Dinamo Záhreb povedie staronový kouč Bjelica

❚❚

Záhreb 27. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR – Lukáš Grinaj)

 

Chorvátsky futbalový tréner Nenad Bjelica sa po necelých piatich rokoch vrátil na lavičku Dinama Záhreb. Päťdesiattriročný kouč podpísal v klube viacročný kontrakt, žiadne ďalšie podrobnosti však nie sú známe. Dinamo rozviazalo spoluprácu s bývalým trénerom Sergejom Jakirovičom po minulotýždňovom debakli 2:9 od Bayernu Mníchov v Lige majstrov

Dinamo Záhreb tréner Bjelica
Na snímke z novembra 2018 vtedajší tréner Dinama Záhreb Nenad Bjelica

Bjelica trénoval Dinamo v rokoch 2018 až 2020 a okrem iných trofejí získal aj dva ligové majstrovské tituly. V minulej sezóne viedol Union Berlín, no dva dni pred koncom súťaže a uprostred boja o záchranu sa s ním nemecký klub rozlúčil. Pod vedením dočasného trénera Marca Groteho sa mužstvu z hlavného mesta podarilo v posledný hrací deň vyhnúť zostupu. Správu priniesla agentúra DPA.

.

Dinamo Záhreb je štvrtým súperom Slovana Bratislava v ligovej fáze LM. Ich vzájomný zápas je na programe 5. novembra o 18.45 h na Tehelnom poli.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:59

Najmenej 15 ľudí zahynulo pri zrútení nelegálnej bane na zlato v indonézskej provincii Západná Sumatra. Záchranári pátrajú po siedmich nezvestných osobách. Uviedol to v piatok miestny predstaviteľ.

12:48

Slovenský plynárenský priemysel (SPP) pokračuje v rokovaniach o predĺžení tranzitu plynu cez Ukrajinu po tom, ako koncom roka vyprší zmluva medzi Kyjevom a ruskou spoločnosťou Gazprom, uviedol vo štvrtok (26. 9.) generálny riaditeľ SPP Vojtech Ferencz.

12:34

Výrobné ceny v Taliansku v auguste 2024 opäť klesli, ale menej ako v predchádzajúcom mesiaci. Tempo ich poklesu bolo pritom najpomalšie od marca 2023. Ukázali to v piatok údaje talianskeho štatistického úradu ISTAT.

12:26

Veľkoobchodné ceny pohonných látok mierne poklesli a reagujú tak na pokračujúci pokles ropy na burze. Podobný vývoj možno ešte očakávať aj pri priemerných maloobchodných cenách na Slovensku v ďalšom týždni. Uviedol to Marek Nemky, analytik finančných trhov spoločnosti XTB.

12:26

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) v piatok oznámila, že vyšetruje dvoch austrálskych a jedného rumunského novinára v súvislosti s ich reportážami z území Kurskej oblasti, okupovaných ukrajinskými silami. Celkový počet takýchto vyšetrovaní sa tak zvýšil na 12.

12:15

Dôvera v ekonomiku eurozóny sa v septembri 2024 mierne znížila. Prispelo k tomu najmä zhoršenie sentimentu v priemysle a maloobchode, zatiaľ čo v službách medzi spotrebiteľmi dôvera vzrástla. V celej Európskej únii (EÚ) nálada tento mesiac stagnovala. Vyplýva to z výsledkov prieskumu Európskej komisie (EK).

12:14

V Paraguaji zadržali 64-ročného českého občana, po ktorom Polícia ČR pátrala viac ako desať rokov. Server iDNES.cz tvrdí, že ide o bývalého poslanca Petra Wolfa, ktorý v Poslaneckej snemovni pôsobil v rokoch 2006 – 2010 za Českú stranu sociálno-demokratickú (ČSSD). Súd ho odsúdil v roku 2012 za dotačný podvod a odvtedy je na úteku.

12:14

Moskovský súd začal v piatok pojednávanie v prípade 72-ročného Američana obžalovaného z toho, že bojoval na Ukrajine ako žoldnier.

11:54

Ekonomika eurozóny stagnuje. A hoci je trh práce v regióne stále odolný, pribúdajú signály, že slabne. Uviedla to vo štvrtok (26. 9.) členka Výkonnej rady Európskej centrálnej banky (ECB) Isabel Schnabelová v prezentácii na podujatí v nemeckom Stuttgarte.

11:54

Švédska vláda v piatok vyslovila zámer pokračovať v predkladaní kontroverzného návrhu zákona, ktorý by umožnil využívanie anonymných svedkov pri vyšetrovaní a v súdnych sieňach. Tento zákon je podľa Štokholmu potrebný na prelomenie “kultúry mlčania” v súvislosti s násilím gangov.

11:40

Celková produkcia ruskej ropy a kondenzátu môže v roku 2024 dosiahnuť 515 až 521 miliónov ton. Povedal to v piatok novinárom na okraj Ruského energetického týždňa podpredseda vlády Alexander Novak.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke nafukovacie modely planét v parku pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici

Autor: TASR - Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali