Poistenci pozor! Na tento úkon máte už len pár dní

❚❚

Bratislava 9. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)

 

Poistenci majú do konca októbra možnosť vziať späť svoju prihlášku do zdravotnej poisťovne. Pre zrušenie prihlášky platia rovnaké formálne pravidlá ako pre podanie prihlášky. TASR o tom informovala hovorkyňa Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) Monika Beťková

zdravotná poisťovňa poistenie preukazy
Ilustračné foto

ÚDZS apeluje na poistencov, aby si zmenu poisťovne dôsledne zvážili. “Vzhľadom na opakované nekalé praktiky pri prepoisťovaní bola od januára minulého roka v zákone zavedená možnosť späťvzatia podanej prihlášky na zmenu zdravotnej poisťovne do 31. októbra kalendárneho roka, a to aj bez udania dôvodu,” uviedla Beťková.

.

Vziať späť prihlášku je možné osobne na pobočke zdravotnej poisťovne, poštou alebo elektronicky. V prípade riadne a včas podanej prihlášky do inej zdravotnej poisťovne sa poistenec stane jej poistencom od 1. januára nasledujúceho roka.

Úrad ďalej odporúča poistencom, ktorí sa dozvedeli, že k ich prepoisteniu došlo nedobrovoľne, uvedením do omylu, pod nátlakom, alebo dokonca bez ich vedomia, aby zvážili túto možnosť.

.

Zmeniť zdravotnú poisťovňu bolo v zmysle platnej legislatívy možné do konca septembra.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

16:29

Obyvatelia východonemeckého mesta Halle si v stredu pripomenuli piate výročie útoku na tamojšiu synagógu, pri ktorom zomreli dvaja ľudia a niekoľko ďalších utrpelo zranenia.

Halle
Na snímke zľava nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier, majiteľ kebabárne “‘Kiez Doener” Ismet Tekin a premiér nemeckej spolkovej krajiny Sasko-Anhaltsko Reiner Haseloff počas slávnostného kladenia vencov v Halle v Nemecku v stredu 9. októbra 2024
16:28

Ruské ministerstvo obrany v stredu oznámilo oslobodenie dvoch dedín v Kurskej oblasti. Jej časť naďalej ovládajú ukrajinské sily po pozemnej ofenzíve zo začiatku augusta.

16:09

Slovenská tenistka Tereza Mihalíková s Britkou Oliviou Nichollsovou postúpili do štvrťfinále štvorhry na turnaji WTA 1000 v čínskom Wu-chane. V stredajšom stretnutí 2. kola zdolali domácu čínsku dvojicu Tchang Čchien-chuej, Wang Si-jü hladko 6:1, 6:2.

16:05

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) v stredu v Štrasburgu prijali uznesenie o demokratickom úpadku v Gruzínsku, čo fakticky zastavilo jeho integráciu do Európskej únie. Gruzínsko získalo štatút kandidátskej krajiny EÚ len v decembri predošlého roka.

15:37

Sobotňajšia schôdzka kontaktnej skupiny na podporu Ukrajiny na americkej leteckej základni Ramstein v Nemecku sa odkladá po tom, čo americký prezident Joe Biden zrušil svoju plánovanú cestu do Nemecka pre situáciu v súvislosti s hurikánom Milton v Spojených štátoch. Potvrdilo to v stredu americké velenie na základni Ramstein.

15:36

Trojhodinovú rozpravu Európskeho parlamentu v Štrasburgu k programu maďarského predsedníctva v stredu v záverečnom vystúpení označil predseda maďarskej vlády Viktor Orbán za diskusiu plnú “už známej propagandy”.

14:53

Rusko v stredu v neprítomnosti odsúdilo na 14 rokov a šesť mesiacov väzenia bývalého amerického vojaka Trevora Reeda, ktorý bojoval na Ukrajine po tom, čo strávil dva roky v ruskom väzení a následne bol prepustený v rámci výmeny väzňov.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na Veľký čínsky múr v Pekingu

Autor: TASR/AP-Achmad Ibrahim

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

René Pavlík

Peter Lipták

Slavus Sámo Vladimír Prokeš CS

Milan Šupa

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali