Finančná správa: Vyhrážky bombovými útokmi neustávajú

❚❚

Bratislava 1. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Vyhrážky bombovými útokmi neustávajú. Upozornila na to finančná správa (FS) s tým, že v pondelok (30. 9.) opäť dostala e-mail s informáciou o hrozbe bombového útoku v jej nešpecifikovaných budovách. Prišiel približne mesiac po poslednej hrozbe. TASR o tom informoval hovorca FS Daniel Súkup. V tejto súvislosti upozornil na možné utorkové obmedzenia, keďže kontroly priestorov niekde ešte pokračujú

finančná správa
Ilustračné foto

“Odosielateľ informoval, že v nešpecifikovanej budove finančnej správy sa nachádza bomba. Ďalšia sa má nachádzať ‘pod autom na parkovisku’. Z obsahu ďalšieho textu vyplýva, že môže ísť o reakciu na jednu z troch úspešných akcií Kriminálneho úradu finančnej správy, ktoré sa realizovali v uplynulých dňoch,” uviedol hovorca.

.

FS situáciu podľa neho riešila v súčinnosti s ozbrojenými zložkami Policajného zboru a hrozby si nedovolí podceňovať. Preveriť pritom bolo potrebné všetky priestory. “V objektoch, kde bola ukončená prehliadka s negatívnym výsledkom, je zabezpečená prevádzka v štandardnom režime,” poznamenal Súkup.

Ako doplnil, orgány činné v trestnom konaní overujú a skúmajú útok aj v kontexte elektronických stôp, ktoré páchateľ zanechal pri predchádzajúcej bombovej hrozbe. “Je potrebné si uvedomiť, že uvedené alebo obdobné nezodpovedné správanie sa môže zapríčiniť, že príslušné zložky ozbrojených zborov SR by mohli chýbať v ďalších situáciách, v ktorých ich verejnosť môže právom potrebovať,” zdôraznil.

.

 

Prečítajte si tiež:

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

11:25

Kambodžská vojenská polícia zatkla novinára známeho pre odhaľovanie nekalých praktík. Zadržanie Mecha Daru podľa Spojených štátov a ľudskoprávnej skupiny vyvoláva znepokojenie.

11:24

Francúzska vrtuľníková loď v priebehu nasledujúcich piatich až šiestich dní dorazí do východného Stredomoria pre prípad, že bude prijaté rozhodnutie o evakuácii osôb z Libanonu.

11:23

Šesť obetí na životoch si vyžiadal ruský útok na mesto Cherson na juhu Ukrajiny, oznámila miestna prokuratúra.

11:01

Holandská vláda zrušila rozhodnutie o udelení azylu skupine 200 príslušníkov ochranky a poskytovateľov rôznych služieb, ktorí v období pred návratom Talibanu k moci pracovali pre holandské veľvyslanectvo v Kábule.

10:53

Čínski a americkí ministri zdravotníctva sa dohodli na posilnení komunikácie, spolupráce a koordinácie v oblasti globálneho zdravia. Informovala čínska tlačová agentúra Sinchua po rokovaniach vo Washingtone.

10:51

Francúzsky premiér Michel Barnier by mal  v dlho očakávanom prejave v parlamente načrtnúť svoje priority. Podľa denníka Le Parisien plánuje daňové opatrenia, ktoré by zvýšili príjmy štátu o 15 až 18 miliárd eur.

10:50

Čínsky minister obchodu Wang Wen-tchao a americká ministerka obchodu Gina Raimondová budú v blízkej budúcnosti telefonicky diskutovať o obchodných a ekonomických vzťahoch. Oznámila to čínska štátna tlačová agentúra Sinchua s odvolaním sa na ľudí oboznámených s touto záležitosťou.

10:49

Pripravované jadrové projekty na Slovensku sú jasným signálom, že Slovensko aktívne prispieva k riešeniu klimatickej krízy a k zvyšovaniu energetickej nezávislosti Európskej únie. Uviedol to vicepremiér pre eurofondy a plán obnovy Peter Kmec (Hlas-SD) na 17. zasadnutí Európskeho jadrového energetického fóra v Prahe.

10:47

Izraelská pozemná ofenzíva na juh Libanonu sa zameria na bašty hnutia Hizballáh v blízkosti spoločnej hranice, ktoré ohrozujú Izrael. Uviedla izraelská armáda. Libanonský premiér k ofenzíve vyhlásil, že Libanon stojí pred jednou z najnáročnejších etáp vo svojich dejinách.

10:41

Zakladateľ WikiLeaks Julian Assange pred výborom pre právne záležitosti a ľudské práva Parlamentného zhromaždenia Rady Európy povedal, že jeho priznanie v prípade obvinení zo špionáže bol potrebné, pretože právne a politické úsilie na ochranu jeho slobody bolo nedostatočné.

Zakladateľ platformy WikiLeaks Julian Assange
Na snímke zakladateľ platformy WikiLeaks Julian Assange
10:40

Viacero poľských koaličných politikov kritizovalo účasť prezidenta Andrzeja Dudu na víkendovej narodeninovej oslave bývalého českého prezidenta Miloša Zemana.

10:38

Holandský expremiér Mark Rutte sa stal novým generálnym tajomníkom Severoatlantickej aliancie. Na tomto poste vystriedal Nóra Jensa Stoltenberga, ktorý Aliancii šéfoval posledných 10 rokov.

10:07

Indická polícia zadržala environmentálneho aktivistu a približne stovku jeho priaznivcov, ktorí po mesiaci ukončili protestný pochod z Himalájí. 

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vrana a čajka bojujú o korisť v Tallinnskom zálive Baltského mora v estónskom Tallinne

Autor: TASR/AP-Sergei Grits

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali