Danko sa vyjadril k debaklu vo voľbách do EP

❚❚

Bratislava 10. júna 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Slovenská národná strana (SNS) dostala dôveru vo voľbách do Národnej rady (NR) SR, v eurovoľbách jej voliči odkázali, aby zotrvala vo vláde. Takto reflektuje na výsledky sobotných (8. 6.) eurovolieb vedenie národniarov. Predseda SNS Andrej Danko hovorí aj o poučení sa z výsledkov pri tvorbe kandidátky do budúcna. Poďakoval sa voličom za všetky získané hlasy

Andrej Danko
Na snímke Andrej Danko

“Ľudia nám podľa nášho názoru odkázali, aby sme zotrvali v tejto vláde,” vyhlásil Danko s tým, že rozhodnutie voličov rešpektuje. Úlohu presadzovať národno-vlastenecké témy v Európskom parlamente (EP) podľa neho na seba prevzali napríklad Republika aj časť Smeru-SD. Upozornil, že individuálne konanie v EP nič neprinesie. Verí, že v Európskom parlamente sa preto reprezentanti národných síl začlenia do frakcií a ukážu akceptáciu národného hlasu.

.

Čo sa týka práce v koalícii, SNS je podľa Danka pripravená pokračovať v legislatívnej činnosti a v presadzovaní tém, ktoré sa od národno-vlasteneckého bloku v domácej politike očakávajú.

Víťazom eurovolieb na Slovensku sa stalo Progresívne Slovensko so ziskom 27,81 percenta hlasov. Nasledovali Smer-SD (24,76 percenta), Republika (12,53 percenta), Hlas-SD (7,18 percenta) a KDH (7,14 percenta). SNS získala v eurovoľbách 1,90 percenta hlasov voličov, čo jej na mandát v EP nestačilo.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:33

Havária plynového potrubia spôsobuje v Bratislave v sobotu dopoludnia dopravné obmedzenia. Uzavretý je Most Apollo a ulice Košická, Prístavná, Landererova a Mlynské nivy.

10:09

Ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila v noci na sobotu 58 zo 67 bezpilotných lietadiel vypálených ruskými silami. Oznámili to v sobotu ukrajinské vzdušné sily. Trosky zostreleného dronu objavili aj pri budove parlamentu v Kyjeve.

10:07

Pápež František v sobotu vyzval lídrov Papuy-Novej Guiney, aby zmiernili napätie s autonónmnym ostrovom Bougainville, keďže narastajú obavy, že zastavená snaha o nezávislosť ostrova by mohla znova rozpútať občiansku vojnu.

08:14

Dosluhujúci mexický prezident Andrés Manuel López Obrador v piatok vyhlásil, že ak Najvyšší súd zablokuje jeho kontroverzný plán reformy súdnictva, pôjde o “hrubé porušenie” ústavy krajiny. Na základe tejto reformy by sudcov mali voliť priamo občania.

07:41

Spojené štáty a Irak sa dohodli na pláne stiahnutia koaličných síl pod vedením USA, ktoré ešte zostali v Iraku. Uviedla to v piatok agentúra Reuters odvolávajúca sa na viaceré informované zdroje, medzi ktorými sú piati predstavitelia USA, dvaja predstavitelia iných koaličných krajín a traja irackí predstavitelia.

07:40

Znovupoužiteľná kozmická loď Boeing CST-100 Starliner po predchádzajúcom odpojení od Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) pristála v noci na sobotu pomocou padákov v americkom štáte Nové Mexiko. Na Zem sa však vrátila bez dvoch amerických astronautov, čím sa skončil testovací let poznačený technickými problémami.

07:40

Šéf kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak v piatok kritizoval premietanie ruského dokumentárneho filmu na filmovom festivale v Benátkach a označil ho za hanebné. Film odsúdili aj osobnosti ukrajinskej kinematografie.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zber jabĺk v sade Novosad v katastri obce Cabaj-Čápor v okrese Nitra

Autor: TASR-Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali