Djokovič sa vzoprel a nezaočkoval. Po dvoch rokoch si zahrá v USA. Prvá reakcia hovorí za všetko

❚❚

Cincinnati 14. augusta 2023 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Alberto Pezzali)

 

Srbský tenista Novak Djokovič sa po dvoch rokoch vracia na turnaje v USA. V pozícii nasadenej dvojky sa predstaví na podujatí Masters 1000 v Cincinnati, na ktorom zvíťazil v rokoch 2018 a 2020

Novak Djokovič - Stan Wawrinka
Na snímke srbský tenista Novak Djokovič

Tridsaťšesťročný Srb sa odmietol nechať zaočkovať proti Covidu 19 a v USA tak nemohol od novembra 2021 štartovať na žiadnom turnaji. V septembri 2021 prehral vo finále US Open s Rusom Daniilom Medvedevom a nepodarilo sa mu tak zavŕšiť kalendárny Grand Slam. Ďalší rok sa pokúsil získať výnimku na vstup do krajiny, no neuspel.

.

“Veľmi sa teším, že sa po dvoch rokoch vraciam do krajiny. Som veľmi vďačný za podporu, ktorú mi ľudia dávajú. Cítim, že si môžem úplne slobodne vybrať, kde chcem hrať. Veľmi som sa chcel vrátiť do Cincinnati. Musím byť pripravený vydať zo seba to najlepšie. Ak by som nemal motiváciu, prestal by som hrať,” povedal Djokovič podľa agentúry AFP.

V stredu sa v druhom kole stretne s víťazom zápasu medzi Španielom Alejandrom Davidovičom Fokinom a Argentínčanom Tomasom Martinom Etcheverrym.

.

Dvadsaťtrinásobný grandslamový šampión vo dvojhre sa predstaví na okruhu ATP prvýkrát od júlovej prehry vo wimbledonskom finále so Španielom Carlosom Alcarazom.

Djokovičov návrat do USA vyvolal nadšenie, keď fanúšikovia zaplnili tribúny, aby mohli sledovať jeho nedeľný tréning.

 

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

11:45

Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová predloží v stredu Konferencii predsedov Európskeho parlamentu (EP) zloženie novej exekutívy EÚ aj s portfóliami a pridelenou pracovnou agendou pre jednotlivých eurokomisárov. Podľa týždenníka Politico bude v novej exekutíve EÚ päť výkonných podpredsedov a jedným z nich zostane slovenský eurokomisár Maroš Šefčovič.

11:35

Považskobystrická krytá plaváreň bude až do marca budúceho roka pre verejnosť zatvorená. Dôvodom je komplexná rekonštrukcia, radnica na ňu získala financie z Fondu na podporu športu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková.

11:34

Nálada investorov v eurozóne sa zhoršila aj v septembri, už tretí mesiac v rade, pričom dosiahla najnižšiu úroveň za osem mesiacov. Náladu investorov ovplyvnili obavy o vývoj ekonomiky menovej únie, najmä ekonomiky Nemecka, najväčšej v rámci bloku. Poukázali na to v pondelok zverejnené výsledky prieskumu renomovaného inštitútu Sentix.

11:29

Turecké letectvo v pondelok na severe Iraku zničilo 21 cieľov Strany kurdských pracujúcich (PKK), ktorú Ankara považuje za teroristickú organizáciu. V pondelok to uviedlo turecké ministerstvo obrany, ktoré dodalo, že pri útoku zneškodnilo aj mnohých kurdských ozbrojencov.

11:27

Bežný nákup potravín medziročne zlacnel o 1,81 eura a veľký rodinný nákup zaznamenal zníženie o viac ako päť eur. Najväčší vplyv na poklese cien potravín má udržanie energetickej pomoci, ktorá znížila celkovú infláciu o sedem percent. Poukázal na to Inštitút sociálnej demokracie (ISD), personálne prepojený s koaličnou stranou Hlas-SD, ktorý na základe údajov Štatistického úradu (ŠÚ) SR porovnal simulovaný nákup potravín v medzimesačnom a medziročnom vývoji.

11:27

Centrálny depozitár cenných papierov (CDCP) SR umožní od pondelka čiastočné vyrovnanie obchodov s cennými papiermi. Pri spracovaní obchodov na vybraných účtoch tak umožní vyrovnať len časť podaného prevodného príkazu. Toto opatrenie môže v prípade jeho aktívneho využívania zo strany účastníkov zvýšiť disciplínu vyrovnania obchodov na kapitálovom trhu a znížiť objem sankcií uhrádzaných v súvislosti so zlyhaním obchodov, informoval v pondelok CDCP.

11:11

Britská stanica BBC dôrazne odmietla obvinenie, že pri spravodajskom pokrývaní vojny medzi Izraelom a militantným hnutím Hamas viac ako 1500-krát porušila svoje vlastné redakčné pravidlá.

11:10

Japonská ekonomika rástla v 2. štvrťroku slabšie, než uvádzal predbežný odhad a rast zaostal aj za očakávaniami ekonómov. Napriek tomu to bolo stále najvýraznejšie tempo rastu za posledný rok.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke akrobatické vystúpenie Flying Bulls z Česka počas Leteckých dní Košického kraja 2024 v Košiciach

Autor: TASR - Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Ivan Štubňa

Erik Majercak

Miro Del

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali