Europoslankyňa k filmu o Čaputovej: Vytvárať kult osobnosti filmom…(?) Je to smiešne!

❚❚

Bratislava 27. septembra 2024 (HSP/ Facebook/ Foto:TASR)

 

Europoslankyňa Katarína Roth Neveďalová (SMER-SSD, v EP nezaradená) v príspevku na sociálnej sieti v krátkosti zhrnula dianie posledných dní: „Zverejnili upútavku k filmu o Čaputovej, všetci riešia nálepky, Heger objavil Sobrance a knihy budú teda nakoniec lacnejšie….“

Zuzana Čaputová
Na snímke uprostred bývalá prezidentka SR Zuzana Čaputová

Zverejnili prvé zábery dokumentárneho filmu o bývalej slovenskej prezidentke, upozornila na to europoslankyňa Katarína Roth Neveďalová. Píše, že po tom, čo vyšlo o bývalej prezidentke niekoľko kníh, sa ide zarobiť ešte aj na filme, a s iróniou dodala : “Lebo určite naň budú stáť rady a bude to hlavný trhák v kinách“.

.

„Knihu, dokonca aj turné po zahraničných univerzitách pochopím. Ale vytvárať kult osobnosti filmom…(?) Je to smiešne. Ale možno je to tá chýbajúca kultúra, o ktorej tu toľko niektorí rozprávajú…,“ poznamenala europoslankyňa.

 

.

Huliak vs. Plaváková

„Tak, ako sa tu roztrhlo vrece s odsudzovaním poslanca Rudolfa Huliaka (SNS),“ pokračovala Roth Neveďalová a uviedla, že poslanec Huliak sa ku nej vždy choval veľmi slušne a rada s ním diskutuje o návrhoch v oblasti poľnohospodárstva.

„Ale aby bolo jasné – považujem jeho výrok (že poslankyňa Lucia Plaváková z PS je “suka“ ) za jasne cez čiaru a vôbec ho neschvaľujem,“ uviedla a dodala: „Prehnal to. V politike by sme mali ísť príkladom v slušnom vyjadrovaní a rešpekte voči politickým oponentom.“

To však podľa jej názoru neospravedlňuje internetových kritikov, aby sa vo svojej slepej nenávisti teraz z poslanca Huliaka vysmievali za jeho výzor, či názory. „Dokonca som čítala komentáre niektorých “akože kultúrnych elít”, ktoré by sa možno mali najskôr pozrieť do zrkadla. Týmto sa situácia nevyrieši,“ myslí si.

„A tiež si myslím, že používanie nálepiek na notebookoch patrí na strednú školu a nie do parlamentu,“ podotkla europoslankyňa a zdôraznila, že to aj v prípade, ak na notebook prilepíte hoc aj slovenskú vlajku. „Snáď stačia rôzne odznaky, či verbálne prejavy politických názorov,“ vyjadrila sa.

Navrhla, že poslanci by sa mali zamyslieť aj nad tým, či je vhodné v parlamente nosiť tričká s nápisom (ako to pravidelne robí napríklad Igor Matovič).

.

„Parlament nie je holubník a verím, že poslanci majú dosť priestoru a kopec novinárov k dispozícii, aby vyjadrili svoj názor,“ uviedla.

 

Heger a Sobrance

Z iného súdka je v týchto dňoch “elita” z mimoparlamentnej opozície, píše europoslankyňa. Bývalý premiér Eduard Heger navštívil Sobrance (asi ich konečne našiel na mape) a to rovno tradičný jarmok. „Keďže sa mu zdalo, že sa stretol s malým počtom ľudí, vyhodnotil to svojsky – podľa neho preto, že Fico ide zaviesť vyššie dane,“ poznamenala.

„Nuž pán Heger, tie dane a zmeny treba urobiť kvôli šafáreniu vlády, ktorej ste boli najskôr ministrom financií, a potom jej predsedom,“ pripomenula a dodala: „A tých ľudí ste nestretli, pretože na Vás už vôbec nie je nikto zvedavý.“

Europoslankyňa ďalej uviedla, že chápe, že sa Heger zúfalo snaží opäť vyhrabať z politického dna – podľa nej to však nebude vôbec jednoduché: „Keďže si vybral stranu( momentálne Demokrati), ktorá má síce jasných sponzorov, ale treba mať aj témy, ideológov, aparát a hlavne pracovať.“

.

„Bývalý minister vnútra Roman Mikulec, ktorý zmenil dizajn policajných áut, ale hlavne spravil z našich ŠPZtiek hračkárske, ten sa sťažuje, že súčasný minister vnútra Matúš Šutaj-Eštok ide riešiť dizajn áut…. Tak neviem, či je to krátka pamäť, alebo naozaj nemá iné témy,“ poznamenala.

„No a teda knihy budú nakoniec teda snáď až zadarmo,“ podotkla europoslankyňa blížiac sa k záveru svojho príspevku. „Keď už tá vyššia DPH nebude, očakávam zníženie ich ceny a prudký nárast predaja… Ideálne v malých kníhkupectvách, či vydavateľstvách,“ poznamenala.

„Pod každý vianočný stromček patrí kniha. A namiesto instagramových príbehov bude každý ráno po ceste do práce čítať knižku…,“ zakončila svoj príspevok europoslankyňa.

Prečítajte si tiež :

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

13:17

Colníci zaistili na hraničnom priechode s Českou republikou v obci Brodské (okres Skalica) falzifikáty pracích gélov. Nachádzali sa v nákladnom vozidle s českým evidenčným číslom. Podľa dodacieho listu tovar smeroval z Čiech do predajne na Slovensku. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Zlochová.

13:17

Irán nezostane ľahostajný, ak v Libanone dôjde k totálnej vojne medzi hnutím Hizballáh a Izraelom. Vyhlásil to iránsky minister zahraničných vecí Abbás Arákčí na schôdzke šéfov diplomacií v New Yorku.

Abbás Arákčí
Na snímke iránsky minister zahraničných vecí Abbás Arákčí
12:59

Najmenej 15 ľudí zahynulo pri zrútení nelegálnej bane na zlato v indonézskej provincii Západná Sumatra. Záchranári pátrajú po siedmich nezvestných osobách. Uviedol to v piatok miestny predstaviteľ.

12:48

Slovenský plynárenský priemysel (SPP) pokračuje v rokovaniach o predĺžení tranzitu plynu cez Ukrajinu po tom, ako koncom roka vyprší zmluva medzi Kyjevom a ruskou spoločnosťou Gazprom, uviedol vo štvrtok (26. 9.) generálny riaditeľ SPP Vojtech Ferencz.

12:34

Výrobné ceny v Taliansku v auguste 2024 opäť klesli, ale menej ako v predchádzajúcom mesiaci. Tempo ich poklesu bolo pritom najpomalšie od marca 2023. Ukázali to v piatok údaje talianskeho štatistického úradu ISTAT.

12:26

Veľkoobchodné ceny pohonných látok mierne poklesli a reagujú tak na pokračujúci pokles ropy na burze. Podobný vývoj možno ešte očakávať aj pri priemerných maloobchodných cenách na Slovensku v ďalšom týždni. Uviedol to Marek Nemky, analytik finančných trhov spoločnosti XTB.

12:26

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) v piatok oznámila, že vyšetruje dvoch austrálskych a jedného rumunského novinára v súvislosti s ich reportážami z území Kurskej oblasti, okupovaných ukrajinskými silami. Celkový počet takýchto vyšetrovaní sa tak zvýšil na 12.

12:15

Dôvera v ekonomiku eurozóny sa v septembri 2024 mierne znížila. Prispelo k tomu najmä zhoršenie sentimentu v priemysle a maloobchode, zatiaľ čo v službách medzi spotrebiteľmi dôvera vzrástla. V celej Európskej únii (EÚ) nálada tento mesiac stagnovala. Vyplýva to z výsledkov prieskumu Európskej komisie (EK).

12:14

V Paraguaji zadržali 64-ročného českého občana, po ktorom Polícia ČR pátrala viac ako desať rokov. Server iDNES.cz tvrdí, že ide o bývalého poslanca Petra Wolfa, ktorý v Poslaneckej snemovni pôsobil v rokoch 2006 – 2010 za Českú stranu sociálno-demokratickú (ČSSD). Súd ho odsúdil v roku 2012 za dotačný podvod a odvtedy je na úteku.

12:14

Moskovský súd začal v piatok pojednávanie v prípade 72-ročného Američana obžalovaného z toho, že bojoval na Ukrajine ako žoldnier.

11:54

Ekonomika eurozóny stagnuje. A hoci je trh práce v regióne stále odolný, pribúdajú signály, že slabne. Uviedla to vo štvrtok (26. 9.) členka Výkonnej rady Európskej centrálnej banky (ECB) Isabel Schnabelová v prezentácii na podujatí v nemeckom Stuttgarte.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke nafukovacie modely planét v parku pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici

Autor: TASR - Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali