Dúhové privilégium ?

❚❚

Bratislava 10. septembra 2024 (HSP/The European Conservative/ Foto: TASR/AP-Andreea Alexandru)

 

Opona sa zaťahuje : Olympijské hry v Paríži boli zo športového hľadiska nezabudnuteľné, no do histórie sa skôr zapíšu svojím otváracím “woke“ ceremoniálom so satanistickým podtónom. „Pre tých, ktorí hľadajú definitívny dôkaz arogantnej a grotesknej dekadencie Západu, sa parížskym elitám podaril nešikovný kúsok – znevážili vlastnú kultúru a zároveň urazili celý svet – a to všetko v hlavnom vysielacom čase,“ zamýšľa sa Rodrigo Ballester v komentári pre The European Conservative

Posledná večera
Muž drží v ruke papier, na ktorom je zobrazené porovnanie scény, ktorá sa odohrala počas otváracieho ceremoniálu olympijských hier v Paríži a ktorá akoby evokovala obraz Leonarda da Vinciho „Posledná večera“, na ktorom vystupujú transvestiti a ďalší účinkujúci v konfigurácii pripomínajúcej Ježiša Krista a jeho apoštolov, a pôvodnej maľby počas protestu neďaleko francúzskeho veľvyslanectva v Bukurešti v Rumunsku v nedeľu 28. júla 2024

„Okrem patetického pavlovovského reflexu zosmiešňovania a urážania, s odstupom času vychádza na povrch až urážlivá ľahkovážnosť, s akou si povznesená menšina elít dovolila ponížiť rezignovanú väčšinu pred miliardami ohromených divákov,“ poznamenal v úvode svojej úvahy Rodrigo Ballester, vedúci Centra pre európske záležitosti na Univerzite Mateja Korvína v Budapešti.

.

 

Vnútený Dúhový kult

Paródia ikonického diela Poslednej večere je priamym dôsledkom brutálnej sekularizácie, ktorá sa valí Európou – ale to nie je všetko, varuje. „Odráža aj hegemóniu “dúhovej/queer/trans“ ideológie, ktorá je dnes oficiálnym kultom, ktorý sa vnucuje s aroganciou vyvolených a beztrestnosťou nedotknuteľných,“ poznamenal.

.

„Za obvyklým rozprávaním o obeti sa skrývajú privilégiá, zvýhodňovanie a všade prítomnosť, “ píše autor.

V Španielsku sú podniky s viac ako päťdesiatimi zamestnancami povinné vypracovať plány “inklúzie“ pre homosexuálnych pracovníkov. Verejné služby zamestnanosti ich uprednostňujú rovnako ako týrané ženy alebo osoby čeliace sociálnemu vylúčeniu. Okrem toho zákon obracia dôkazné bremeno a núti obvineného dokazovať svoju nevinu v prípadoch homofóbnych a transfóbnych obvinení – „Čo je radikálny odklon od právnych zásad zavedených rímskym právom a výrazný úder prezumpcii neviny,“ uvádza Ballester.

V Kanade súd odsúdil otca na šesť mesiacov väzenia za to, že nesúhlasil s tranzíciou, alebo “prechodom“ svojej zdravej dcéry- vrátane hormonálnych injekcií, užívania blokátorov puberty a dvojitej mastektómie.

Vo Švajčiarsku štát z rovnakých dôvodov odňal rodičom ich rodičovské práva. Vo Francúzsku sa takéto konverzné terapie trestajú dvoma rokmi väzenia – čo však bráni psychológom pomáhať maloletým prehodnotiť nezvratné zmrzačenie svojho tela.

„A nezabúdajme, že EÚ napriek tomu, že nemá žiadne právomoci v oblasti vzdelávania, zadržala Maďarsku miliardy eur na ochranu maloletých pred akoukoľvek sexuálnou propagandou – najmä pred gender ideológiou,“ poznamenal autor.

.

 

Antropologický rozmer

Prekvapujúci je aj antropologický rozmer tejto hegemónie, píše Ballester.

„V mene tohto kultu sa redefinuje aj tá najzákladnejšia biológia. Je úplne absurdné, že sa tvrdia také veci, ako že “pohlavie je kultúrny konštrukt“, a gramatika (zámen on/ona) sa mení nezmyselnými sociálnymi pravidlami,“ poznamenal.

Mení sa však aj základné vzdelanie: „Deti sa od útleho veku sexualizujú. V letných táboroch sa učia tancovať ako “drag queens“, takže nevinnosť detí sa podľa trans agendy obetuje na oltár “inklúzie“!“

Ďalšou skupinou, ktorá trpí ako vedľajšie obete dúhového kultu, sú ženy. „V mene rozmanitosti môžu muži “súťažiť“ na ženských turnajoch. Stalo sa tak len nedávno, v neslávne známom olympijskom boxerskom zápase. A násilníci končia v ženských väzniciach, zatiaľ čo skutočné ženy sú oficiálne označované len ako osoby, ktoré “menštruujú“, niekedy aj za “menštruátorky“,“ uvažuje Ballester.

.

Z kultúrneho hľadiska je “queer“ hegemónia presadzovaná z najvyšších miest ohromujúca a invazívna. „Od osvetlenia vo farbe dúhových vlajok na fasáde európskych, ale aj národných inštitúcií, cez semafory s trans-symbolmi, až po pestrofarebné, dúhové, priechody v mnohých mestách… “Queer“ agenda kolonizuje marketing a verejné priestory s nevídanou razanciou a účinnosťou,“ myslí si.

 

Majú aj olympijské hry

„Zostávalo už len privlastniť si apolitické olympijské hry a premeniť ich na ideologickú výkladnú skriňu,“ uviedol.

„A tak sa aj stalo. Až na to, že tentoraz sa to zvrtlo, pretože to, čo je na Západe bežné, je pre veľkú časť sveta hlboko šokujúce,“ uviedol.

„Tento spor poukázal na neznesiteľný narcizmus “queer“ postáv, ako aj na povýšenosť a izolovanosť politických a kultúrnych elít. Napriek tomu mal olympijský škandál zásluhu na tom, že prebudil ľudí na Západe. Tí sú teraz vystrašení a znepokojení vlastnou dekadenciou. Uvedomili si, že nie sú sami a že tento liberálo-progresívny nezmysel musí okamžite prestať,“ píše autor.

„Prečo sa určitá skupina teší takým rozsiahlym právnym, ekonomickým a spoločenským privilégiám? Kto je naozaj obeťou ? “Nedotknuteľný“, ktorý sa pohoršuje bez toho, aby si vypočul kritiku, alebo veriaci, ktorého viera je ponižovaná pred celým svetom?,“ pýta sa.

Je čas prehovoriť: „Kult “queer“ si osvojila vplyvná a arogantná elita, ktorej nadvláda nadobudla autokratické črty. A ak prekročenie týchto hraníc spočíva práve v zosmiešňovaní mocných a zosmiešňovaní hegemonistických presvedčení, potom si nárokujme právo podrobiť favorizovaný a oficiálny “Dúhový kult“ rovnakým normám slobody prejavu, aké sa uplatňujú na ostatných.“

„Stovky miliónov kresťanov a ďalších občanov, ktorí sa hlásia k vzájomnému rešpektu, rovnosti pred zákonom a k obrane verejných slobôd, im už nie sú ochotní nastavovať druhé líce,“ uzavrel Ballester.

Prečítajte si tiež :

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:10

Iránsky prezident Masúd Pezeškiján prisľúbil, že svoju moc využije na to, aby zabezpečil, že mravnostná polícia nebude “obťažovať” ženy. Vyhlásil to pri príležitosti druhého výročia smrti 22-ročnej Kurdky Mahsy Amíníovej zadržanej mravnostnou políciou pre porušenie prísnych pravidiel pre obliekanie žien.

Včera 20:09

Umelci, medzi ktorými je aj španielsky režisér Pedro Almodóvar a francúzska herečka Juliette Binocheová, vyzvali Srbsko, aby ochránilo opozičného novinára, o ktorého vydanie sa usiluje Bielorusko.

Včera 20:07

Nový iránsky proreformný prezident Masúd Pezeškiján vyhlásil, že Irán by mohol viesť priame rozhovory so Spojenými štátmi, ak Washington “v praxi” preukáže, že nie je voči islamskej republike nepriateľský.

Včera 19:21

Iránsky prezident Masúd Pezeškiján povedal, že odkedy je vo funkcii, Irán určite Rusku žiadne bojové rakety nedodal.

Včera 19:19

Český prezident Petr Pavel a ďalší zástupcovia štátu, cirkvi a mesta Praha odomkli Korunnú komoru v Svätováclavskej kaplnke Katedrály svätého Víta, Václava a Vojtecha v Prahe a vyzdvihli z nej české korunovačné klenoty. Tie budú od utorka vystavené vo Vladislavskej sále Pražského hradu.

Včera 19:17

Podozrivého v prípade pokusu o atentát na bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa predbežne obvinili v dvoch bodoch. Prvý súvisí s držbou strelnej zbrane napriek predchádzajúcemu odsúdeniu za trestný čin a podľa druhého vlastnil zbraň s vymazaným sériovým číslom. 

Včera 19:11

Vo veku 33 rokov skonala v Británii mačka Rosie, ktorá bola neoficiálne považovaná za najdlhšie žijúcu mačku na svete. S odvolaním sa na jej chovateľku Lilu Brissettovú z mesta Norwich v grófstve Norfolk o tom informoval britský denník Daily Mail.

Včera 18:33

Výška škôd po povodniach zatiaľ nie je známa, rádovo by sa však mala podľa ministra životného prostredia Tomáša Tarabu (nominant SNS) pohybovať v miliónoch eur. “Nie v stovkách miliónov alebo miliardách ako okolité štáty,” poznamenal po mimoriadnom rokovaní vlády.

Mimoriadna schôdza vlády SR
Na snímke zľava minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (HLAS-SD), podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) a predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič
Včera 18:22

Vláda bude maximálne ústretová regionálnym i miestnym samosprávam pri finančnom odškodnení po povodniach. Na situáciu bude reagovať “konkrétnymi finančnými rozhodnutiami”. Vyhlásil to premiér Robert Fico (Smer-SD) po mimoriadnom rokovaní vlády. Škody sú podľa neho veľké, no zo strany štátu zvládnuteľné. Doplnil, že vláda bude reagovať aj na konkrétne požiadavky samospráv v súvislosti s rozvodnením malých riek či potokov.

Mimoriadna schôdza vlády SR
Na snímke zľava primátor Bratislavy Matúš Vallo, minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (HLAS-SD), predseda vlády SR Robert Fico (SMER-SD), predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič , podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) a predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba
Včera 18:00
Nemecký kancelár Olaf Scholz uviedol, že je potrebné preskúmať možnosti začatia mierového procesu na Ukrajine.

Povedal to počas návštevy Astany.

Včera 16:35

Iránsky prezident uviedol, že Teherán neposkytol jemenským Húsíom hyperzvukové zbrane.

Pripomeňme, že cez víkend Húsíovia zaútočili na Izrael. Uviedli, že to urobili hypersonickou raketou, a vyhlásili, že „toto je len začiatok“.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Jelene prechádzajú cez cestu v lese v regióne Taurus neďaleko Frankfurtu v Nemecku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Michal Durila

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali