Francúzske úrady zakázali účasť fanúšikom PSV Eindhoven v Paríži

❚❚

Amsterdam 15. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Francúzske úrady zakázali priaznivcom PSV Eindhoven účasť na zápase futbalovej Ligy majstrov na pôde Paríža St. Germain pre predchádzajúce nepokoje, uviedol holandský klub

francuzsko pariz
Ilustračné foto

PSV v pondelok vo vyhlásení oznámil, že rozhodnutie francúzskych úradov bolo nečakané a že 2000 jeho fanúšikov, ktorí si už zakúpili vstupenky, ich musí vráti. Duel sa hrá 22. októbra v Parku princov.

.

“Pre priaznivcov PSV platí úplný zákaz cestovania do Paríža a v rámci neho,” uviedol klub vo vyhlásení.

Fanúšikovia PSV a francúzskeho tímu RC Lens vlani v októbri po sebe hádzali predmety počas remízy 1:1 v zápase LM. Holandský tím dostal trest výjazdu jeho fanúšikov na súperove ihrisko aj v roku 2022 po tom, čo prišlo k roztržkám počas prehry na pôde Arsenalu 0:1. Informovala agentúra Reuters.

.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

16:19

Počet migrantov, ktorých môže Poľsko prijať, sa blíži k bodu zlomu, tvrdí námestník poľského ministra vnútra Maciej Duszczyk, ktorý pracoval na najnovšej migračnej stratégii Poľska na roky 2025 – 2030.

16:18

Libanonský premiér Nadžíb Míkátí v utorok vyhlásil, že Libanon je po dosiahnutí prípadného prímeria medzi Izraelom a proiránskym hnutím Hizballáh pripravený posilniť prítomnosť svojej armády na juhu svojho územia.

16:17

Každoročnú súťaž o najväčšiu tekvicu, ktorú organizujú na severe štátu Kalifornia, vyhral v pondelok už štvrtý raz po sebe Travis Gienger z Minnesoty. Víťazný kus vážil úctyhodných 1121 kilogramov.

16:17

Talianska premiérka Giorgia Meloniová v utorok oznámila, že navštívi Libanon, kde sa nachádzajú talianske jednotky ako súčasť dočasných mierových síl OSN (UNIFIL), ktoré obvinili izraelskú armádu zo zámerných útokov na svoje pozície.

16:16

Maďarská vláda rokuje s Organizáciou pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) o novom termíne stretnutia s delegáciou, ktorá mala pôvodne v utorok a v stredu rokovať v Budapešti o protikorupčných opatreniach. Pre server telex.hu to uviedlo v utorok Vládne informačné centrum (KTK).

15:55

Spojené štáty hrozia Izraelu zbrojným embargom, ak sa humanitárna kríza v Gaze nevyrieši do mesiaca, informovalo izraelské vydanie N12 s odvolaním sa na svoje zdroje.

Podľa neho bol list zaslaný izraelskej vláde.

V liste sa požaduje najmä to, aby sa nebránilo transferu humanitárnej pomoci.

15:08

V Česku od budúceho roka vznikne nový stredoškolský odbor nazvaný všeobecné lýceum. Podľa premiéra Petra Fialu ide o potrebný krok k zmene vzdelávacieho systému tak, aby zodpovedal potrebám spoločnosti v 21. storočí a odrážal priority, ktoré dnes mladí majú. Novinku oznámil v utorok spolu s ministrom školstva Mikulášom Bekom.

15:07

Rozpočet na budúci rok schválila vláda bez väčšej diskusie. Otvorené však naďalej ostávajú dve témy, pomoc s cenami energií a peniaze pre zdravotníctvo. Tie bude potrebné zohľadniť aj pri schvaľovaní rozpočtu v parlamente, nie však na úkor cieleného deficitu 4,7 % hrubého domáceho produktu (HDP), ktorý musí byť dodržaný. Po utorkovom rokovaní vlády to uviedol minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD).

15:07

Krátenie či odobranie dávok v hmotnej núdzi ľuďom, ktorí odmietnu pracovnú ponuku, prinesie vyššiu motiváciu pre nezamestnaných nájsť si prácu. Na druhej strane však pracovné miesto nemusí zodpovedať ich kvalifikácii či skúsenostiam. Ďalšími bariérami môžu byť vzdialenosť alebo vysoké náklady na dopravu. V utorok na to upozornili zástupcovia Asociácie personálnych agentúr Slovenska (APAS).

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke huby rastú na pni stromu v lese v pohorí Tribeč pri obci Podhorany v okrese Nitra

Autor: FOTO TASR - Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

René Pavlík

Andrej Valihora

Branislav Čech

Peter Lipták

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali