Dôležité vyhlásenia Vladimira Putina

❚❚

Moskva 1. januára 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Valeriy Sharifulin)

 

Ruský prezident Vladimir Putin dnes počas návštevy ruskej armády v nemocnici urobil niekoľko vyhlásení 

Vladimir Putin
Na snímke ruský prezident Vladimir Putin

Putin povedal, že Rusko chce čo najrýchlejšie ukončiť “ukrajinský konflikt”, ale za vlastných podmienok. “Rusko nechce bojovať donekonečna, ale ani sa nevzdá svojich pozícií. To sa nestane,” skonštatoval.

.

Putin tiež povedal, že Ukrajina nie je pre Rusko nepriateľom. “Nepriateľom sú tí na Západe, ktorí chcú strategickú porážku Ruska. Západ si na stáročia stanovil úlohu vysporiadať sa s Ruskom, ale zdá sa, že my sa s nimi vysporiadame rýchlejšie,” povedal.

Situácia na bojisku sa podľa Putina mení, “nepriateľ sa postupne vyprázdňuje”. Ruský prezident tvrdil, že AFU denne minie 5 000 – 6 000 155 mm nábojov, zatiaľ čo USA ich vyrobia len 14 000 mesačne, takže “vyčerpanie prichádza pomerne rýchlo”. Putin tiež označil ruskú armádu za najbojovejšiu na svete a uviedol, že jej schopnosti sa znásobujú. Putin zároveň označil situáciu na fronte za “uspokojivú”.

.

Putin označil ostreľovanie Belgorodu za teroristický útok. Zároveň tvrdí, že Ruská federácia v reakcii na to nebude zasahovať “námestia” v ukrajinských mestách. “Chcú nás zastrašiť a vytvoriť neistotu vo vnútri krajiny, ale my údery zintenzívnime,” dodal Putin.

 

Prečítajte si tiež:

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

07:30

Libanonské hnutie Hizballáh uviedlo, že spúšťa novú eskalačnú fázu vo svojej vojne proti Izraelu. Zároveň vyhlásilo, že po prvý raz proti izraelským vojakom nasadilo presne navádzané strely. 

07:24

Rumunský vzdušný priestor narušil malý lietajúci objekt, pravdepodobne dron. Spozorovali ho v župe Constanta, pričom Bukurešť dala v dôsledku incidentu príkaz na vzlietnutie štyrom stíhačkám. Oznámilo to rumunské ministerstvo obrany.

07:23

Vedci oznámili prielom v snahe “odvyhynúť” vakovlka. DNA, ktorú majú k dispozícii, je podľa ich odhadov presná na 99,9 percenta.

07:22

Sudca v severnom Grécku uložil podmienečný mesačný trest odňatia slobody mužovi, ktorý sa opakovane vkrádal do domov svojich susedov, aby tam ovoniaval ich topánky. Odsúdený 28-ročný muž nedokázal toto svoje konanie vysvetliť.

07:19

Ministerstvo zahraničných vecí USA vyjadrilo nádej, že nový vodca palestínskeho hnutia Hamas si zvolí inú cestu ako Jahjá Sinwár, ktorý prišiel o život 16. októbra pri operácii izraelskej armády v meste Rafah v palestínskom Pásme Gazy. Izrael potvrdil Sinwárovu smrť. Hnutie Hamas sa k nej nateraz oficiálne nevyjadrilo.

Irán: Smrťou vodcu Hamasu Sinwára sa len "posilní duch odporu" v regióne
Na snímke vodca Hamasu Jahjá Sinwár
06:45

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že jednotky Moskvy obsadili dedinu Maksymilianivka zhruba desať kilometrov od kľúčového mesta Kuracohve v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. 

06:43

Vysoký komisár OSN pre ľudské práva Volker Türk varoval Izrael pred akýkoľvek “rozsiahlym násilným presunom” civilistov zo severnej časti Pásma Gazy, ktorý by podľa jeho slov mohol predstavovať vojnový zločin, ak by k nemu nedošlo z “nevyhnutných vojenských dôvodov”. 

06:42

Lídri EÚ na záver summitu EÚ vyzvali Európsku komisiu, aby “naliehavo” prišla s novými legislatívnymi návrhmi na zintenzívnenie a urýchlenie návratu nelegálnych migrantov. 

06:40

Americký prezident Joe Biden hovoril s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom po tom, čo sa potvrdili správy o zabití vodcu palestínskeho radikálneho hnutia Hamas Jahju Sinwára, potvrdili americkí predstavitelia a Netanjahuov úrad.

Včera 20:22

Rating nemeckého kancelára Olafa Scholza klesol kvôli jeho podpore Ukrajiny, píše The New York Times.

„Scholz prekonal váhavosť Nemecka po druhej svetovej vojne v otázkach globálnej bezpečnosti a stal sa jedným z najväčších finančných podporovateľov vojnového úsilia Ukrajiny. Táto podpora si však vyžiadala vysokú cenu: vojna zasiahla nemecký automobilový a výrobný sektor a otriasla Scholzovým ratingom,“ uvádza publikácia.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Supermesiac nad mešitou Čamlika v Istanbule

Autor: TASR/AP-Emrah Gurel

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali