Gašpar a Glück pripomenuli kauzy advokáta Kubinu : “Sú to všetko zločinci, alebo len Lipšic vychoval mizerného advokáta?“

❚❚

Bratislava 18. októbra 2024 (HSP/Facebook/pr článok/ Foto: Screenshot Facebook video)

 

Richard Glück a Tibor Gašpar(obaja SMER-SSD) v spoločnom videu poukázali na neúspešné kauzy advokáta Petra Kubinu – najhoršieho advokáta s najlepšou mediálnou podporu v liberálnych médiách

Na snímke poslanci Richard Glück(vľavo) a Tibor Gašpar(obaja SMER-SSD
Na snímke poslanci Richard Glück(vľavo) a Tibor Gašpar(obaja SMER-SSD

„V Amerike za najlepšie filmy a herecké výkony prideľujú Oscarov, za najhoršie filmové počiny udeľujú takzvanú Zlatú malinu,“ začal svoje rozprávanie vo videu Tibor Gašpar.

.

„Ak by sme na Slovensku hľadali najhoršieho advokáta s najlepšou mediálnou podporu v liberálnych médiách, bol by to pán Peter Kubina – podržtaška Daniela Lipšica,“ doplnil Richard Glück.

Vo videu je ďalej ukážka Kubinu v diskusii so Zuzanou Kovačič Hanzelovou pre SME, Gašpar to zhrnul nasledovne : „V jednej vete povie, že jeho klienti sú stíhaní “na vode“ a za vymyslené veci, a v druhej vete povie, že on rozlišuje medzi obhajobou a dáva si pozor, aby sa nestal spolupáchateľom trestnej činnosti s jeho klientmi.“

.

Kubina teda vlastne sám priznal, že jeho klienti páchali trestnú činnosť, na čo dnes existujú aj nálezy Ústavného súdu, rozhodnutia Európskeho súdu pre ľudské práva, ale aj rozhodnutia súdov Slovenskej republiky, poznamenal Glück.

 

Jeho “skvelá” robota

„Pán Kubina, skvelá robota!,“ uviedol Glück. Gašpar pripomenul, že Kubina dokonca v spomínanom rozhovore “machruje“, že on zastupuje zločincov čurilovcov, lebo to je pre neho vec cti, lebo ho to baví a že to vôbec nerobí kvôli peniazom. „Aké dojemné, čo myslíte?,“ poznamenal Glück.

„Ako potom nazvať výzvu Kubinu smerom k ľuďom, ktorých žiada, aby sa vyzbierali jemu – Kubinovi- na financovanie obhajoby Ľubomíra Daňka (exšéf NAKA)?,“ pýta sa Glück. Kubina totiž na sociálnej sieti Facebook zverejnil zbierku “Podporte boj proti nátlaku moci“ prostredníctvom webu Zastavme korupciu.

„Prečo, keď je taký šľachetný, si pýta peniaze od ľudí, aby sa skladali jemu na obhajobu Daňka – jedného zo strojcov deštrukcie právneho štátu na Slovensku?,“ pýta sa ďalej Glück.

.

„Toto sa jedným slovom volá schyzofrénia,“ poznamenal Gašpar.

Následne vo videu zhrnuli “úspechy“ advokáta Kubinu, “bojovníka za právny štát“, ktorému ako poznamenal Gašpar, “vôbec neprekážalo porušovanie základných ľudských práv počas pandémie Covid -19 ani počas toho, ako s Matovičom a Lipšicom krágľovali opozíciu v rokoch 2020 až 2023“. V niektorých sporoch vystupoval aj Daniel Lipšic, ktorého mainstreamové média pasujú za elitu advokácie a jeho právne názory sa v nich prezentujú ako fakt.

Glück doplnil : „Skúsim si pomôcť terminológiou typérov. Ak by bolo možné v stávkovej kancelárii staviť si na to, ako dopadne kauza na súde, pričom jednu zo strán zastupuje pán Kubina, kurz na Kubinu by musel byť niekde na úrovni medzi 9 až 15 na jeho výhru.“

 

18 prehier

V prvom bode poslanec Glück pripomenul : „Andrej Kiska je, zatiaľ neprávoplatne, prvostupňovým súdom odsúdený za daňové podvody – zastupuje ho Kubina. To je prvá vážna prehra.“

.

V druhom bode spomenul Gašpar dokopy 8 zamietnutých návrhov = osem prehier na nariadenie neodkladného opatrenia vo vzťahu k personálnym rozhodnutiam Ministerstva vnútra o dočasnom pozbavení výkonu štátnej služby okolo čurillovcov : „Všetky právoplatne potvrdené krajským súdom,“ dodal Gašpar.

Glück po tretie spomenul, že Kubina zastupoval bývalého predsedu Súdnej rady Jána Mazáka pred Ústavným súdom . „Jeho sťažnosti proti odvolaniu z postu predsedu Súdnej rady a následne odvolanie z člena Súdnej rady boli odmietnuté. Ďalšie dve pre hry,“ uviedol Glück.

Len mimochodom Glück poznamenal, že ako jeden z dôvodov pre atentát na premiéra Roberta Fica z mája z Handlovej, uviedol atentátnik Juraj Cintula, že strieľal kvôli tomu, že z funkcie bol odvolaný Mazák. „Presne takéto nezmysly sa šírili v liberálnych médiách o porušovaní Ústavy pri odvolávaní Mazáka a ďalšie nezmysly,“dodal.

„Samozrejme, Ústavný súd v kauze Mazák dvakrát potvrdil, že všetko bolo v poriadku a teda v súlade s Ústavou,“ uviedol Gašpar a zdôraznil výrok súdu : „Ešte raz, bolo to v súlade s Ústavou.“

„Opäť sa ukázalo, že klamstvá opozície a médií boli úplne mimo realitu,“ dodal.

Vo štvrtom bode Glück spomenul, že na Ústavnom súde bolo odmietnutých šesť sťažností čurilovcov, alebo im nebolo vyhovené. „To je ďalších šesť prehier,“ dodal.

No a po piate uviedli len nedávnu kauzu okolo europoslanca Ľuboša Blahu proti exministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi. Naď spolu s Kubinom na pojednávaní žiadali od Ľuboša Blahu ospravedlnenie a odškodné vo výške 100 000 € za to, že Blaha označil Naďa za vlastizradcu. „Mimochodom oprávnene – vieme veľmi, veľmi dobre, ako to dopadlo. Súd dal za pravdu Ľubošovi Blahovi. Rozhodnutie je zatiaľ neprávoplatné. Gratulujem pán Kubina k ďalšiemu “úspechu“, k ďalšej prehre,“ poznamenal Gašpar.

Poslanci blížiac sa k záveru videa uviedli, že len za posledné obdobie narátali 18 prehier advokáta Petra Kubinu. „Prehry dokazujú buď to, že všetci klienti pána Kubinu sú kriminálnici alebo porušovatelia zákonov, alebo to, že pán Kubina je tak mizerný advokát,“ uviedol Glück.

 

Obnova právneho štátu

Súčastná vládna koalícia má pred sebou ešte jednu vážnu výzvu, ktorú musí doručiť, pretože to bol predvolebný sľub, pripomenul Gašpar. Touto výzvou je obnova funkčného právneho štátu. „O obnovu právneho štátu stále bojujeme a táto výzva si žiada dôslednú prácu tak, aby sa už nikdy nemohlo vrátiť to, čo sa tu dialo počas vlády Matoviča, Lipšica, Hamrana a ich kumpánov,“ dodal Gašpar.

.

Glück pripomenul, že ich vládnutie spôsobilo, že súčasná vláda musela pristúpiť ku konsolidácii verejných financií (rozhajdákali 24 miliárd eur), počas ich vlády sa sústavne porušovali základné práva občanov Slovenskej republiky( počas pandémie Covid) a v neposledom rade pripomenul ich hrubé zneužívanie trestného práva na politický boj.

„Toto všetko sú stigmy, s ktorými sa musíme vysporiadať,“ zakončil Glück.

Video poslancov Tibora Gašpara a Richarda Glücka si môžete pozrieť nižšie

Prečítajte si tiež:

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:14

V nemeckom Frankfurte nad Mohanom otvoril pre verejnosť najväčší knižný veľtrh na svete. Svoje najnovšie publikácie na ňom predstavuje viac ako 4000 vystavovateľov.

10:13

Lídri EÚ sa postavili za poľského premiéra Donalda Tuska, ktorý chce dočasne zakázať azyl pre migrantov prichádzajúcich z Ruska a Bieloruska.

10:12

Egypt už tretíkrát v tomto roku zvýšil ceny ropných palív. 

10:10

Kanada plánuje poskytnúť Ukrajine balík vojenskej pomoci v hodnote 64,8 miliónov kanadských dolárov (43 miliónov eur). Obsahovať bude ručné zbrane, muníciu a ochranný výstroj, oznámil kanadský minister obrany Bill Blair.

10:09

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán nesúhlasí s tvrdením generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) Marka Rutteho, že Ukrajina by mala s Ruskom vyjednávať z pozície sily. Premiér o tom hovoril v pravidelnom rozhovore pre verejnoprávnu rozhlasovú stanicu Kossuth Rádió.

10:08

Rumunský minister obrany Angel Tilvar podpísal na okraji zasadnutia NATO v Bruseli list o zámere vytvoriť vojenský koridor medzi Rumunskom, Bulharskom a Tureckom. Cieľom je zlepšiť prepojenosť krajín a schopnosť rýchlej reakcie a podporiť úsilie NATO o zaistenie bezpečnosti v oblasti Čierneho mora, uviedlo ministerstvo.

10:06

Ukrajinské systémy protivzdušnej obrany zostrelili 80 zo 135 dronov, ktoré vypustilo Rusko, oznámila ukrajinská armáda.

08:31

Kráľ Karol III. pricestuje do Austrálie. Pôjde o jeho najnáročnejšiu zahraničnú cestu, odkedy mu vo februári diagnostikovali rakovinu.

08:30

Hokejisti New Yorku Rangers vyhrali v noci na piatok v zámorskej NHL na ľade Detroitu Red Wings 5:2. Hetrikom a asistenciou sa pod to podpísal Artemij Panarin, ktorý získal štvrtýkrát za sebou viac ako jeden bod v zápase. Štyri body zaznamenal aj jeho spoluhráč Vincent Trocheck (1+3), ktorý vsietil víťazný gól na priebežných 3:1. Zo Slovákov boli v akcii piati hráči, pričom ani jeden sa nezapísal do kanadského bodovania. Najviac zažiaril obranca Washingtonu Martin Fehérváry, ktorý zblokoval sedem striel, Capitals zdolali Dallas 3:2 a pripravili Stars prvú prehru v sezóne. Na prvé víťazstvo v sezóne čakajú Nashville a San Jose.

Detroit Red Wings - New York Rangers
Hráč New Yorku Rangers Artemi Panarin (10) oslavuje so spoluhráčmi na striedačke gól proti Detroitu Red Wings v zápase zámorskej hokejovej NHL
08:18

Osobitný vyslanec generálneho tajomníka OSN pre Západnú Saharu Staffan de Mistura navrhol, aby sa toto sporné územie rozdelilo medzi Maroko a povstalecké hnutie Polisario s cieľom ukončiť dlhotrvajúci konflikt.

08:17

Mnohí Izraelčania oslavovali zabitie vodcu militantného hnutia Hamas Jahju Sinwára v Pásme Gazy.

08:15

Silný dážď zapríčinil v niektorých častiach Francúzska záplavy, evakuácie a viedol k uzavretiu diaľnic a železničných tratí. V Paríž prišiel o život muž, ktorého zasiahol padajúci strom. Dve deti vo veku tri a päť rokov utrpeli zranenia, uviedli miestne médiá.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Supermesiac nad mešitou Čamlika v Istanbule

Autor: TASR/AP-Emrah Gurel

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali