Festival politickej piesne Pohoda porazila hudba

❚❚

Bratislava 21. augusta 2023 (HSP/Foto:TASR)

 

Samozvaný “kráľ” slovenskej letnej festivalovej scény – Pohoda, bol zosadený. To, čo sa podarilo cez víkend na festivale Lovestream, sa už nevidí

Lovestream Reynolds
Na snímke Dan Reynolds, spevák americkej skupiny Imagine Dragons, vystupuje počas koncertu na 2. ročníku hudobného festivalu Lovestream

Na nedeľňajšie vystúpenie americkej kapely Imagine Dragons v rámci festivalu Lovestream, ktorý sa cez víkend konal na bývalom letisku v bratislavských Vajnoroch, zavítalo okolo 60-tisíc ľudí. To sa ešte nikdy predtým na Slovensku nestalo.

.

Podľa organizátorov bolo počas troch dní v areáli dokopy sto tisíc ľudí.

Liberálny Denník N okamžite zverejnil článok o nedostatkoch festivalu a dôvodoch, prečo tento festival zožal taký úspech. Extrémistický denník obhajuje nepriamo Pohodu a tvrdí, že k úspechu festivalu hlavnou mierou prispela kapela takého formátu ako Imagine Dragons.

.

 

Ale hlavne: ľudia chcú muziku, nie politiku

Prečo to píšeme? Kým Lovestream lámal rekordy, tohtoročná Pohoda sa ani nevypredala. “Presné číslo Kaščák neuviedol, ale potvrdil, že festival tento rok vypredaný nebol. Tvrdia, že jedna či dve tisícky návštevníkov hore-dole pri podujatí s 30-tisícovou kapacitou veľký rozdiel nespravia,” píše hudba.zoznam.sk.

Liberáli v Denníku N už spustili obhajobu v duchu, že “kým napríklad Pohoda stavia svoj program na celej škále rôznych spevákov aj žánrov a schválne nevolá superhviezdu, aby ovládla celý festival, koncepcia tohto festivalu je iná. Lovestream je nastavený tak, aby všetko smerovalo k tej najväčšej hviezde, ktorej koncert ju uzavrie.”

A tu by sme sa mali zastaviť. Vážne nám chcú nahovoriť, že Pohoda, ktorá sa hrdí tým, že “spája ľudí,” s desiatkami vystupujúcich, obrovskou reklamou a osobnou účasťou liberálnych politikov a slovenských celebrít nedokáže osloviť viac ľudí ako jeden úspešný zahraničným interpret?

Vypožičiame si slová účastníka Pohody Romana Samotného, ktorý o festivale tvrdí, že “je ako simulácia, že spolu dokážeme žiť v pestrosti a rešpekte”.

.

A zrejme tu je problém. Pohoda je tak politický a propagandistický priestor, že ľudí, ktorí sa chcú cítiť uvoľnene a užiť si hudbu, jednoducho neláka. Pohoda sa tvári, že je všetkým otvorená, ale v skutočnosti propaguje iba liberálnu propagandu so všetkým, čo je daný rok v móde.

Na snímke uprostred zľava ambasádor kampane Michal Handzuš, riaditeľ Nadácie otvorenej spoločnosti (NOS) Fedor Blaščák a ambasádorka kampane Veronika Cifrová Ostrihoňová počas tlačovej konferencie k predstaveniu občianskej kampane Chcem tu zostať v rámci štvrtého dňa festivalu Pohoda

Pohodu už dávno široká verejnosť nazýva Festival politickej piesne. Ľudia vidia, že na nej ide stále menej o hudbu a stále viac o politiku a presadzovanie problémových ideológii. Je to rovnaké ako za komunistov na Festivale politickej piesne v Martine. Mohol si spievať, ale iba to čo sa páčilo komunistom.

Festival politickej piesne v Trenčíne sa v zásade od toho komunistického nelíši. Propaguje najnovšie extrémistické trendy a skúsil by si byť proti. Určite tam nevystúpiš. Je to festival pre jeden názor a iba jednu skupinu politikov a ideológov (mimovládkarov, komentátorov, novinárov, hovoriace hlavy). Pekne to ukazuje zoznam vystupujúcich: Čaputová, Korčok, Hríb, stánok mali noviny Aktuality, Bárdy, Michal Vašečka, Karolína Farská, Braňo Dobšinský – atď. atď – všetci túto organizovanú skupinu poznáme).

Našťastie, to ako sa ich snaží festival Pohoda manipulovať a vymyť vidia už aj mladí. Festival sa ani nevypredal hoci bol z veľkých festivalov prvý v poradí. Porazil ho na hudbu orientovaný Lovestream a to hneď viac ako dvojnásobným počtom divákov.

Michal Kaščák – organizátor Festivalu politickej piesne v Trenčíne – Pohoda, dostal čo si zaslúžil.

.

Organizátorom hudobných festivalov prajeme, aby sa im darilo v budúcom roku ešte viac a aby nepodľahli politickým tlakom ale udržali si svoje zacielenie na hudbu.

Ako ukázal včerajšok – oplatí sa to.

 

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

19:13

Futbalisti Getafe zvíťazili v 8. kole španielskej La Ligy nad Deportivom Alaves 2:0. Po prvom triumfe v sezóne sa v neúplnej tabuľke posunuli na 14. miesto.

18:01

Pri piatkovom izraelskom útoku na južnom predmestí Bejrútu zahynul okrem vodcu libanonského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha aj zástupca operačného veliteľa iránskych Revolučných gárd Abbás Nilforúšán, informujú v sobotu iránske médiá. Jeho úmrtie potvrdil aj popredný predstaviteľ iránskej justície, pričom dodal, že Irán má právo na “odvetu” v súlade s medzinárodným právom, píše TASR podľa agentúry AP.

17:28

Hnutie ANO českého expremiéra Andreja Babiša prvýkrát od svojho vzniku vyhralo voľby do Senátu. Po sčítaní všetkých hlasov je jasné, že v druhom kole volieb tretiny členov hornej komory parlamentu získalo šesť senátorov, v prvom kole dvoch, celkom ich bude mať 12. Väčšinu v Senáte si však naďalej udržali koaličné strany, informuje TASR na základe sobotňajších správ českých médií.

Volebné miestnosti sa v druhom kole uzavreli v sobotu o 14.00 h, otvorené boli aj v piatok od 14.00 do 22.00 h. Účasť bola nižšia ako v prvom kole pred týždňom a dosiahla 17,5 percenta.

17:23

Úrady na juhovýchode Spojených štátov v sobotu síce už odstraňovali následky a škody po hurikáne Helene, počet obetí však ešte stále rástol. Celkovo zatiaľ hlásili 43 úmrtí v dôsledku Helene, úrady však očakávajú, že v niektorých štátoch ešte objavia ďalšie telá, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

V sobotu zostalo bez elektrického prúdu najmenej 3,25 milióna ľudí v piatich štátoch. Úplné obnovenie dodávok môže zabrať niekoľko dní.

17:20

Palestínske militantné hnutie Hamas odsúdilo v sobotu zabitie vodcu libanonského hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha, ktorý zahynul pri piatkovom izraelskom útoku na južnom predmestí Bejrútu. Obdobne už zareagovali aj Irán a Irak. TASR o tom informuje podľa správ agentúry AFP. O zabití Nasralláha informovala najskôr v sobotu izraelská armáda, následne jeho úmrtie potvrdil aj samotný Hizballáh.

Izraelská armáda naopak vyhlásila, že po zabití vodcu libanonského hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha, je svet bezpečnejším miestom. Zároveň sľúbila, že sa zameria aj na ďalších vysokopostavených členoch tohto militantného hnutia podporovaného Iránom. Izraelský minister obrany Joav Galant však okrem toho zdôraznil, že jeho krajina nevedie vojnu proti “libanonskému ľudu”, píšu agentúry AFP a Reuters.

Izrael oznámil, že zabil vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha
Na archívnej snímke z 14. novembra 2013 vodca Hizballáhu Hasan Nasralláh
15:32

Ratingová agentúra Moody’s opäť zhoršila hodnotenie úverovej bonity Izraela. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Bloomberg.

Moody’s skresala úverovú známku Izraela z úrovne A2 o dva stupne na úroveň Baa1, čo je už len tri stupne nad špekulatívnym pásmom.

15:30

Členské štáty NATO – Estónsko, Lotyšsko, Litva a Poľsko – chcú od Európskej únie získať financovanie na vybudovanie siete bunkrov, bariér, distribučných liniek a vojenských skladov pozdĺž svojich hraníc s Ruskom a Bieloruskom, informovali v sobotu predstavitelia Estónska, píše TASR podľa agentúry AP.

Potreba pobaltskej obrannej línie vychádza z bezpečnostnej situácie a podporuje novú bezpečnostnú koncepciu NATO, uviedol estónsky minister obrany Hanno Pevkur vo vyhlásení.

15:29

Sedemnásť ľudí vrátane 15 žien prišlo o život pri dvoch masových streľbách, ktoré sa odohrali v tesnej blízkosti vo vidieckom meste v Južnej Afrike, informovala polícia. Píše TASR na základe správy agentúry AP.

Juhoafrická republika sa vyznačuje jednou z najvyšších mier vrážd na svete, pričom masové streľby sú v posledných rokoch čoraz častejšie.

15:26

Európska komisia (EK) a Európska agentúra pre bezpečnosť letectva (EASA) v sobotu odporučili leteckým spoločnostiam, aby sa počas nasledujúceho mesiaca vyhli libanonskému a izraelskému vzdušnému priestoru. Reagovali tak na prudkú eskaláciu násilia medzi Izraelom a libanonským hnutím Hizballáh, píše TASR podľa správy agentúry AFP.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke budova Národného českého a slovenského múzea a knižnice v Cedar Rapids v štáte Iowa v USA

Autor: TASR - Jaroslav Bublinec

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali