Feministky platí CIA, a to nie je všetko…

❚❚

Bratislava 14. augusta 2024 (HSP/Foto:Screenshot Youtube/Channel 4 News)

 

Nie je ťažké naraziť v online priestore na správy o tom, ako CIA podporovala feministické hnutie v USA po druhej svetovej vojne. Teda v časoch, keď sufražetky už dosiahli, čo chceli – volebné a vlastnícke práva (síce len pre biele ženy, ale o tom sa dnes nepatrí hovoriť). Tam to, ale nikdy nemalo skončiť…

Gloria Steinemová
Na snímke Gloria Steinemová

Varovanie na úvod: Keď sa pustíte dolu touto králičou norou, čakajú vás temné prekvapenia…

.

Tak po prvé: Gloria Steinemová, ťažisková osoba povojnového feminizmu, bola platená tajnou službou USA po dobu vyše jednej dekády. To nie je konšpirácia. Môžete googliť, alebo si jeden dobový dokument na túto tému stiahnuť priamo z odtajnených archívov CIA. Sama si spoluprácu pochvaľovala (aj keď v istom období ju zasa popierala). Vraj CIA vytvára úžasné liberálne, nenásilné prostredie, otvorené na výmenu názorov…

Obete politických vrážd po celom svete mimo krajín kolektívneho Západu sa otáčajú v hroboch.

.

Steinemová ironicky nazvala svoj inštitút „Nezávislá výskumná služba“. Prostredníctvom tejto „agentúry“ (dnes by to bola mimovládka ako hrom) potom siala semienka moderného feminizmu do hláv nielen v zámorí, ale po celom svete…

(Mimochodom, CIA má pre tento typ ľudí názov: „change agents“, čiže – voľne preložené – zavádzači zmien. Čo myslíte, nenašli by sa dvaja-traja aj u nás? Takí tí dobrovoľní, angažovaní, a užitoční rojkovia, zaslepení heslami slobody a demokracie, avšak bez akéhokoľvek citu pre realitu života všedných ľudí? Ani by ich nemusel nikto platiť, robili by to z číreho presvedčenia. Rečnícka otázka…)

A čo je na tom zlé, pýtate sa?

Nuž, Steinemová priznala toho času otvorene nádej, že „do roku 2000 budeme vychovávať naše deti tak, aby verili v ľudský potenciál namiesto Boha.“

Vyžaduje si to zvláštny komentár? Vyšší morálny princíp má nahradiť ľudské EGO. Lebo JA to dokážem, JA im ukážem, JA, JA, JA!

.

Iná radikálka, istá Sheila Croninová vyhlásila: „Manželstvo je pre ženy otroctvo a preto musíme útočiť na túto inštitúciu.“ Ďalšie „líderky“ v tejto oblasti šíria myšlienky, že deti treba vychovávať v komunitách namiesto tradičných rodín, alebo že treba ženy nabádať, aby opúšťali svojich manželov. Hlásia tiež návrat k čarodejníctvu a starým pohanským zvyklostiam…

Ale najväčším gólom sú vyjadrenia o tom, že potrat je dôležité právo pre všetky ženy po celom svete.

To je ten váš progresivizmus? Čarodejníctvo, zavrhnutie viery, rozklad rodiny, potraty? Zbúrať prirodzený poriadok vecí, a nahradiť ho – čím vlastne?

Sily za feministickou agendou vtlačili ženám do hláv akýsi hrdý intelektualizmus – zákerne ich otrávili falošnou ideou, že pôsobiť ako žena v domácnosti je menejcenný, ak nie priam hanebný podnik. Pravdaže, lebo keď je žena doma a nezarába, a celú rodinu ťahá manžel, stojí štát peniaze, a nemožno ju ani zdaniť…

Americké finančné a mocenské elity boli odjakživa všelijaké, len nie sprosté, to veru nie.

.

Tie isté sily zo zákulisia financujú tretí sektor, aby pretláčal ďalšie a ďalšie vlny pyšného feminizmu do spoločenského diskurzu. Teraz už nestačí, že žena bola z hľadiska právneho systému zrovnoprávnená s mužom: Ženy, pod vplyvom feministickej agendy (ktorej obsah často presne ani nepoznajú, iba im to akosi dobre znie), uverili, že muži sú im „nanič“. Vystačím si sama – ešte aj tú spermiu mi môžu aplikovať bez mužskej asistencie!

Až na to, že tú spermiu musel niekto dodať…

Viete, ženy už nechcú len rovnaké možnosti a platy, ony chcú viac. Chcú pracovné miesta, ktoré si človek musí obvykle zaslúžiť tvrdou prácou, ale aj určitými osobnostnými kvalitami, na prídel. Ideálne keby sa zaviedla kvóta, že napríklad v parlamente má sedieť toľko a toľko žien. Pretože ich je tam málo. Lenže to, že ich je tam málo z prirodzených príčin (muži sú vo všeobecnosti priebojnejší a tvrdší – to je fundamentálny psychologický fakt; navyše, dieťa si nevyžaduje ich stálu prítomnosť počas prvých rokov života), už nikto nedodá…

Lebo to sa v dnešnej dobe všeobecného „oslobodzovania“ nehodí.

Prečo sa teda, ak žiadame kvóty na vyrovnanie pohlaví v zamestnaniach, nepozrieme napríklad na hutnícky priemysel? Tam je predsa tiež slušné ohodnotenie, pokiaľ viem. Prečo nezavedieme povinné kvóty pre dámy tam? Či na to sú ešte chlapi dobrí, aby riskovali život a pomaly si ničili zdravie v extrémnych podmienkach?

Nehanebná dvojtvárnosť.

Zhubná ideológia agresívneho neofeminizmu natoľko penetrovala naše životy, až vsiakla do vzdelávacieho systému a mainstreamových médií, ale aj každodenných rozhovorov. Len nedávno mi blízka osoba, istá dáma, ktorú si nadovšetko vážim, uprostred dialógu na túto tému odvrkla, že „aj Boh je chlap“…

Čo, prirodzene, nie je pravda, hoci z učenia katolíckej cirkvi to tak môže vyznievať (pre zaujímavosť, arabský výraz pre Boha – Alláh – nemá nielen rod, ale nie je možné ani utvoriť z neho množné číslo).

Takže v tomto štádiu sme sa ocitli: Ženy sa hnevajú už aj na Boha, lebo je vraj chlap…

A opačne, v americkom filme DOGMA, si „Boha“ zahrala speváčka Alanis Morisette…

.

Nechcem tu predkladať apokalyptické scenáre, ale svet sa nám čoraz rýchlejšie vymyká z kĺbov…

 

Prečítajte si tiež

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

13:28

Koalícia sa zatiaľ nedohodla na konsolidačnom balíčku, preto nie je vhodné komentovať s ním súvisiace špekulácie. Uviedla to riaditeľka komunikácie Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Karolína Ducká v reakcii na tvrdenia poslanca opozičného hnutia Slovensko Igora Matoviča. Ten vyhlásil, že vládny kabinet chce údajne rodičovský dôchodok v súčasnej podobe zrušiť a namiesto toho zaviesť pre ľudí možnosť poskytnúť rodičom dve percentá z dane z príjmu.

13:23

Maďarský premiér Viktor Orbán sa rozhodol odložiť svoj plánovaný stredajší prejav v Európskom parlamente (EP). Dôvodom sú záplavy, ktoré postihli aj jeho krajinu.

13:21

Poľské ministerstvo životného prostredia prisľúbilo v pondelok pomoc 21 miliónov zlotých (4,9 milióna eur) pre oblasti zasiahnuté záplavami v dôsledku extrémnych dažďov.

13:21

Do katedrály Notre Dame v Paríži sa vrátilo osem zvonov v rámci prípravy na slávnostné otvorenie 7. decembra – päť rokov po ničivom požiari.

13:21

Šéfka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová prijala rezignáciu francúzskeho európskeho komisára Thierryho Bretona. Uviedla to hovorkyňa EK Arianna Podesta.

13:06

Európska centrálna banka (ECB) si v súvislosti s nadchádzajúcimi rozhodnutiami o úrokových sadzbách ponecháva otvorené všetky možnosti. Vyhlásil to v pondelok viceprezident ECB Luis de Guindos. Inflácia v septembri pravdepodobne klesne, ale vo štvrtom štvrťroku sa opäť zvýši a tento vývoj podlieha veľkej neistote, povedal de Guindos na konferencii v Madride.

13:06

Využívanie plynu ostáva najpreferovanejším spôsobom vykurovania slovenských domácností, pričom až 91 % ľudí by si tento spôsob vybralo znova. Vykurovanie plynovým kondenzačným kotlom je zároveň vo väčšine prípadov lacnejšie ako alternatíva tepelného čerpadla. Informovala o tom v pondelok spoločnosť SPP-distribúcia.

13:02

Francúzsko navrhne ako kandidáta na eurokomisára odchádzajúceho ministra zahraničných vecí Stéphana Séjourného, oznámil v pondelok Elyzejský palác. Blízky spojenec prezidenta Emmanuela Macrona tak nahradí Thierryho Bretona, ktorý stiahol kandidatúru.

13:02

Hladina rieky Labe naďalej stúpa, uviedli v pondelok predstavitelia východonemeckého mesta Drážďany. Zároveň vydali varovanie pred možnými záplavami v obývaných oblastiach.

12:28

Ekonómovia sú po nedávnych voľbách v spolkových krajinách Sasko a Durínsko na východe Nemecka skôr pesimistickí. V prieskume, ktorý uskutočnil mníchovský inštitút Ifo na vzorke 185 ekonómov, sa až 78 % z nich vyjadrilo, že očakávajú negatívne alebo veľmi negatívne dôsledky. Len necelé 3 % vidia budúcnosť pozitívne až veľmi pozitívne.

12:28

Rast výrobných cien v českom priemysle sa v auguste 2024 spomalil, ale naďalej pokračuje, už piaty mesiac po sebe.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Jelene prechádzajú cez cestu v lese v regióne Taurus neďaleko Frankfurtu v Nemecku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Michal Durila

Marián Tkáč

Miroslav Iliaš

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali