Europoslanec Milan Uhrík upozornil na podozrivý nákup hasičskej techniky v hodnote 46 miliónov eur

❚❚

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

15:03

Lotyšsko stále registruje značný počet migrantov, ktorí sa pokúšajú nelegálne dostať na jeho územie zo susedného Bieloruska. Povedal to v piatok šéf lotyšskej pohraničnej stráže Guntis Pujáts.

15:02

Najmenej 37 ľudí zahynulo počas prebiehajúcich násilností medzi kmeňmi na severe Pakistanu v regióne Kurrám. Celkovo zranenia utrpelo vyše 150 ľudí. Konflikt medzi znepriatelenými skupinami trvá už šesť dní. V piatok to pre agentúru AFP uviedli miestni predstavitelia.

15:01

Avizovanú päťpercentnú daň z pridanej hodnoty (DPH) na ubytovanie spoločnosť Tatry mountain resorts (TMR) uvítala. Podľa šéfa TMR Igora Rattaja ide o zmysluplné rozhodnutie.

14:40

Spoluzakladateľ investičnej skupiny Penta, Jaroslav Haščák, sa po necelých štyroch rokoch vracia do vrcholového vedenia spoločnosti. S účinnosťou od 1. októbra tohto roka sa opäť plnohodnotne zapojí do práce v Investičnej komisii, Executive Boarde, ako aj do riadenia firemného portfólia skupiny Penta, informovala v piatok spoločnosť.

14:39

Rast slovenskej ekonomiky by mal v tomto roku zrýchliť na 2,2 % z minuloročných 1,6 %. Vyplýva to z aktuálnych predikcií analytikov vybraných bánk, ktoré každý mesiac zverejňuje Národná banka Slovenska (NBS). Mierne tak zhoršili svoj predchádzajúci odhad, v auguste očakávali hospodársky rast na úrovni 2,3 %.

14:39

Slovensko patrí medzi štáty s nízkou mierou voľných pracovných miest, a to na úrovni 1,2 % v druhom kvartáli tohto roka. Taktiež má nízku nezamestnanosť, na úrovni 5,4 % v rovnakom období. Informoval o tom v piatok Inštitút pre stratégie a analýzy (ISA).

14:35

Rusko bude presadzovať vlastné ciele v oblasti ochrany klímy a predstaví svoje návrhy na zvládnutie globálneho otepľovania ako alternatívu k plánom podporovaným Západom. V piatok to podľa agentúry Reuters povedal námestník ruského ministra energetiky Pavel Sorokin.

14:08

Viac ako 30.000 ľudí, najmä Sýrčanov, prekročilo za uplynulých 72 hodín hranice smerom z Libanonu do Sýrie. Oznámil to v piatok Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) v čase eskalácie bojov medzi Izraelom a libanonským hnutím Hizballáh.

14:08

Litva plánuje nakúpiť tanky Leopard 2 nemeckej výroby pre novú divíziu svojich ozbrojených síl. V piatok to vo vysielaní litovskej televízie oznámil minister obrany Laruynas Kasčiunas.

14:07

Srbský prezident Aleksandar Vučič vyznamenal maďarskú veľvyslankyňu pri Organizácii Spojených národov (OSN) Zsuzsannu Horváthovú za hlasovanie proti rezolúcii, ktorou si OSN pripomína obete genocídy v Srebrenici z roku 1995.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke nafukovacie modely planét v parku pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici

Autor: TASR - Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali