Ďalší protest v RTVS. Redaktori si prelepili ústa čiernou páskou a vyzvali aj verejnosť

Ďalší protest v RTVS. Redaktori si prelepili ústa čiernou páskou a vyzvali aj verejnosť

Bratislava 20. júna 2024 (HSP/Foto:Screenshot Facebook)

 

Skupina spolitizovaných zamestnancov RTVS pokračuje vo svojich protestných aktivitách vyjadrujúcich nespokojnosť s pripravovanou reformou verejnoprávnych vysielacích služieb

RTVS prelepené ústa
Na snímke zamestnankyňa RTVS si na protest proti plánovaným zmenám prelepila ústa

Nespokojní zamestnanci hovoria o “čiernom dni” v RTVS. Na sociálnej sieti zverejnili video, v ktorom tvrdia, že vládna novela zákona vraj prinesie umlčanie verejnoprávnej televízie.

Reklama

Redaktori si na protest voči pripravovaným krokom vlády prelepili ústa čiernou lepiacou páskou. Vyzvali tiež verejnosť, aby podporila ich kampaň na sociálnych sieťach.

“Umlčanie RTVS sa blíži. Už zajtra by mal parlament rokovať o zákone, ktorý telerozhlas zruší. Udeje sa to bez skutočnej snahy o skvalitnenie vysielania, naopak s účelom kontrolovať obsah. Ak zákon prejde, politici verejnosti ukážu, že ak sa im nepáči vysielanie, bezostyšne do neho môžu zasiahnuť – čo je jasná hrozba nielen pre nezávislosť verejnoprávnej inštitúcie, pre slobodu médií na Slovensku, ale aj pre demokraciu ako takú,” strašia na Facebooku účastníci protestu.

Reklama

Dodávajú, že v spojitosti s aktuálnym vývojom nechcú zostať ľahostajní: “Nám v RTVS to nie je jedno, nemôže to byť jedno ani verejnosti. Podporte nás zdieľaním videa alebo vlastných fotografií so zalepenými ústami na sociálnych sieťach,” vyzvali v závere redaktori.

Prečítajte si tiež:

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:45

Hasiči zasahovali vo štvrtok ráno pri požiari vzduchotechniky vo výrobnej hale v Šamoríne. Nikto sa nezranil. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Lena Košťálová.

12:09

Daňovo-odvodové príjmy verejnej správy by mali v tomto roku vzrásť medziročne o 7,3 %. Vybrané verejné výdavky by mali rásť ešte rýchlejšie, a to o 18,9 %. Vyplýva to z novej prognózy vybraných príjmov a výdavkov na roky 2024 až 2028, ktorú vo štvrtok zverejnil Inštitút finančnej politiky (IFP) Ministerstva financií (MF) SR.

12:08

Ružomberok predčasne ukončil zmluvu s prevádzkovateľom mestskej autobusovej dopravy (MAD). Dopravné služby pre mesto však bude poskytovať naďalej, kým samospráva vo verejnom obstarávaní nenájde nového dopravcu, maximálne však 12 mesiacov. Rozhodli o tom v tomto týždni poslanci mestského zastupiteľstva v Ružomberku.

12:05

Dvaja ľudia zahynuli a dvaja utrpeli ťažké zranenia v noci na štvrtok pri streľbe pri vlakovej stanici Gare de Midi v Bruseli, v časti známej obchodovaním s drogami. Informovala agentúra AFP.

K incidentu prišlo medzi 1.00 h a 2.00 h v noci neďaleko kaviarne v okrese Saint Gilles a podozrivý po incidente ušiel, uviedol hovorca polície.

11:48

Polícia obvinila 25-ročného Segima M. z Gruzínska z trestného činu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky. Muž počas kontroly v Bratislave predložil hliadke falošný vodičský preukaz vydaný dňa 1. septembra 2024 v Ukrajine.

11:42

Bývalá španielska tenistka Garbine Muguruzová bude riaditeľkou MW WTA Tour v Rijáde. Metropola Saudskej Arábie bude hostiť ženskú svetovú elitu v rokoch 2024-2026. Muguruzová, ktorá má na svojom konte grandslamové tituly z Roland Garros a Wimbledonu, nedávno ukončila aktívnu kariéru.

11:35

Záplavy, zásahy bleskom a zosuvy pôdy v Nepále si vyžiadali najmenej 14 obetí na životoch, uviedol vo štvrtok tamojší úrad na odstraňovanie následkov katastrof. Informovala agentúra AFP.

11:28

Polícia zadržala maldivskú ministerku životného prostredia, ktorá bola podľa miestnych médií obvinená z používania “čiernej mágie” proti prezidentovi Mohamedovi Muizzuovi. Informovala o tom agentúra AFP.

“Objavili sa správy, že Shamnaz bola zadržaná pre používanie čiernej mágie proti prezidentovi Mohamedovi Muizzuovi,” uviedol maldivský denník Sun. Polícia tieto tvrdenia nepotvrdila ani nevyvrátila.

Čarodejníctvo nie je podľa maldivského trestného zákona trestným činom. V tomto ostrovnom štáte, kde väčšinu obyvateľov tvoria moslimovia, však za to hrozí šesť mesiacov väzenia podľa islamského práva.

11:00

Rast slovenskej ekonomiky by mal tento rok zrýchliť na 2,5 %, inflácia naopak spomaliť na 2,7 %. Vyplýva to z novej prognózy Ministerstva financií (MF) SR, ktorú vo štvrtok predstavili štátny tajomník rezortu Radovan Majerský a riaditeľ Inštitútu finančnej politiky (IFP) Juraj Valachy. Ministerstvo tak zlepšilo svoj predchádzajúci marcový odhad, v ktorom očakávalo hospodársky rast na úrovni 2 % a rast cien o 3 %.

10:41

Najmenej dve osoby prišli o život a ďalšia je nezvestná po tom, čo sa v stredu v Komijskej republike na severe Ruska vykoľajil vlak. Jedna osoba je nezvestná a desiatky utrpeli zranenia.

Ruské železnice informovali, že nehoda sa stala o 18.12 h moskovského času (17.12 h SELČ) na úseku medzi mestami Inta a Ugoľnyj. Ruské médiá s odvolaním sa na záchranárov uviedli, že zranenia utrpelo najmenej 50 ľudí.

Pri vykoľajení vlaku na severe Ruska zahynuli najmenej dve osoby a jedna je nezvestná
Na snímke z videa zverejnenej Ruským ministerstvom pre mimoriadne situácie záchranári vynášajú ženu z poškodeného vozňa vlaku po tom, ako sa vykoľajil na trati Inta – Ugolnyj do Komi na severe Ruska
10:39

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky je z dôvodu mimoriadnej situácie uzavretá. Mimoriadne opatrenia si vyžiadalo zatopenie nemocnice prívalovým dažďom, ktorý zasiahol mesto v stredu (26. 6.) podvečer, informovalo vedenie nemocnice.

10:26

Lotyšský hokejista Teddy Blueger sa dohodol s klubom NHL Vancouver Canucks na predĺžení spolupráce. S tímom podpísal novú dvojročnú zmluvu v celkovej hodnote 3,6 milióna dolárov. Ročne tak v priemere zarobí 1,8 milióna USD.

 

 

10:11

Švédsky odevný reťazec Hennes & Mauritz (H&M) oznámil za 2. štvrťrok súčasného obchodného roka rast zisku o viac než 50 %, v prípade prevádzkového zisku však výsledky zaostali za očakávaniami. Navyše spoločnosť odhaduje za jún pokles tržieb, čo znižuje šance na dosiahnutie celoročných cieľov. Informuje o tom správa agentúry Reuters a portálu RTTNews.

10:10

Vyššia suma životného minima bude mať vplyv aj na exekučné zrážky z dôchodku. Táto zmena sa podľa Sociálnej poisťovne (SP) dotkne aj výšky hranice nároku na predčasný starobný dôchodok a výšky garantovanej sumy minimálneho dôchodku. Suma životného minima sa od 1. júla zvýši z doterajších 268,88 eura na 273,99 eura. Informoval o tom hovorca SP Martin Kontúr.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Poľovnícky deň v Zemplínskom múzeu v Michalovciach

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali