Fico v smršti nenávisti

❚❚

Bratislava 7. júla 2024 (HSP/Foto:TASR – Martin Baumann, Jaroslav Novák, Screenshot Facebook)

 

Stratené existencie, ktoré neuniesli premiérov návrat, sa teraz vyrojili ako huby po daždi. Len si prečítajte, s čím sa vytasili Šeliga, Káčer a niektorí novinári…

Robert Fico
Na snímke premiér SR Robert Fico (Smer-SD)

Aj novinár ide s kožou na trh, a musí zniesť viac osobných invektív, než bežný občan. Kto je exponovaný vo verejnom priestore, ten s tým ráta. Najviac „na rane“ je však politická špička – momentálne na čele s Robertom Ficom, ktorý sa v piatok opäť objavil na verejnosti aj s ráznym príhovorom.

.

Jeho „hejtklub“ sa prebral prakticky v rovnakej chvíli – o Šimečkovej či Grohlingovej reakcii už sme písali. Teraz sa však prebrala „druhá vlna“ – a veru nakladajú poriadne.

Posúďte sami:

.

Rastislav Káčer, diplomat, minister zahraničných vecí za Hegerovej vlády, bývalý člen strany Demokrati napísal v statuse: „Rakovinou Slovenska je Robert Fico a jeho neoľudáctvo.“

Rastislav Káčer
Na snímke bývalý minister zahraničných vecí Rastislav Káčer

A ešte: „Fico je len hnisavý pupák Európy.“

PROSÍM?!

Neveril by som tomu, keby som to nevidel na vlastné oči na jeho profile. Takto sa vyjadruje diplomat? Je to škandálne a nevkusné. Nízke, agresívne a primitívne. A nekresťanské, mimochodom.

Potrebuje tento pán azda pútať pozornosť, že chce silou mocou „zaujať“? Nemal by ísť diplomat svojím prejavom nám ostatným vzorom?

.

Alebo tu už vážne nikto nič negarantuje?

Juraj Šeliga ostal verný Slušnému Slovensku aspoň jazykom. V kontraste ku Káčerovi sa to javí ako veľká vec…

Tvrdí, že Cyril a Metod boli iba „Ficov komparz“: „Veľa ľudí bude tomu celému tlieskať (premiérovým slovám – pozn. red.) a pre krajinu budú tieto kroky pohroma. Slovensko potrebuje víziu, nie Potemkinove dediny a návrat k tupému nacionalizmu, zafarbenému do šatu kresťanstva alebo akože konzervativizmu.“

Rozumiem jeho obavám. Šeliga však nesprávne interpretuje, resp. ignoruje trend, ktorý nemožno zastaviť – a tým je vzostup multipolárneho sveta, kde vedľa seba budú slušne koexistovať konzervatívci, národniari, cirkvi (protestanti, kresťania, pravoslávni, židia, moslimovia…), ale aj liberáli, atď.

Na snímke Juraj Šeliga

Posun k novému svetovému poriadku, ktorý už je rozbehnutý ako na východe, tak v moslimskom svete, či v krajinách globálneho juhu, by nemal byť vnímaný ako strašiak, ktorý sa plazí do Európy. Naopak, ide o jedinú možnú alternatívu voči americkému, globalistickému unipolarizmu.

.

Napokon, susedské spolunažívanie rozličných spoločenských skupín a komunít je jediná cesta pre dobrú, pokojnú, mierumilovnú budúcnosť. Uznajte, že takí rozdelení, ako sme dnes, nemôžeme byť navždy – buď sa raz naučíme vzájomnej tolerancii, alebo…?

Čo všetko sa môže stať, si radšej ani nepredstavujme.

Len a len o tom hovoril Fico: socialisti, pronárodné prúdy, pobožní ľudia, konzervatívci, všetci teraz musia ťahať za jeden povraz, kým sa nepodarí zatiahnuť ručnú brzdu agresívnych foriem liberalizmu.

 

 

Potom, keď ľud pochopí, že žijeme v „demokracii bez prívlastkov“ (teda žiadna „liberálna demokracia“, ako sa nám to snažia vnútiť opozičníci), bude možné konečne upokojiť situáciu a podať si ruky aj s tými, ktorí momentálne stoja na opačnej strane barikád.

Premiér veľmi správne upozorňuje, že k tomu môže byť nevyhnutná aj ústavná novelizácia.

A teraz hľa, ako sa „predviedli“ novinári:

„Robert Fico na Devíne šíril nenávisť“ – Eugen Korda.

„Prečo prúdila z úst Roberta Fica … slovná hnačka?“ – Martin Mojžiš.

.

„Fico na Devíne eskaloval“ – Marína Gálisová.

Všetci traja píšu pre (údajne konzervatívny) .týždeň. Čo si to vôbec dovoľujú, používať spojenia ako „slovná hnačka“? Kto to je, ten pán Mojžiš? Nepracuje náhodou ako teoretický fyzik? Ktorý si našiel mediálne angažmá len vďaka kamarátovi Hríbovi?

Neviem, len sa domnievam, doplňte/opravte ma, prosím, v komentároch.

Najväčší úlet však priniesla Marína Gálisová (opäť netuším, čo to je za žurnalistku). Sledujte toto: „Do tmy zasvietilo opäť a ešte výraznejšie to zvláštne svetlo v jeho (Ficových – pozn. red.) očiach, ktoré sme videli v prvom videu po atentáte.“

Čo je to za bludy? Aké svetielka tá pani vidí? Možno mala na mysli odlesk z reflektorov, ale možno sú to dozvuky nejakého festivalového tripu… Netuším. Ale blúzniť o mysterióznom svetielku v očiach politika, ktorý je profesionálne nasvietený, to už si vyžaduje inú absenciu sebakritiky…

.

Denník N zas nedokázal pochopiť, prečo sme nevideli na obrazovkách premiérov príchod na pódium a potom odchod z neho. Kamera totiž na pokyn réžie snímala tlieskajúce publikum.

Nuž, milí zlatí, etiketa a súcit vám nič nehovorí? Chceli by ste sa dívať na človeka s barlou, ktorého sprevádza na pódium ochrankár? Páčilo by sa vám vnímať ho ako zranenú obeť, oslabenú korisť hyenistickej liberálnej žurnalistiky?

Veď už buďme trošku pri zmysloch, prosím!

Raz darmo…

Opäť sa ukázalo, že niektorí nie a nie zmieriť sa s tým, že voľby rozhodli o víťazovi, a teda aj ďalšom smerovaní Slovenskej republiky. A to majú byť oslavy výročia príchodu vierozvestcov na rok ešte pompéznejšie – viete si predstaviť, aká to zas bude smršť nenávistných a závistlivých komentárov?

.

 

Prečítajte si tiež

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

19:03

Americký prezident Joe Biden v piatok telefonicky zablahoželal Claudii Sheinbaumovej k jej nástupu do funkcie mexickej prezidentky.

19:01

Európske akciové trhy ukončili slabý týždeň miernym oživením. V piatok (4. 10.) podporila náladu investorov pozitívna správa z amerického trhu práce, ktorá ukázala, že ekonomika USA zostáva odolná.

18:59

Ruská armáda si v sobotu omylom zostrelila svoje vlastné bojové lietadlo Suchoj Su-25, tvrdí ukrajinské letectvo.

18:57

Odchádzajúci generálny tajomník medzinárodnej policajnej organizácie Interpol Jürgen Stock varoval pred operáciami medzinárodných gangov. Podľa jeho slov hrozí, že svet prehrá boj proti nadnárodnému organizovanému zločinu.

18:56

Maďarsko úspešne ukončilo evakuačnú operáciu s pomocou “svojich slovenských priateľov”, uviedol v sobotu popoludní tamojší minister zahraničných vecí Peter Szijjártó.

18:54

Izraelská armáda nevylúčila, že v predvečer výročia útoku Hamasu 7. októbra podnikne „významný a vážny“ úder proti Iránu.

Píše o tom denník Guardian.

Armáda nevylučuje ani aktiváciu na iných frontoch. IDF tak nariadila palestínskym občanom v niektorých oblastiach pásma Gazy, kde sa nachádzajú veľké tábory vnútorne vysídlených osôb, aby sa evakuovali, pričom uviedla, že Izraelské obranné sily plánujú proti tam operujúcemu Hamasu zakročiť „s veľkou silou“.

18:46

Messenger Telegram bude mať čoskoro vlastnú obdobu hostingu videí YouTube. Vývojári platformy vyhlásili súťaž na vytvorenie nového prehrávača videí v aplikácii. Tvorca najlepšieho prehrávača získa 50 000 dolárov.

17:31

Kanadský premiér Justin Trudeau v sobotu vyzval občanov Kanady, ktorí sa ešte nachádzajú v Libanone, aby sa prostredníctvom špeciálnych letov evakuovali pre zhoršujúcu sa situáciu v krajine.

17:30

Izraelská armáda v sobotu oznámila, že zabila dvoch bojovníkov z krídla palestínskeho militantného hnutia Hamas, ktoré pôsobí v Libanone.

17:29

Úrady v Konžskej demokratickej republike (KDR) začali v sobotu s očkovaním proti ochoreniu mpox, známemu aj ako opičie kiahne. Ide o kľúčový krok v úsilí zastaviť šírenie vírusovej choroby, ktorá sa tento rok z epicentra v KDR dostala do ďalších 13 afrických štátov.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Ľudia so psom sa prechádzajú na pláži pri východe slnka v pobrežnom meste Tynemouth na severovýchode Anglicka

Autor: TASR/AP/PA-Owen Humphreys

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Zdeno Drdol

Erik Majercak

René Pavlík

Ivan Štubňa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali