Čo zlé tým Fico povedal?

❚❚

Bratislava 19. júla 2024 (HSP/Foto:TASR-Daniel Stehlík)

 

Novinári a liberálni ultras nedokážu stráviť, že existuje zvrchované Slovensko. Asi preto nepripomenuli výročie prijatia Deklarácie zvrchovanosti svojim čitateľom. A keď to urobil Fico, hneď je znovu za zlého…

deklarácia zvrchovanosť
Na snímke príslušníci čestnej stráže so zástavou Slovenskej republiky počas podujatia Oslavy prijatia Deklarácie o zvrchovanosti SR v sobotu 13. júla 2024 v Starej Bystrici

Zachytil som, že podľa komentátorov liberálnych médií premiér opäť rozoštváva. Ani už neviem, ktoré video mali na mysli – v poslednej dobe považujú každý Ficov výrok za útok.

.

Tí, ktorí sami útočia hlava nehlava, nedokážu zniesť trochu kritiky do vlastných radov.

Podotknime, že je to kritika oprávnená. Veď čo je nepravdy na tom, že naše globalistické denníčky robia reklamu pochodom PRIDE, ale nespropagujú slávnosť ku dňu dôležitého štátneho výročia? Týmto dávajú najavo svoje priority aj hodnoty.

.

Taký .týždeň si dá na titulku karikatúru, na ktorej prezidenti Ruska a Číny podkopávajú sochu slobody s Trumpovou pomocou. Útočia teda na symbol “slobodného sveta”. Aj nosnou témou vydania je otázka, či “prežije slobodný svet”.

Vedia vôbec Hríbovci, o čom píšu?

Slobodný svet by mal garantovať suverenitu aj nám, našej vlasti. Je to však naozaj tak?

Hovorí sa, že NATO garantuje mier. No áno, keď ste si súčasťou NATO, nemôže vás NATO napadnúť – s istou nadsázkou povedané. Ale keď by ste radi žili podľa seba, ako Juhoslávia, Irak, Irán, Kuba a ďalšie krajiny nezávisle od euroatlantických štruktúr, tak vás napadneme a zbombardujeme, alebo sa aspoň dostanete na sankčný zoznam – v mene “medzinárodnej bezpečnosti”, pochopiteľne.

Samozrejme, každá veľmoc má svoje záujmy a zóny vplyvu. Nielen USA, aj Čína a Rusko, napríklad. Ale chodia kvôli tomu vnucovať svoj štýl života na iné kontinenty?

.

Len sa nad tým zamyslite: podľa Monroeovej doktríny nesmie na západnej pologuli vyvíjať vplyv nikto okrem USA. Bodka. Ale keď chcú podobné pravidlá realizovať impériá z východnej pologule, okamžite sa dvíha rozruch a mediálna masáž v zmysle, že “barbarské hordy” sa pohli…

Keď Hríb hovorí o “slobodnom svete”, myslí v skutočnosti na krajiny kolektívneho západu. S centrálou vo Washingtone. Odtiaľ nám nadiktujú, ako “slobodne žiť”.

Aký krásny oxymoron.

Podľa tejto vízie sveta by mali národy východu a globálneho juhu rezignovať na svoje tisícročné tradície a náboženskú príslušnosť. Pretože nie sú v súlade s “demokratickými” princípmi.

Čo priniesol americký import demokracie do krajín “tretieho” sveta? Zosadenie vládcov a mocenské vákuum, ktoré dalo priestor vzniknúť militantným organizáciám typu Islamský štát. Alebo Boko Haram (doslova zákaz západnej edukácie) na africkom kontinente, kde prebiehajú krvavé boje medzi rôznymi frakciami.

.

Takže keď píše Štefan Hríb o slobodnom svete, má tým na mysli americký model života. Vnucovať ho iným, konzervatívnym kultúram, však nemá so slobodou nič spoločné – je to akt násilnej indoktrinácie, resp. mentálnej kolonizácie.

A kvôli čomu?

Kvôli kontrole, prirodzene. Naučíte iných ľudí milovať vaše hodnoty, a budú milovať aj vás.

Viete, ako to dnes vyzerá v Turecku? Na každom rohu štátna vlajka a podobizeň Erdogana alebo Attaturka. Tomu sa hovorí národný štát! Pri všetkej úcte k SNS, sem by mali prísť na školenie.

Minca však má aj druhú stranu. Televízne vysielanie je plné zahraničných staníc alebo licencovaných programov. Medzi množstvom hotelových zamestnancov vidíte mužskú bradu alebo šatku na ženskej hlave len veľmi zriedka. Pritom sú pevnou súčasťou praktizovania islamu. Ale viera slabne už aj v tejto konzervatívnej krajine…

Mám to šťastie práve sedieť v lobby jedného tureckého hotela. Viete, čo je najsmutnejšie? Že cez okno si vypočujem zvolávanie muezína k večernej omši, potom zídem do reštaurácie na večeru, a všetok personál, ktorý by sa mal náhliť do mešity, obsluhuje nás, bielych západniarov, ktorí veria už len vo falošné božstvo hedonizmu. S prepáčením, ale žiadne drahokamy nezakryjú naše bezohľadné plytvanie zdrojmi a nekonečný hlad po kulinárskych a iných zážitkoch.

Niekto povie, že v Gaze žijú zvieratá – pritom skutočnými zvieratami sa stávame my…

Chápete, čo spôsobuje Hríbov “slobodný svet”? Oberá kultúrno-civilizačnú inakosť o jej jedinečné, vzácne prvky – o jej kultúrnu zvrchovanosť.

Pretože my tu na západe predsa vieme, čo je pre vás dobré!

Tak sa radšej slobodne zrieknite odkazu svojich predkov, bude to pre vás lepšie. Ináč by sme vám mohli pomôcť napríklad humanitárnym bombardovaním…

.

Ako sme to urobili už neraz v modernom svete.

My vám dáme, že “zvrchovanosť”!

 

Prečítajte si tiež

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:17

Medveď napadol v chorvátskom národnom parku Plitvické jazerá 64-ročného muža na prechádzke, ktorého pohrýzol do ruky. Miestneho obyvateľa previezli do nemocnice v meste Gospič, informovala chorvátska televízia HRT. Lekári uviedli, že jeho zranenie nie sú závažné.

Včera 20:10

Moslimské krajiny by mali vytvoriť alianciu proti “narastajúcej hrozbe rozpínavosti” Izraela, vyhlásil v sobotu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Včera 20:05

V 1. kole nového ročníka MOL ligy vyhrali hádzanárky Slavie Praha doma nad PSG Zlín 28:23.

Včera 19:52

Akcie v USA sa v piatok výrazne oslabili, pričom širší index S&P 500 má za sebou najhorší týždeň od marca 2023 a technologický index Nasdaq Composite od roku 2022. Slabé údaje z trhu práce totiž podporilo obavy o zdravie ekonomiky Spojených štátov a investori sa zbavovali technologických titulov s vysokou valuáciou.

Včera 19:45

Technický problém, ktorý v sobotu spôsobil rozsiahle narušenie železničnej dopravy v časti Nemecka, sa podarilo vyriešiť. Oznámila to železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) s upozornením, že počas zvyšku dňa možno očakávať meškania spojov.

Včera 19:09

Tisíce ľudí protestovali v sobotu vo Francúzsku proti vymenovaniu konzervatívneho politika Michela Barniera za nového premiéra. Účastníci kritizovali tiež prezidenta Emmanuela Macrona za tento krok.

Včera 19:08

Hokejisti Liptovského Mikuláša dosiahli prvé víťazstvo na Tatranskom pohári, keď zdolali v sobotu Košice 3:2 po predĺžení a nájazdoch. Rozhodujúci nájazd Liptákov premenil Vadim Pereskokov, ktorý sa podieľal aj na oboch góloch z hry. Najprv asistoval Martin Réwayovi pri vyrovnávajúcom góle na 1:1 a v záverečnom dejstve sám zariadil predĺženie.

Včera 18:59

Hádzanárky DHK Baník Most vyhrali v 1. kole nového ročníka MOL ligy nad hráčkami DHK Zora Olomouc vysoko 43:27.

Včera 18:54

Psychicky chorý Francúz v sobotu dobodal svoju partnerku a ich dve malé deti, ďalšie dve osoby zranil. Incident sa odohral v malom meste juhovýchodne od Paríža.

Včera 18:51

Britský premiér Keir Starmer a írsky premiér Simon Harris v sobotu vyhlásili, že sa ich krajiny presúvajú od “rozporov späť k priateľstvu”. Urobili tak počas Starmerovej návštevy Dublinu, ktorá bola súčasťou úsilia o zlepšovanie vzťahov, ako aj britských väzieb s Európskou úniou.

Včera 18:09

Ruské sily obsadili dedinu v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, oznámilo v sobotu ruské ministerstvo obrany.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zber jabĺk v sade Novosad v katastri obce Cabaj-Čápor v okrese Nitra

Autor: TASR-Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali