spojených národov Richardovi Benettovi vstup do Afganistanu. Hovorca administratívy Zabíhulláh Mudžáhid to povedal pre miestnu televíziu Tolo a zároveň obvinil spravodajcu zo “šírenia propagandy”.

12:16

Európska komisia stále čaká na objasnenie maďarskej vlády týkajúce sa flexibility podmienok udeľovania víz a pobytu pracovníkov, ktorí sú ruskými a bieloruskými občanmi. V utorok to oznámila exekutíva EÚ s pripomenutím, že vláde na čele s Viktorom Orbánom dala termín do 19. augusta, aby zareagovala na obavy EÚ v tejto záležitosti.

12:15

Švédsko vydalo povolenia na zabitie 20 percent populácie medveďa hnedého v krajine počas každoročného lovu medveďov, ktorý sa začína v stredu. Ochranári však vyjadrujú nespokojnosť.

12:14

Nákladná loď sa v Červenom mori stala terčom opakovaného útoku, z ktorého sú podozriví jemenskí húsijskí povstalci. Oznámila to britská armáda, podľa ktorej je loď “bez velenia”.

12:12

Na dosiahnutie dohody o prímerí v Pásme Gazy nie je času nazvyš. Uviedol to americký minister zahraničných vecí Antony Blinken na záver svojej návštevy na Blízkom východe.

 

12:11

Ukrajinská invázia do ruskej Kurskej oblasti spôsobila, že medzi Moskvou a Kyjevom sa neuskutočnia žiadne mierové rokovania, a to dovtedy, dokým nebude Ukrajina úplne porazená. V stredu to uviedol podpredseda Rady bezpečnosti Ruskej federácie a bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev.

12:08

Hasičským potápačom sa podarilo dostať do trupu lode Bayesian, ktorá sa potopila pri Sicílii. Pátranie po šiestich nezvestných osobách pokračuje.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke kvitnúci kaktus Mammillaria

Autor: FOTO TASR-Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Ivan Štubňa

Zdeno Drdol

Marek Brna

Miro Majerník

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali