Fico otvorene o “dvoch lesbách” a mediálno-justičnej mafii. Reagujú aj ďalší

❚❚

Bratislava 8. augusta 2023 (HSP/Foto:Screenshot Facebook)

Aktualizované 8. augusta o 08:27 

Líder Smeru-SSD Robert Fico v pondelok večer okomentoval škandál ohľadom odhalenia blízkeho vzťahu medzi novinárkou Monikou Tódovou a sudkyňou Pamelou Záleskou. Nakoľko mainstreamové médiá o tejto závažnej skutočnosti odmietli informovať, Fico sa nebojí hovoriť o pôsobení mediálno-justičnej mafie na Slovensku

Na snímke predseda Smeru-SSD Robert Fico

“Ak bude Smer-SSD vo vláde, Lipšic bude utekať ako s nasoleným zadkom z Úradu špeciálnej prokuratúry! Väčšieho právnického bastarda na špinavú politickú prácu si Matovič ani vybrať nemohol.” Okomentoval Robert Fico v úvode videa včerajšie zrušenie obvinenia pre údajné podplácanie voči Robertovi Kaliňákovi zo Smeru.

.

Následne sa už Fico venoval “dvom smutne známym ženám,” keď sa začal vyjadrovať ku nedeľnému odhaleniu novinára Martina Daňa vo Vysokých Tatrách. “Na tom, že dve lesby sa vyberú na spoločný výlet do Tatier, nie je nič zvláštne. Ale ak je jedna z nich vraj elitná liberálna novinárka M. Tódová a druhá vraj elitná opozíciu zatvárajúca sudkyňa ŠTS Pamela Záleská, mali by sme spozornieť.”

Podľa Fica by malo nastať zemetrasenie, keď si uvedomíme, že Tódová v Denníku N napríklad dlhodobo vytvárala negatívnu atmosféru voči bývalému špeciálnemu prokurátorovi Kováčikovi a následne mu sudkyňa Záleská za údajný 50-tisícový úplatok vymerala trest odňatia slobody na 14 rokov. Fico upozorňuje, že za rovnaký úplatok dala Záleská trest aj udavačovi Františkovi Imreczemu. Ten však dostal iba podmienečný trest na tri roky.

.

“V posteli sa dá vybaviť všeličo. Aj dobré informácie zo spisu na zverejnenie v Denníku N. Aj mediálne krytie na absolútne neprimeraný trest.”

Fico taktiež pripomenul, že v minulosti sám “načapal” Tódovú po boku Záleskej na testovaní počas pandémie. “A potom vyšlo na povrch, že boli na spoločnej dovolenke… To je mi ale úplne fuk.”

“Fuk mi ale nie je, že Monika Tódová si s jej príjmami kúpila státisícový byt v Bratislave, že je vždy k dispozícii špeciálnemu prokurátorovi – bezcharakternému – Danielovi Lipšicovi, keď sa potrebuje verejne vyplakať, a že zverejňuje informácie z vyšetrovacích spisov, ktoré by nemala mať k dispozícii.”

Líder Smeru-SSD vo videu nazval Tódovú “novinárskou obludou” a Pamelu Záleskú zase “sudcovskou ozrutou”. Dodal, že hoci Záleská v práci kopí zlyhania, vždy ju chránila exministerka spravodlivosti Kolíková, predseda Súdnej rady Mazák, predseda ŠTS Hrubala, prezidentka Čaputová, ale aj súčasná ministerka spravodlivosti Dubovcová.

“Vážení priatelia, ak tu niekto hovorí o mafii, tak tu ju máte v priamom prenose. Mediálno-justičná mafia predstavovaná dvoma ženami, ktoré sa neštítia ničoho. Od zverejňovania klamstiev až po vynášanie drakonických rozsudkov v neprospech opozície. Veď Soros pochváli…”

.

Robert Fico doplnil, že hanebný je postoj slovenských mainstreamových a bulvárnych médií. “To nie je solidarita preto, že ide o sexuálnu menšinu, ktorá má v médiách široké zastúpenie. To je úmyselné zakrývanie pravdy a ochrana dvojice žien, ktorej úlohou bolo a je maximálne prispieť ku splneniu politického zadania Matoviča z roku 2020. Zlikvidovať a pozatvárať opozíciu. Za každú cenu s použitím akýchkoľvek aj nezákonných a protiústavných prostriedkov.”

Podmanický: Existuje oprávnená pochybnosť o nestrannosti sudkyne

Podľa Jána Podmanického zo Smeru-SSD je namieste otázka, kto vlastne na Slovensku uniesol právny štát. “Klebeta o úzkom prepojení vplyvnej hlavnoprúdovej novinárky a známej špeciálnej sudkyne, ktorá už dlhšie poletovala v politickom povetrí, sa v upršané nedeľné dopoludnie potvrdila. Mohol vraj za to hustý dážď, vďaka ktorému sa novinár Martin Daňo rozhodol nepokračovať vo svojej ceste a na noc sa ubytoval v tom istom tatranskom hoteli, ako spomínaná elitná dvojica. Každý, kto už Martina Daňa stretol, vie, že je v každej situácii ovešaný kamerami a mikrofónmi, a tak vznikol virálny záznam, ktorého technická kvalita už na prvý pohľad prevyšuje kvalitu iných nahrávok, ktoré verejnosť pozná a sú z dielní orgánov činných v trestnom konaní, prípadne tajných služieb.”

“Vzťah oboch elitných protagonistiek je ich súkromná vec. Problém, ktorý sa týka verejnosti však spočíva v niečom inom, a je to zásadná vec: jednoznačne sa potvrdilo blízke prepojenie medzi novinárkou, ktorá otvárala a riešila najvážnejšie politické a právne kauzy a sudkyňou, ktorá tieto prípady rozhodovala.”

Mnohí si teraz podľa Podmanického budú klásť otázky, či zdrojom dobre informovanej novinárky Moniky Tódovej nebola jej priateľka sudkyňa Pamela Záleská. “A je správne, aby sa toto podozrenie vyšetrilo. Vynášanie informácii zo spisov je totiž trestné. To však nie je v tomto prípade ten najvážnejší problém. Škandál mimoriadneho rozsahu spočíva v tom, že sudkyňa Záleská rozhodovala trestné veci, z ktorých mala byť vylúčená. Článok 46 Ústavy SR garantuje každému právo na nestranný a spravodlivý súd. Toto právo spočíva aj v tom, že sudca, ktorý rozhoduje trestnú kauzu, musí byť nezaujatý. Pritom nejde len o to, že sudca nie je s prípadom nijako prepojený. Európsky súd pre ľudské práva viackrát zdôraznil, že nestačí, aby bol sudca subjektívne nestranný, ale musí sa taký aj objektívne javiť v očiach strán.”

.

Poslanec Ján Podmianický dodal, že sudkyňa Záleská rozhodovala mnohé prípady, v ktorých jej kamarátka novinárka Tódová z Denníka N obvineného odsúdila dávno predtým, než daný prípad prišiel na súd. “Čiže, existuje oprávnená pochybnosť nielen o objektívnej nestrannosti sudkyne, ale aj o jej subjektívnej nezaujatosti. Alebo inými slovami: aký väčší prípad zaujatosti sudcu môže existovať? Alebo ešte inak: predstavte si, že máte konflikt so susedom. Potom sa dozviete, že váš prípad bude rozhodovať sudca, ktorý chodí s vaším susedom na dovolenky. Budete veriť v spravodlivý proces?”

“Závažnosť nedeľného odhalenia novinára Martina Daňa spočíva teda v tom, že všetky prípady, v ktorých rozhodovala sudkyňa Záleská, a ktorým sa v Denníku N hĺbkovo venovala jej kamarátka Monika Tódová, musia byť nanovo posúdené z hľadiska splnenia požiadavky na spravodlivý proces. Len teraz sa ešte roztrhne vrece s podaniami voči desiatkam rozsudkov samosudkyne Záleskej…”

 

Romana Tabák 

Poslankyňa Romana Tabák, ktorá najnovšie spolupracuje so SNS a mala by za stranu kandidovať v eurovoľbách, sa vyjadrila ku odhaleniu blízkeho vzťahu medzi novinárkou Denníka N Monikou Tódovou a sudkyňou Špecializovaného trestného súdu Pamelou Záleskou.

Na záver podotkol, že dôvera verejnosti v rozhodovanie súdov dostala vážny úder. “Po tom, čo minulý týždeň sudca Najvyššieho súdu JUDr. Kliment oznámil verejnosti, že nemieni rešpektovať Ústavný súd, ktorý v náleze vyjadril pochybnosti o jeho nestrannosti (z dôvodu, že JUDr. Kliment rozhodoval prípad, na ktorom pracoval jeho synovec prokurátor Repa) je na mieste otázka, či naozaj nejde o úplný rozpad justičného systému na Slovensku. Nedeľné odhalenie novinára Martina Daňa, aj minulotýždňové stanovisko sudcu Klimenta len podporujú čoraz viac rozšírený názor, že na Slovensku skutočne existuje organizovaná skupina novinárov, policajtov, prokurátorov a sudcov, ktorá uniesla spravodlivosť a ľudí kriminalizuje na základe politickej objednávky.”

Romana Tabák pripomína jedno z najsledovanejších hlasovaní súčasnej Národnej rady, keď poslanci hlasovali o tom, či bude opozičný líder a tiež poslanec Robert Fico vydaný na prípadné väzobné stíhanie. Veľmi tesné hlasovanie vtedy rozhodli dve zákonodarkyne z radov hnutia OĽaNO a stálo ich to členstvo v poslaneckom klube Igora Matoviča.

Išlo práve o Romanu Tabák a poslankyňu Katarínu Hatrákovú. Tabák teraz pripomína, že nebyť ich odvahy, všetko v slovenskej politike sa mohlo vyvinúť úplne inak. “V prvom rade chcem pozdvihnúť odvahu poslankyne Hatrákovej a moju odvahu a neoblomnosť pri vydávaní Fica, že sme nenaleteli tejto zohratej skupinke, ktorá ukazuje každým dňom, že má pocit, že stoja nad zákonom.”

Tabák v tejto súvislosti nehovorí len o duu Tódová-Záleská, ktoré bolo v nedeľu nachytané na spoločnej dovolenke v Tatrách, ale spomína dokonca trio Tódová, Záleská, Kolíková. “Toto trio žien zdá sa, že je veľmi zohráte. Možno až tak, že fungujú ako skupinka. Nikto im ich lásku nezávidí, ale zákony platia aj pre nich. Novinárka, čo píše články o kauzách, v ktorých pojednáva jej milá, má podľa etického kódexu novinára povinnosť na to čitateľa upozorniť. Sudca, čo pojednáva v kauzách, o ktorých píše kamarátka, má povinnosť sa z káuz vylúčiť.”

“Ak novinárska a sudcovská obec si neurobia s čiernymi ovečkami poriadok, strácajú zmysel pre realitu. Kolíková vždy o nich hovorila ako o novinárskej a justičnej elite…” Podotkla na sociálnej sieti poslankyňa Romana Tabák.

“A nezabúdajte! Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Pamela Záleská rozhodovala o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry väzobne stíhať policajného exprezidenta Milana Lučanského a ďalších štyroch obvinených v rámci akcie Judáš: Borisa Beňu, Petra Gašparoviča, Mariana Kučerku a Ladislava Vičiana.”

Preto si Tabák myslí, že ak by parlament v spomínanom dôležitom hlasovaní vydal šéfa Smeru-SSD Roberta Fica, ten by podľa nej “s vysokou pravdepodobnosťou skončil ako Lučanský”. Dodala, že sudkyňa Záleská a prokurátor ÚŠP Repa už v minulosti konali nezákonne. “Štát sa ospravedlnil Haščákovi za stíhanie a väzbu!”

.

“Sudkyňa Záleská potrestala univerzálneho kajúcnika F. Imreczeho za to, že prijal úplatky spojené so zakrývaním daňovej trestnej činnosti vo výške 18 až 20 miliónov eur podmienečným trestom, menšou finančnou pokutou a povinným absolvovaním protikorupčného vzdelávania. Imrecze dostal trojročný podmienečný trest s odkladom na skúšobnú dobu 5 rokov. K tomu dostal finančný trest čosi nad 200-tisíc eur. Bývalý šéf špeciálnej prokuratúry  Kováčik dostal pomerne prísny trest 14 rokov väzenia. Sudkyňa prvostupňového ŠTS Záleská pri zdôvodnení verdiktu poukázala to, akú dôležitú funkciu v štáte zastával…”

Prečítajte si tiež:

 

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

06:45

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že jednotky Moskvy obsadili dedinu Maksymilianivka zhruba desať kilometrov od kľúčového mesta Kuracohve v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. 

06:43

Vysoký komisár OSN pre ľudské práva Volker Türk varoval Izrael pred akýkoľvek “rozsiahlym násilným presunom” civilistov zo severnej časti Pásma Gazy, ktorý by podľa jeho slov mohol predstavovať vojnový zločin, ak by k nemu nedošlo z “nevyhnutných vojenských dôvodov”. 

06:42

Lídri EÚ na záver summitu EÚ vyzvali Európsku komisiu, aby “naliehavo” prišla s novými legislatívnymi návrhmi na zintenzívnenie a urýchlenie návratu nelegálnych migrantov. 

06:40

Americký prezident Joe Biden hovoril s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom po tom, čo sa potvrdili správy o zabití vodcu palestínskeho radikálneho hnutia Hamas Jahju Sinwára, potvrdili americkí predstavitelia a Netanjahuov úrad.

Včera 20:22

Rating nemeckého kancelára Olafa Scholza klesol kvôli jeho podpore Ukrajiny, píše The New York Times.

„Scholz prekonal váhavosť Nemecka po druhej svetovej vojne v otázkach globálnej bezpečnosti a stal sa jedným z najväčších finančných podporovateľov vojnového úsilia Ukrajiny. Táto podpora si však vyžiadala vysokú cenu: vojna zasiahla nemecký automobilový a výrobný sektor a otriasla Scholzovým ratingom,“ uvádza publikácia.

Včera 19:53

Skupina maskovaných osôb vo štvrtok popoludní nakrátko obsadila sídlo rektorátu Slobodnej univerzity (FU) v Berlíne. Približne 15 až 20 ľudí po preniknutí do budovy na steny nastriekalo nápisy s propalestínskym kontextom, uviedol policajný hovorca.

Včera 19:43

Izrael vo štvrtok potvrdil, že vodca palestínskeho radikálneho hnutia Hamas Jahjá Sinwár je mŕtvy.

Včera 19:42

Viac ako 60 poľských vojakov tento rok utrpelo zranenia pri výkone služby na hranici s Bieloruskom, keď sa snažili zabrániť migrantom nelegálne vstúpiť do Poľska, uviedol vo štvrtok námestník poľského ministra obrany.

Včera 19:42

Iracké úrady vo štvrtok oznámili, že zhabali viac ako pol milióna tabletiek zakázaného stimulantu captagon. Irak zápasí s rozmáhajúcim sa obchodom s touto drogou.

Včera 19:41

Budovu v Bejrúte, v ktorej sídlia okrem rôznych firiem aj veľvyslanectvá Nórska a Azerbajdžanu či redakcia spravodajskej televízie al-Džazíra, vo štvrtok evakuovali v dôsledku falošných varovaní pred bombovým útokom.

Včera 19:40

Spojené štáty uvalili sankcie na dve čínske spoločnosti, ktoré podľa nich Rusku priamo pomáhali s výrobou útočných dronov s dlhým doletom používaných následne vo vojne na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok americké ministerstvo financií.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Supermesiac nad mešitou Čamlika v Istanbule

Autor: TASR/AP-Emrah Gurel

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali