Definitíva o štarte Sainza v Austrálii padne po tréningoch: “Zlepšuje sa to”

❚❚

Melbourne 21. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Asanka Brendon Ratnayake)

 

Španielsky jazdec formuly 1 Carlos Sainz sa dva týždne po operácii slepého čreva cíti byť pripravený štartovať na Veľkej cene Austrálie. Definitívne sa však o účasti jazdca Ferrari v nedeľných pretekoch rozhodne až po tréningoch na okruhu v Melbourne

Definitíva o štarte Sainza v Austrálii padne po tréningoch
Na snímke španielsky jazdec formuly 1 Carlos Sainz odpovedá na otázky novinárov pred Veľkou cenou Austrálie v Melbourne

“Uvidím, ako sa v kokpite budem cítiť, ale vidím to pozitívne. Každý deň sa cítim oveľa lepšie. Prvý týždeň bol náročný, no v druhom sa zotavovanie veľmi urýchlilo a začal som cítiť istotu, že môžem naskočiť do auta a ukázať dobrý výkon,” uviedol podľa DPA Sainz, ktorý pred dvoma týždňami nemohol štartovať v Saudskej Arábii pre akútny zápal slepého čreva a v Džidde sa podrobil operácii.

.

Pripomíname, že v pretekoch ho viac ako dôstojne zastúpil 18-ročný junior Oliver Bearman, jazdec nižšej kategórie F2, ktorý pri svojom debute obsadil siedme miesto.

Hoci od lekárov už dostal zelenú v Austrálii štartovať, stále nevie, ako bude jeho telo reagovať na záťaž v automobile. “Dám vám vedieť zajtra, keď sa vrátim do boxov,” povedal Sainz s odkazom na prvý piatkový tréning. “Cítim sa však pripravený. Urobil som pre zotavenie maximum a neviete si predstaviť, aké úsilie a logistiku som vynaložil, aby som bol na tieto preteky fit. Som veľmi spokojný s pokrokom, ktorý som dosiahol, a teraz je čas naskočiť do auta a zistiť, ako sa cítim.”

.

Sainz po konci tejto sezóny Ferrari opustí. Miesto uvoľní sedemnásobnému majstrovi sveta Lewisovi Hamiltonovi.

 

Prečítajte si tiež

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

15:33

Ruské ministerstvo obrany v sobotu oznámilo, že ruské sily prevzali kontrolu nad dedinou Želanne Druhe v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny.

15:29

Slovenská komora exekútorov (SKE) vzhľadom na potrebu konsolidácie verejných financií a v súvislosti so zostavovaním štátneho rozpočtu na budúci rok pripomína, že k lepšiemu hospodáreniu štátu môže výrazne prispieť aj efektívne vymáhanie jeho pohľadávok.

15:28

Členské štáty Európskej únie (EÚ) nemôžu plošne zakázať používanie výrazov ako “šnicel” alebo “klobása” pre rastlinné alternatívy potravín z mäsa, rozhodol v piatok Súdny dvor Európskej únie (SDEÚ).

15:26

Železničná trať z Bratislavy do Komárna by mohla byť v budúcnosti dvojkoľajová. Uvažuje o tom Ministerstvo dopravy SR, ktoré chce navrhnúť zaradenie modernizácie trate medzi strategické investície. Na sociálnej sieti o tom informoval minister dopravy Jozef Ráž (nominant Smeru-SD).

15:21

Iránsky minister zahraničných vecí Abbás Arákčí v sobotu počas návštevy v Sýrii znova vyzval na prímerie v Pásme Gazy a Libanone.

15:21

Pri pokuse o prekročenie Lamanšského prielivu z Francúzska do Británie zahynulo niekoľko migrantov vrátane dieťaťa, uviedli v sobotu francúzske úrady.

15:20

Izrael pripravuje odvetnú reakciu na iránsky raketový útok zo začiatku tohto týždňa. Pre AFP to v sobotu pod podmienkou anonymity povedal izraelský predstaviteľ.

15:18

V piatok zasiahli Bosnu najsmrteľnejšie povodne za uplynulé roky, ktoré si vyžiadali už najmenej 21 obetí na životoch. Záchranári v sobotu ráno hľadali nezvestné osoby aj v troskách v dedine Donja Jablanica, kde sa zrútil kameňolom a zasypal domy či autá.

Záplavy v Bosne
Príslušníci záchranných zložiek hľadajú osoby v zaplavených domoch počas povodní v Jablanici na juhovýchode Bosny v piatok 4. októbra 2024
15:17

Mierové jednotky OSN v Libanone v sobotu vyhlásili, že neopustia svoje pozície na juhu krajiny napriek izraelskej požiadavke o premiestnenie.

13:39

Izrael nezaručil Bidenovej administratíve, že nezasiahne iránske jadrové zariadenia v rámci odvety za útoky iránskymi balistickými raketami zo začiatku tohto týždňa, uviedol v piatok pre CNN vysokopostavený predstaviteľ amerického ministerstva zahraničných vecí.

13:37

V Berlíne sa pripravujú na demonštrácie pri príležitosti prvého výročia vojny v Pásme Gazy, ktorá vypukla 7. októbra 2023. V súvislosti s protestami oznámila šéfka rezortu vnútra berlínskej krajinskej vlády Iris Sprangerová v uliciach Berlína policajné zásahy proti antisemitizmu.

13:11

Po prevrátení minibusu v sobotu na juhu Egypta zahynulo osem ľudí a ďalších desať utrpelo zranenia, informovali tamojšie médiá.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Ľudia so psom sa prechádzajú na pláži pri východe slnka v pobrežnom meste Tynemouth na severovýchode Anglicka

Autor: TASR/AP/PA-Owen Humphreys

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali