D1 v smere do Bratislavy už funguje v režime dvoch zúžených jazdných pruhov

❚❚

Bratislava 27. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Lukáš Grinaj)

Aktualizované 27. júla 2024 o 14:10

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá. Nasledovať bude spustenie minimálne jedného jazdného pruhu v smere do Bratislavy. Čiastočná uzávera sa skončí najneskôr v nedeľu (28. 7.) o 20.00 h. Informovala o tom bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti

Diaľnica D1
Na snímke policajti pri uzatvorenom nájazde na diaľnicu D1 smerom do Bratislavy pri Senci v sobotu 27. júla 2024

“Počas úplnej uzávery diaľnice D1 bude obchádzková trasa vedená cez výjazd na Senec a následne po ceste č. II/503 – Senec – cestu č. I/61 – Veľký Biel – Bernolákovo – Bratislava,” spresnila polícia.

.

Upozorňuje vodičov, ktorí plánujú jazdu týmto úsekom, aby vyrazili s dostatočnou časovou rezervou. “Zároveň im pripomíname, aby boli trpezliví, opatrní a zvýšili svoju pozornosť počas prejazdu uvedeným úsekom. V prípade zdržania sa v kolónach odporúčame účastníkom cestnej premávky, aby mali so sebou dostatočné množstvo tekutín,” dodala.

 

.

Polícia eviduje v Bratislavskom kraji pre uzatvorenie D1 dopravné komplikácie

Policajti aktuálne evidujú komplikácie v cestnej premávke na území Bratislavského kraja v súvislosti s uzatvorením diaľnice D1. Upozorňujú na kolóny. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

“Vodičov v tejto súvislosti upozorňujeme, aby sa pripravili na tvorbu kolón v úseku od Veľkého Bielu v smere do Bratislavy,” uviedol hovorca. Zároveň na účastníkov cestnej premávky apeluje, aby zvýšili svoju trpezlivosť a riadili sa pokynmi hliadok dopravnej polície.

 

NDS: Práce na D1 po dokončení významným spôsobom odľahčia tranzit cez Bratislavu

Práce na diaľnici D1 po ich dokončení vodičom významným spôsobom odľahčia tranzit cez Bratislavu. Avizoval to generálny riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti Filip Macháček na sobotňajšom mediálnom brífingu. S dopravnými obmedzeniami treba podľa neho počítať aj na budúci víkend, pričom diaľnica bude zatvorená v opačnom smere z Bratislavy na Trnavu.

.

“Je to stavba, ktorá bude mať veľký dosah na vodičov jazdiacich cez Bratislavu. Odľahčí významným spôsobom po dokončení tranzit cez Bratislavu a významným spôsobom pomôže ľuďom dochádzajúcim za prácou do Bratislavy a z Bratislavy,” uviedol Macháček. Robia podľa neho všetko pre to, aby dopravné obmedzenia mali čo najmenší vplyv na motoristickú verejnosť.

Ako pripomenul, do nedele (28. 7.) do 20.00 h sú na diaľnici D1 naplánované dopravné obmedzenia. Následne podľa neho znova pustia dopravu v zúžených troch jazdných prúdoch v smere na Bratislavu. Doplnil, že na budúci víkend pôjde o kratšie dopravné obmedzenie. Následne už podľa neho bude pustená doprava v ľavom jazdnom páse v šiestich zúžených pruhoch.

Šéf NDS takisto podotkol, že križovatka Bernolákovo je obmedzená v dvoch stupňoch. “Od tohto víkendu je zatvorený výjazd od Bernolákova a Slovenského Grobu na Bratislavu. Od budúceho víkendu bude uzatvorený výjazd a zjazd z diaľnice v opačnom smere na Trnavu,” priblížil s tým, že tieto obmedzenia budú trvať do zimy tohto roka.

 

D1 v smere do Bratislavy už funguje v režime dvoch zúžených jazdných pruhov

Diaľnica D1 v smere do Bratislavy už funguje v režime dvoch zúžených jazdných pruhov. Sobotné obmedzenie na úseku D1 medzi Sencom a Zlatými Pieskami v smere Trnava – Bratislava sa podarilo ukončiť skôr, ako bolo plánované. TASR o tom informoval odbor marketingu a komunikácie Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS).

.

“Podľa pôvodných predpokladov sa počas sobotného obeda mal otvoriť jeden jazdný pruh a podvečer druhý. Nakoniec sa podarilo krátko po 13.00 h sprejazdniť naraz oba zúžené jazdné pruhy, teda o štyri hodiny skôr,” uviedla NDS s tým, že tretí jazdný pruh sa otvorí v nedeľu (28. 7.) večer.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:33

Havária plynového potrubia spôsobuje v Bratislave v sobotu dopoludnia dopravné obmedzenia. Uzavretý je Most Apollo a ulice Košická, Prístavná, Landererova a Mlynské nivy.

10:09

Ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila v noci na sobotu 58 zo 67 bezpilotných lietadiel vypálených ruskými silami. Oznámili to v sobotu ukrajinské vzdušné sily. Trosky zostreleného dronu objavili aj pri budove parlamentu v Kyjeve.

10:07

Pápež František v sobotu vyzval lídrov Papuy-Novej Guiney, aby zmiernili napätie s autonónmnym ostrovom Bougainville, keďže narastajú obavy, že zastavená snaha o nezávislosť ostrova by mohla znova rozpútať občiansku vojnu.

08:14

Dosluhujúci mexický prezident Andrés Manuel López Obrador v piatok vyhlásil, že ak Najvyšší súd zablokuje jeho kontroverzný plán reformy súdnictva, pôjde o “hrubé porušenie” ústavy krajiny. Na základe tejto reformy by sudcov mali voliť priamo občania.

07:41

Spojené štáty a Irak sa dohodli na pláne stiahnutia koaličných síl pod vedením USA, ktoré ešte zostali v Iraku. Uviedla to v piatok agentúra Reuters odvolávajúca sa na viaceré informované zdroje, medzi ktorými sú piati predstavitelia USA, dvaja predstavitelia iných koaličných krajín a traja irackí predstavitelia.

07:40

Znovupoužiteľná kozmická loď Boeing CST-100 Starliner po predchádzajúcom odpojení od Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) pristála v noci na sobotu pomocou padákov v americkom štáte Nové Mexiko. Na Zem sa však vrátila bez dvoch amerických astronautov, čím sa skončil testovací let poznačený technickými problémami.

07:40

Šéf kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak v piatok kritizoval premietanie ruského dokumentárneho filmu na filmovom festivale v Benátkach a označil ho za hanebné. Film odsúdili aj osobnosti ukrajinskej kinematografie.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zber jabĺk v sade Novosad v katastri obce Cabaj-Čápor v okrese Nitra

Autor: TASR-Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali