Fanúšikovia The Beatles si pripomenuli 50. výročie snímky na albume Abbey Road

❚❚

Londýn 8. augusta 2019 (TASR/HSP/Foto:SITA/AP-Kirsty Wigglesworth)

 

Stovky fanúšikov skupiny The Beatles sa vo štvrtok zhromaždili na križovatke v londýnskej štvrti St John’s Wood, aby si pripomenuli 50. výročie vzniku slávnej fotografie na obale jedenásteho radového albumu slávnej štvorice Abbey Road. Informovala o tom agentúra AP

Na snímke fanúšik s albumom Abbey Road skupiny The Beatles

Snímku zhotovil fotograf Iain Macmillan 8. augusta 1969 pred štúdiami Abbey Road počas rýchleho fotenia, keď policajt zastavil premávku. Členovia kapely John Lennon, Ringo Starr, Paul McCartney a George Harrison na nej kráčajú cez priechod pre chodcov.

.

Snímka použitá na obale predposledného štúdiového albumu The Beatles sa stala jednou z najslávnejších fotografií v dejinách hudby.

Ľudia vo štvrtok podľa AP robili fotografie mobilnými telefónmi, keď dvojníci The Beatles prechádzali cez cestu pred štúdiom Abbey Road na prejav úcty pôvodnej fotografii.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

16:20

Predseda Európskej ľudovej strany (EPP) Manfred Weber vyzval, aby sa v súvislosti s plánovaným sprísnením noriem o emisiách oxidu uhličitého (CO2) v Európskej únii (EÚ) pozastavila hrozba pokút pre výrobcov automobilov.

16:20

Medzi koaličnými stranami SNS a Hlas-SD vznikol spor o to, kto inicioval výrazné zmeny v tzv. rodičovskom dôchodku v rámci konsolidačného balíka na budúci rok. Predseda SNS Andrej Danko tvrdí, že na jeho zrušenie tlačil minister práce a podpredseda Hlasu-SD Erik Tomáš. Ten jeho vyjadrenia v reakcii označil za klamstvo. Išlo podľa neho o návrh koaličného konsolidačného tímu, v ktorom mala nominanta aj SNS a ktorá s celým balíkom súhlasila.

16:19

Vládna koalícia sa pri príprave konsolidačných opatrení snažila nájsť opatrenia, ktoré budú mať čo najmenší dosah na ľudí, no bez zmeny sadzby dane z pridanej hodnoty (DPH) by sa konsolidovať verejné financie, vzhľadom na ich stav, nedalo. Uviedol to v nedeľnej diskusnej relácii STVR O 5 minút 12 minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD).

16:18

Britská princezná Anna a takmer dve tisícky detí si v nedeľu položením kvetov pripomenuli účastníkov vojenskej operácie Market Garden počas 2. svetovej vojny.

15:34

Británia posúdi možné nové sankcie voči izraelským osadníkom na Západnom brehu Jordánu a bude konať, ak to bude nevyhnutné. Vyhlásil to v nedeľu britský minister zahraničných vecí David Lammy.

15:32

Švajčiarski voliči podľa predbežných výsledkov odmietli v nedeľu v dvoch referendách návrhy na posilnenie ochrany biodiverzity a vládnu dôchodkovú reformu. Návrh ochrancov prírody a odborníkov podľa zverejnených prognóz inštitútu pre prieskum verejnej mienky gfs.bern podporilo 37 percent účastníkov referenda.

14:56

Iránsky prezident Masúd Pezeškiján v nedeľu uviedol, že plánuje využiť nadchádzajúce Valné zhromaždenie OSN (VZ OSN) na obnovenie hlbšieho dialógu so Západom.

14:54

V meste Osijek na východe Chorvátska sa uskutočnil protestný pochod pri príležitosti Národného dňa boja proti násiliu páchaného na ženách. Pochod v Osijeku zorganizovala mimovládna organizácia “Adela” a počas protestu vyzvala štátne a miestne orgány, aby chránili nielen mocných, ale všetkých občanov. Žiada tiež prísnejšie tresty za vraždu žien a znásilnenie a lepšiu ochranu obetí, nie násilníkov.

14:53

Tím študentských dobrovoľníkov počas archeologických záchranných prác v severnom Francúzsku objavil dvesto rokov starý odkaz od kolegu. Záchranné vykopávky robili na mieste galského oppida kvôli erózii útesu severne od mesta Dieppe.

14:51

Prezident nemeckého Spolkového úradu kriminálnej polície (BKA) Holger vyzval na ráznejší postup polície a prokuratúry proti online zločinom z nenávisti.

14:50

Pyrotechnik odstráňovali v nedeľu v centre srbskej metropoly Belehrad takmer 300-kilový delostrelecký granát z čias prvej svetovej vojny. Náboj sa nachádzal na stavenisku neďaleko srbského parlamentu, oznámila miestna polícia.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na historickú časť Bratislavy

Autor: TASR-Pavel Neubauer

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Andrej Sablič

Marek Brna

Marián Tkáč

Branislav Čech

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali