Dve perly ducha mainstreamových hviezd

❚❚

Bratislava 28. októbra 2023 (HSP/Foto: facebook)

 

Mainstreamoví propagandisti sú nervózni. Vyplakávajú, strachujú sa a perlia

Beata Balogova Gabriela Kajtarova
Na snímke Beata Balogová a Gabriela Kajtárová

Jedni opúšťajú Slovensko, lebo nedokázali vymeniť národ, ktorý je pod ich úroveň ako Arpád Soltész, iní v obavách spisujú, čo všetko by im mohla nová vláda urobiť, ako Filip Struhárik z dezinfowebu denník N.

.

My sa však pozrime na dve hviezdy tejto propagandistickej scény – šéfredaktorku Sorosovho protislovenského webu Sme Beatu Balogovú a Gabrielu Kajtárovú redaktorku televízie Markíza a spoznajme tak ich mentálny svet.

Niektorí politici súčasnej vládnej koalície neodpovedajú na otázky vybraných obzvlášť neobjektívnych mainstreamových médií – ako je denník Sme, N, Aktuality a tiež televízii Markíza.

.

To samozrejme veľmi poburuje propagandistov z týchto médií. Samozrejme, je veľmi nepríjemné, keď sa na tlačovku nedostanete a zostanete stáť s dlhým nosom pred dverami alebo vám na otázku jednoducho neodpovedia, alebo vám ju ani neumožnia položiť. Poznáme to veľmi dobre. Práve kvôli týmto propagandistom, ktorí nám to „vybavili“ sa to často stávalo aj našim novinárom.

Dnes sa karta obrátila a z toho Balogovú, Kajtárovú a spol. oblieva pot.

Svoju frustráciu tak ventilujú na internete alebo vo svojich článkoch.

Gabriela Kajtárová napríklad na svojom instagrame píše:

„Niektorí politici sa teraz tešia, ako sa “pomstia” mainstreamu tým, že ho budú ignorovať. Je to komická predstava a nikto normálny si to reálne myslieť nemôže.

.

Nič mi nepovieš? Nebudeš v telke – neuvidia ťa státisíce voličov. Budeš zbabelo utekať pred otázkami? Uvidia to státisíce voličov. Odmietneš dať stanovisko? Prídeš o možnosť povedať vlastnú verziu – povedia ju za teba iní.

Politici média potrebujú, fungujeme totiž v parazitickej symbióze. Vďaka fejsbuku sa možno sem-tam prekrúžkuje pár individualít, no voľby ešte nikto nevyhral bez toho, aby bol pravidelne v telke. Oni to samozrejme vedia.“

A v tomto krátkom texte sa Gabriela Kajtárová niekoľkokrát mýli. V prvom rade sa mýli v tom, že žiaden politik nemôže vyhrať voľby bez toho, aby bol pravidelne v telke. Môže, a dôkazom toho sú práve výsledky aktuálnych volieb. Nie, že ich môže vyhrať bez mainstreamových médií, ale ako ukazuje realita, môže ich vyhrať proti nim.

Lebo Markíza, ale aj všetky ostatné propagandistické mainstreamové médiá vlastne celý čas bezostyšne a otvorene na týchto politikov útočili. Ani náznak objektivity, ani najmenší pokus o nezaujatosť, iba otvorený primitívny hejt. Otvorená likvidácia Smeru a SNS. Hlas bol chvíľu v závetrí, lebo ho potrebovali pre svoju vládu s PS. Teraz keď zistili, že sa mýlili, tak likvidokampane nabrali plné obrátky.

Kajtárová si neuvedomuje, že tým, že jej politici odpovedali, ju legitimizovali, aby v svojich neobjektívnych reportážach obrátila ich vyjadrenia proti nim. Na nič iné im to dobre nebolo a tak to prestali robiť.

.

Politici potrebujú médiá, to má Kajtárová pravdu, ale nepotrebujú neobjektívne médiá, ktorých jediným cieľom je im škodiť a nepotrebujú zaujatých propagandistov, ako je Kajtárová.

Balogová sa zas pustila do nezávislých médií a samozrejme aj do politikov, ktorí ich akceptujú. Vyčíta im, že legitimizujú proputinovských trollov a konšpirátorov. Zabudla dodať, že pred dverami nechávajú amerických trollov a dezinformátorov a Sorosových zamestnancov ako je ona. Áno vtipné.

Podľa Balogovej novinári z nezávislých médií iba simulujú novinárstvo. Obáva sa, že kritických novinárov nahradia ľudia, ktorí len bezmyšlienkovito opakujú bludy.

Najviac dezinformácii, poloprávd, účelového zavádzania a manipulovania však šíri mainstream. To dnes vie aj malé dieťa a preto týmto médiám dôveruje už iba 26 % Slovákov a toto číslo stále klesá. Horšie je to už iba v USA, kde podľa rôznych prieskumov televíziám dôveruje iba 11 – 16 % populácie. Pani Balogová tohto sveta ste súčasťou a nízka dôvera je presným odrazom vašej práce.

Podľa Balogovej majú nezávislé médiá nulovú kapacitu kontrolovať vládu, pozrieť sa na verejné obstarávania, rozanalyzovať dáta. V tomto má Balogová sčasti pravdu. Príjmy nezávislých médií sú veľmi malé na to, aby mohli mať redakcie s dostatočným počtom novinárov, ktorí by mali čas venovať sa investigatíve. Je to aj dôsledok ohováračských kampaní práve mainstreamových médií.

Verme, že v tomto sa karta tiež otočí a do nezávislých médií pritečie viac peňazí, že sa inzerenti a zadávatelia reklamy odvážia dávať reklamu aj do týchto médií, že toky reklamy zo štátnych inštitúcii a reklamy štátnych firiem už nepôjdu iba Sorosovcom a zahraničným agentom, ale budú presmerované tak, aby aj nezávislé médiá mali dostatok financií na plnohodnotné redakcie. Potom budú obavy Balogovej zbytočné.

Balogová tiež vyčíta Andrejovi Dankovi, že médiu v ktorom pracuje, a tiež Aktualitám a denníku N neodpovedá a nedáva rozhovory. Podľa Balogovej tým Danko v skutočnosti odkazuje státisícom ľudí, ktorí čítajú tieto médiá, že na nich kašle. Ale toto Balogová číta nesprávne. Danko týmto státisícom ľudí v skutočnosti odkazuje, aby nečítali a nesledovali tieto hlúpe, neobjektívne médiá a mnohí ho iste poslúchnu.

Na záver treba zdôrazniť, že to, čo dnes prežívajú tieto dve frustrované novinárky, ako vzorka celej mainstreamovej propagandistickej obce, je výsledkom desaťročí robenia „žurnalistiky“ na ich spôsob.

To, že vám ľudia neveria a aj preto vás politici nepotrebujú, je výsledkom vášho spôsobu prinášania dez-informácií, vášho manipulovania, vášho zavádzania, vášho klamania, vašej neobjektívnosti a vašej všadeprítomnej nenávisti voči každému, kto vám nejde poruke.

Túto pre vás nepríjemnú situáciu ste si pripravili sami.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:17

Medveď napadol v chorvátskom národnom parku Plitvické jazerá 64-ročného muža na prechádzke, ktorého pohrýzol do ruky. Miestneho obyvateľa previezli do nemocnice v meste Gospič, informovala chorvátska televízia HRT. Lekári uviedli, že jeho zranenie nie sú závažné.

Včera 20:10

Moslimské krajiny by mali vytvoriť alianciu proti “narastajúcej hrozbe rozpínavosti” Izraela, vyhlásil v sobotu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Včera 20:05

V 1. kole nového ročníka MOL ligy vyhrali hádzanárky Slavie Praha doma nad PSG Zlín 28:23.

Včera 19:52

Akcie v USA sa v piatok výrazne oslabili, pričom širší index S&P 500 má za sebou najhorší týždeň od marca 2023 a technologický index Nasdaq Composite od roku 2022. Slabé údaje z trhu práce totiž podporilo obavy o zdravie ekonomiky Spojených štátov a investori sa zbavovali technologických titulov s vysokou valuáciou.

Včera 19:45

Technický problém, ktorý v sobotu spôsobil rozsiahle narušenie železničnej dopravy v časti Nemecka, sa podarilo vyriešiť. Oznámila to železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) s upozornením, že počas zvyšku dňa možno očakávať meškania spojov.

Včera 19:09

Tisíce ľudí protestovali v sobotu vo Francúzsku proti vymenovaniu konzervatívneho politika Michela Barniera za nového premiéra. Účastníci kritizovali tiež prezidenta Emmanuela Macrona za tento krok.

Včera 19:08

Hokejisti Liptovského Mikuláša dosiahli prvé víťazstvo na Tatranskom pohári, keď zdolali v sobotu Košice 3:2 po predĺžení a nájazdoch. Rozhodujúci nájazd Liptákov premenil Vadim Pereskokov, ktorý sa podieľal aj na oboch góloch z hry. Najprv asistoval Martin Réwayovi pri vyrovnávajúcom góle na 1:1 a v záverečnom dejstve sám zariadil predĺženie.

Včera 18:59

Hádzanárky DHK Baník Most vyhrali v 1. kole nového ročníka MOL ligy nad hráčkami DHK Zora Olomouc vysoko 43:27.

Včera 18:54

Psychicky chorý Francúz v sobotu dobodal svoju partnerku a ich dve malé deti, ďalšie dve osoby zranil. Incident sa odohral v malom meste juhovýchodne od Paríža.

Včera 18:51

Britský premiér Keir Starmer a írsky premiér Simon Harris v sobotu vyhlásili, že sa ich krajiny presúvajú od “rozporov späť k priateľstvu”. Urobili tak počas Starmerovej návštevy Dublinu, ktorá bola súčasťou úsilia o zlepšovanie vzťahov, ako aj britských väzieb s Európskou úniou.

Včera 18:09

Ruské sily obsadili dedinu v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, oznámilo v sobotu ruské ministerstvo obrany.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zber jabĺk v sade Novosad v katastri obce Cabaj-Čápor v okrese Nitra

Autor: TASR-Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali