Dojímavý príbeh o láske, priateľstve a záchrane rodiny

❚❚

Bratislava 11. marca 2021 (HSP/Foto:BUX.sk, screenshot)

 

„Toto je príbeh automobilového pretekára Dennyho, o veľkých prekážkach v jeho živote a ako ich napokon prekoná uplatnením rovnakých pravidiel, ktoré mu prinášajú úspech na pretekoch. Dúfam, že si túto knihu užijete podobne ako milióny čitateľov na celom svete,“ odkazuje americký autor Garth Stein slovenským čitateľom

kniha Umenie pretekať v daždi
Na snímke kniha Umenie pretekať v daždi

Práve vyšla jeho kniha Umenie pretekať v daždi. Nesmierne citlivý príbeh verného psa Enza, ktorý cez svojho pána, automobilového pretekára Dennyho rozpráva o živote, komentuje svet ľudí a najmä nám približuje Dennyho rodinu. To všetko na pozadí automobilových pretekov.

.

 

Pozrite si celé jeho video

<center><iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/HxAryWyFJN0″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe></center>

.
Stevo Eisele
Na snímke Stevo Eisele

Kniha Umenie pretekať v daždi vyšla už pred 13-timi rokmi, ale rýchlo sa vypredala a konečne opäť vychádza v novom slovenskom preklade. Jej úspech bol obrovský, preložili ju do 38 jazykov, predalo sa vyše 6 miliónov kusov a kniha sa držala v rebríčku bestsellerov The New York Times rekordných 156 týždňov. Pred pár rokmi knihu aj sfilmovali, ale rozhodne si ju radšej prečítajte.

 

Umenie pretekať v daždi

Umenie pretekať v daždi z vydavateľstva Ikar poteší každú čitateľskú dušu: všetkých, čo majú psíka, lebo Enzo je úžasný a verný kamarát. A vlastne aj tých, čo psa nemajú a možno budú chcieť takého ako je Enzo J. Príbeh si užijú všetci fanúšikovia automobilových pretekov, pretože v nej nájdu množstvo pikošiek a zaujímavostí. Napokon, Garth Stein sám pretekal, kým nemal nehodu práve v daždi a kvôli zraneniam musel skončiť. A napokon kniha sa zapáči aj všetkým ženám, ktoré možno konečne pochopia, čo tí chlapi vidia na jazdení F1 a ako sa na preteky v telke dokážu dívať dve či tri hodiny.

psík Enzo a Denny
Na snímke psík Enzo a Denny

O knihe sa rozprávali aj v najnovšom knižnom podcaste. Moderátor Milan Buno vyspovedal športového komentátora Števa Eiseleho, ktorý žije Fjednotkou a kniha sa mu nesmierne páčila. „Z knihy je krásne cítiť, že Garth Stein má svoje skúsenosti z motošportu a podáva tie zážitky naozaj ľudskou rečou. No a to spojenie s verným psom Enzom, do toho rodinný príbeh…to je vlastne komplexná emócia, ktorú vám táto kniha prinesie,“ tvrdí v podcaste Števo Eisele.

Počúvajte podcast Knižný kompas, v ktorom nájdete aj množstvo ďalších knižných tipov, exkluzívne pozdravy od zahraničných autorov, či úryvky načítané známymi hercami.

.

 

Vypočujte si úryvok

Z knihy číta Daniel Fischer:

v štúdiu
Na snímke vpravo Stevo Eisele

<center><iframe width=”100%” height=”166″ scrolling=”no” frameborder=”no” allow=”autoplay” src=”https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/995550853&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true”></iframe><div style=”font-size: 10px; color: #cccccc;line-break: anywhere;word-break: normal;overflow: hidden;white-space: nowrap;text-overflow: ellipsis; font-family: Interstate,Lucida Grande,Lucida Sans Unicode,Lucida Sans,Garuda,Verdana,Tahoma,sans-serif;font-weight: 100;”><a href=”https://soundcloud.com/buxsk” title=”Knihy, ktorými žijete” target=”_blank” style=”color: #cccccc; text-decoration: none;”>Knihy, ktorými žijete</a> · <a href=”https://soundcloud.com/buxsk/citanie-z-knihy-umenie-pretekat-v-dazdi-garth-stein” title=”Čítanie z knihy UMENIE PRETEKAŤ V DAŽDI (Garth Stein)” target=”_blank” style=”color: #cccccc; text-decoration: none;”>Čítanie z knihy UMENIE PRETEKAŤ V DAŽDI (Garth Stein)</a></div></center>

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:31

Do priestorov budapeštianskeho Národného ortopedického ústavu (OMINT) vnikla spodná voda, preto v noci z piatka na sobotu museli evakuovať vyše 30 pacientov. Pre agentúru MTI to uviedlo riaditeľstvo ústavu.

10:19

Komunitná energetika je moderný a čoraz rozšírenejší prístup k spoločnej výrobe a zdieľaniu energie, ktorý sa však momentálne na Slovensku nevyužíva v takej miere, ako v iných krajinách Európskej únie. Na našom území ide o pomerne neznámy fenomén, ktorý čelí viacerým legislatívnym, technickým a administratívnym prekážkam. Upozornila na to Slovenská asociácia udržateľnej energetiky (SAPI), ktorá v priebehu tohto týždňa vydala príručku s cieľom rozvoja energetických komunít v SR.

09:42

Do kancelárií vo veľkých nemeckých mestách sa čoraz častejšie vracajú zamestnanci, aj keď ich počet stále nedosiahol úroveň pred pandémiou ochorenia COVID-19. Ukázal to tento týždeň prieskum realitnej spoločnosti Jones Lang LaSalle (JLL).

09:25

Libanonské hnutie Hizballáh v sobotu oznámilo, že pri piatkovom izraelskom útoku v Bejrúte zahynul aj jeho druhý vysokopostavený veliteľ Ahmed Wahbí.

08:46

Po celej Českej republike sa v sobotu o 8.00 h opäť otvorili volebné miestnosti a začal sa druhý deň krajských a senátnych volieb.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na historickú časť Bratislavy

Autor: TASR-Pavel Neubauer

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Marián Tkáč

Branislav Čech

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali