Erik Kaliňák: “Môj Bože, čaká nás veru absurdných päť rokov!“

❚❚

Bratislava 26. júla 2024 (HSP/ PR článok/Facebook/ Foto: Screenshot Facebook video)

 

Europoslanec Erik Kaliňák(SMER-SSD) sa prihovoril vo videu a zhrnul, aký bol prvý týždeň v Európskom parlamente : „S plnou vážnosťou konštatujem, že Bruselská politika je tak vzdialená od zdravého rozumu a skutočného života, ako samotný Brusel od Slovenska“

Europoslanec Erik Kaliňák(SMER-SSD)
Europoslanec Erik Kaliňák(SMER-SSD)

„Môj Bože, čaká nás veru absurdných päť rokov!,“ prihovoril sa Kaliňák. „Po prvom týždni v Európskom parlamente, s plnou vážnosťou konštatujem, že bruselská politika je tak vzdialená od zdravého rozumu a skutočného života, ako samotný Brusel od Slovenska,“ napísal europoslanec v popise ku videu.

.

„Staronová predsedníčka Európskeho parlamentu hneď v jej prvom prejave zadefinovala, čo bude našou top prioritou, ako zvolených zástupcov občanov Európskej únie,“ začal rozprávanie Kaliňák.

 

.

Top priorita

„Ruská agresia proti zvrchovanej Ukrajine ostáva naďalej najdôležitejším bodom naše agendy a musíme ísť aj nad rámec toho, čo bude pohodlné a urobiť to, čo bude potrebné,“ povedal v pléne predsedníčka EP Roberta Metsolová.

„Hneď prvý dokument, ktorý EP schválil, bola rezolúcia o nepretržitej podpore Ukrajiny – viac financií, viac zbrojenia a viac sankcií…,“ zhrnul Kaliňák.

„A samozrejme, Viktor Orbán je zlo, lebo si dovolil vycestovať rokovať o mieri,“ dodal s tým, že ide o absolútne zbytočné preteky vládnych frakcií o to, ktorá z nich dokáže pre potlesk médií agresívnejšej zamoralizovať nad týmto konfliktom.

Kaliňák hovorí, že neskôr prišiel čas na voľbu novej predsedníčky Európskej komisie s jedinou, staronovou kandidátkou – Ursulou von der Leyenovou. „ Vo svojom volebnom prejave sľúbila tak povediac všetko a všetkým,“ zhrnul.

„Najkomickejšie to vyznelo pri najspornejšom bode zvanom Green Deal, pri ktorom je vraj potrebné dosiahnuť všetky stanovené ciele – ale pragmaticky,“ zdôraznil Kaliňák.

.

„Čo to znamená? To netuší ani divá sviňa, ale tlieskali všetci!,“ dodal.

 

Voľba predsedníčky EK

Pripomenul, že poslanci EP za SMER-SSD od začiatku deklarovali, že von der Leyenová nemá podporu a že za ňu ani nebudú hlasovať. „Vzhľadom na prelomový rozsudok Európskeho súdu, ktorý deň pred hlasovaním potvrdil, čo sme všetci vedeli – že spôsob akým predsedníčka komisie dohodla historicky najväčší nákup viac miliardy vakcín za viac ako 20 miliárd € bol nielen nemorálny, ale aj protizákonný… Sme sa rozhodli, že spolu s ďalšími nezávislými europoslancami požiadame, aby bola jej voľba odložená, kým nám konečne nesprístupní v plnosti tie slávne začiernené zmluvy a jej súkromné správy z riaditeľom Pfizeru tak, ako jej to ukladá zákon,“ uviedol.

Dodal, že poslanci pokladali za absurdné, aby na čele najmocnejšej inštitúcie Európskej únie, ktorá vraj stojí na hodnotách otvorenosti, transparentnosti a nezávislosti od akýchkoľvek lobistov či nadnárodných korporácií, stála práve politička, ktorá sa týmto hodnotám spreneverila na plnej čiare.

„A to už nie je len názor, ale fakt, dokonca potvrdený súdnym rozhodnutím,“ zdôraznil.

.

„Lenže ako sme sa od vládnych frakcií dozvedeli, tieto hodnoty treba hájiť len proti neposlušným politikom.. A argumentovať súdnymi rozhodnutiami? To sa v Európskej politike predsa nerobí!,“ poznamenal a video doplnil ukážkou z pléna, kde poslanec EP hovorí, že rozhodnutia súdu by nemali byť zneužité na politické účely.

 

Poslušnosť

„ Európska politika funguje výhradne na poslušnosť,“ vysvetľuje Kaliňák. „Buď ako poslanec hájite na 100 % ten jeden jediný, povinne správny názor a potom ste osvietený, proeurópsky demokrat, na strane dobra, hodný akejkoľvek funkcie…Alebo zhrešíte, vyslovíte iný názor a potom ste protieurópsky extrémista, ohrozujúci demokraciu nebezpečnými dezinformáciami, ktorý žiadnych okolností nesmie byť zvolený na akýkoľvek post, hoc mu to podľa výsledku volieb právom prináleží!,“ rozhorčil sa europoslanec.

Kaliňák ďalej vyjadril názor, že to, akým spôsobom odrezali v Európskom parlamente tretiu najväčšiu frakciu Patriotov od všetkých funkcií nemá nič spoločné s demokraciou. „Je to tým najhrubším popretím nielen vôle desiatok miliónov voličov, ale dokonca aj vlastných pravidiel!,“ uviedol.

Konštatoval, že tak to ale dopadne vždy, keď politici uveria, že sú vyvolení.

„Hodnoty, pravidlá, rozsudky… Na ničom z toho zrazu nezáleží, lebo len oni vedia riadiť Európu, poraziť Rusko, zachrániť planétu a spasiť budúcnosť!,“ podotkol europoslanec ironicky.

„A že im ľudia vo veľkom prestávajú dôverovať? Žiaľ, sú to hlupáci, ktorí nevedia, čo je potrebné robiť a radšej veria konšpiráciám zlých extrémistov! Tých treba arogantne ignorovať a malicherne nimi opovrhovať!,“ uviedol.

„Len tak vo Francúzsku zachránia demokraciu a konečne porazia neustále posilňujúcu Le Pennovú -keď jej predstaviteľovi v rozpore s tradíciou (a dovolím si dodať aj elementárnou slušnosťou), nebudú podávať ruky,“ vyjadril sa Kaliňák a vo svojom videu použil aj ukážku z francúzskeho parlamentu,  kde poslanci zámerne obchádzajú a ignorujú kolegu, jeden dokonca namiesto podania ruky reagoval gestom – kameň, papier, nožnice .

„K dokonalosti však tento prístup doviedli až naši progresívci, ktorí sa odmietli zúčastniť ešte aj štandardného stretnutia europoslancov s médiami, lebo sme v miestnosti boli prítomní aj my s poslancami z hnutia Republika..,“ poznamenal.

„A tak radšej ostali stáť pred otvorenými dverami, aby sa nedajbože nezašpinili iným názorom. To je tá povestná tolerancia, ktorej majú progresívni pokrytci vždy plné ústa,“ zakončil Kaliňák.

.

Video europoslanca Erika Kaliňáka si môžete pozrieť nižšie

Prečítajte si tiež :

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:17

Medveď napadol v chorvátskom národnom parku Plitvické jazerá 64-ročného muža na prechádzke, ktorého pohrýzol do ruky. Miestneho obyvateľa previezli do nemocnice v meste Gospič, informovala chorvátska televízia HRT. Lekári uviedli, že jeho zranenie nie sú závažné.

Včera 20:10

Moslimské krajiny by mali vytvoriť alianciu proti “narastajúcej hrozbe rozpínavosti” Izraela, vyhlásil v sobotu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Včera 20:05

V 1. kole nového ročníka MOL ligy vyhrali hádzanárky Slavie Praha doma nad PSG Zlín 28:23.

Včera 19:52

Akcie v USA sa v piatok výrazne oslabili, pričom širší index S&P 500 má za sebou najhorší týždeň od marca 2023 a technologický index Nasdaq Composite od roku 2022. Slabé údaje z trhu práce totiž podporilo obavy o zdravie ekonomiky Spojených štátov a investori sa zbavovali technologických titulov s vysokou valuáciou.

Včera 19:45

Technický problém, ktorý v sobotu spôsobil rozsiahle narušenie železničnej dopravy v časti Nemecka, sa podarilo vyriešiť. Oznámila to železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) s upozornením, že počas zvyšku dňa možno očakávať meškania spojov.

Včera 19:09

Tisíce ľudí protestovali v sobotu vo Francúzsku proti vymenovaniu konzervatívneho politika Michela Barniera za nového premiéra. Účastníci kritizovali tiež prezidenta Emmanuela Macrona za tento krok.

Včera 19:08

Hokejisti Liptovského Mikuláša dosiahli prvé víťazstvo na Tatranskom pohári, keď zdolali v sobotu Košice 3:2 po predĺžení a nájazdoch. Rozhodujúci nájazd Liptákov premenil Vadim Pereskokov, ktorý sa podieľal aj na oboch góloch z hry. Najprv asistoval Martin Réwayovi pri vyrovnávajúcom góle na 1:1 a v záverečnom dejstve sám zariadil predĺženie.

Včera 18:59

Hádzanárky DHK Baník Most vyhrali v 1. kole nového ročníka MOL ligy nad hráčkami DHK Zora Olomouc vysoko 43:27.

Včera 18:54

Psychicky chorý Francúz v sobotu dobodal svoju partnerku a ich dve malé deti, ďalšie dve osoby zranil. Incident sa odohral v malom meste juhovýchodne od Paríža.

Včera 18:51

Britský premiér Keir Starmer a írsky premiér Simon Harris v sobotu vyhlásili, že sa ich krajiny presúvajú od “rozporov späť k priateľstvu”. Urobili tak počas Starmerovej návštevy Dublinu, ktorá bola súčasťou úsilia o zlepšovanie vzťahov, ako aj britských väzieb s Európskou úniou.

Včera 18:09

Ruské sily obsadili dedinu v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, oznámilo v sobotu ruské ministerstvo obrany.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zber jabĺk v sade Novosad v katastri obce Cabaj-Čápor v okrese Nitra

Autor: TASR-Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali