Chelsea zdolala Gent, Jagiellonia s Kováčikom vyhrala v Kodani

❚❚

Bratislava 4. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Kin Cheung)

 

Futbalisti FK Mladá Boleslav vstúpili do základnej fázy Európskej konferenčnej ligy prehrou, vo štvrtkovom zápase 1. kola podľahli arménskemu FC Noah 0:2. V drese českého tímu nastúpil aj slovenský obranca Martin Králik, ktorý odohral 74 minút. Jeho krajan Andrej Kadlec sedel na lavičke náhradníkov. Arménsky klub zdolal v play off účastníka najvyššej slovenskej súťaže MFK Ružomberok

FC Chelsea - KAA Gent
Na snímke futbalista Renato Veiga (tretí sprava) z FC Chelsea sa raduje z gólu so spoluhráčmi počas zápasu 1. kola ligovej fázy Európskej konferenčnej ligy FC Chelsea – KAA Gent vo štvrtok 3. októbra 2024 v Londýne

Londýnska Chelsea potvrdila rolu favorita a na Stamford Bridge triumfovala nad belgickým KAA Gent 4:2. V drese poľskej Jagiellonie sa ako striedajúci hráč predstavil slovenský obranca Peter Kováčik, víťazstvo jeho tímu v Kodani (2:1) zariadil v nadstavenom čase druhého polčasu Darko Churlinov. Finalista uplynulých dvoch ročníkov EKL Fiorentina zdolala waleský The New Saints 2:0.

.

Na čele tabuľky sa priebežne usadili hráči belgického Cercle Bruggy, ktorí zvíťazili nad St. Gallen zo Švajčiarska vysoko 6:2. Hetrikom sa na tom podpísal útočník Kevin Denkey. Nemecký Heidenheim triumfoval nad Ľubľanou 2:1, Omonia Nikózia si doma poradila s islandským šampiónom Vikingur Reykjavík 4:0.

1. kolo ligovej fázy EKL:
FC Noah – FK Mladá Boleslav 2:0 (0:0)
Góly: 58. Aias, 76. Pinson
/M. Králik hral do 74. min, A. Kadlec (obaja Mladá Boleslav) sedel na lavičke náhradníkov/

.

1. FC Heidenheim – NK Olimpija Ľubľana 2:1 (1:0)
Góly: 6. Beck, 83. Wanner – 77. Blanco

Cercle Bruggy – FC St. Gallen 6:2 (3:0)
Góly: 26., 43. a 54. Denkey (posledný z 11 m), 63. a 68. Magnee, 3. Minda – 58. Csoboth, 81. Mambimbi

FC Astana – TSC Bačka Topola 1:0 (1:0)
Gól: 15. Kazukolovas

FC Dinamo Minsk – Heart of Midlothian 1:2 (1:1)
Góly: 21. Alfred – 37. Politevich (vl.), 90.+4 Shankland

Legia Varšava – Betis Sevilla 1:0 (1:0)
Gól: 23. Kapuadi

.

Molde FK – Larne FC 3:0 (0:0)
Góly: 51. Eikrem, 78. Brynhildsen, 90.+5 Ihler, ČK: 91. McKendry (Larne)

Omonia Nikózia – Vikingur Reykjavík 4:0 (0:0)
Góly: 81. a 90. Kakullis, 51. Coulibaly, 86. Alioum

ACF Fiorentina – The New Saints 2:0 (0:0)
Góly: 65. Adli, 68. Kean

FC Chelsea – KAA Gent 4:2 (1:0)
Góly: 12. Veiga, 46. Neto, 63. Nkunku, 70. Dewsbury-Hall – 50. Watanabe, 90. Gandelman

FC Kodaň – Jagiellonia Bialystok 1:2 (1:0)
Góly: 12. Hatzidiakos – 51. Pululu, 90.+8 Churlinov
/P. Kováčik (Jagiellonia) nastúpil v 63. min/

.

FC Lugano – HJK Helsinki 3:0 (1:0)
Góly: 34. Papadopulos, 56. Marques, 90.+2 Dos Santos

FC Petrocub Hincesti – AE Pafos 1:4 (1:2)
Góly: 26. Lungu (z 11 m) – 33. a 53. Correia, 37. Jaja, 82. Name

Borac Banja Luka – Panathinaikos Atény 1:1 (0:1)
Góly: 50. Despotović – 11. Bakasetas

LASK Linz – Djurgardens IF 2:2 (1:0)
Góly: 26. Berisha, 50. Flecker – 57. Priske, 65. Nguen

Shamrock Rovers – APOEL Nikózia 1:1 (0:0)
Góly: 90.+2 Watts – 59. Laifis, ČK: 50. Farrugia (Shamrock) po 2. ŽK

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

17:14

Niekoľko mesiacov po vstupe banskobystrickej spoločnosti TLS Logistics do štruktúr spoločnosti ČSAD Invest Logistics dochádza po vzájomnej dohode majiteľov k ich fúzii. Po 25 rokoch samostatného pôsobenia na trhu sa tak spoločnosť ČSAD Invest Logistics stane súčasťou novej štruktúry, ktorá má zaistiť efektívnejšie riadenie aj prínos v podobe využívania moderných technológií. Informovala o tom spoločnosť TLS Logistics, ktorá dlhodobo pôsobí v oblasti dopravy a logistiky.

17:13

Irán podporuje úsilie o prímerie v Libanone. Súhlasiť s rokovaniami však musí aj hnutie Hizballáh a rokovania by sa mali viesť súbežne s rozhovormi o prímerí v Pásme Gazy. V piatok to na návšteve Libanonu uviedol iránsky minister zahraničných vecí Abbás Arákčí. TASR informuje podľa agentúry Reuters.

17:10

Veľvyslanec Európskej únie v Gruzínsku Pawel Herczynski v piatok varoval Tbilisi, že by mohlo dôjsť k zhoršeniu vzájomných vzťahov, ak sa po voľbách 26. októbra stane Gruzínsko “štátom jednej strany” bez politickej opozície. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry Reuters.

Samotný výsledok volieb môže podľa analytikov ovplyvniť budúce zahraničnopolitické smerovanie krajiny.

16:14

Posilnenie bilaterálnych vzťahov v oblasti priemyslu, obchodu, energetiky a obranného priemyslu bolo cieľom desiateho zasadnutia Medzivládnej komisie pre hospodársku a vedecko-technickú spoluprácu medzi SR a Kazašskou republikou. Slovenskú delegáciu na podujatí v Kazachstane viedol štátny tajomník Ministerstva hospodárstva (MH) SR Vladimír Šimoňák. V piatok o tom informovala hovorkyňa MH SR Mária Pavlusík.

16:12

Zvýšenie dane z pridanej hodnoty (DPH) na 23 % v rámci novoprijatých konsolidačných oparení je pragmatický krok smerujúci k stabilizácii verejných financií. Ide o opatrenie, ktoré pomôže znížiť súčasný deficit, uviedol v piatok pre TASR generálny sekretár Asociácie priemyselných zväzov a dopravy (APZD) Andrej Lasz.

16:11

Obnova budov je nevyhnutná, no musí prebiehať rýchlejšie. Európske zdroje však nestačia, zapojiť treba aj súkromné financie prostredníctvom garantovaných energetických služieb (GES). V piatok o tom informovala riaditeľka platformy Budovy pre budúcnosť (BPB) Katarína Nikodemová s tým, že to bola téma konferencie Energetická efektívnosť budov a úspory energie, ktorá sa konala v Bratislave.

16:06

Slovenská asociácia pre elektromobilitu (SEVA) oceňuje stanovisko slovenskej vlády, ktorá v Bruseli hlasovala proti zavádzaniu ciel na elektromobily dovážané z Číny. Prípadné recipročné opatrenia zo strany Číny totiž môžu vážne ohroziť slovenský export. SEVA o tom informovala v piatok.

Odpoveď zo strany Číny by podľa riaditeľa SEVA Patrika Križanského mohlo vážne zasiahnuť napríklad SUV modely vyrábané v automobilkách Volkswagen Bratislava a JLR Nitre, čo by vážne zasiahlo slovenský priemysel a pracovné miesta. 

16:04

Španielske vzdušné sily v piatok uviedli, že neďaleko mesta Teruel v Aragónsku havarovala stíhačka F-18. Pilot lietadla pri nehode zahynul. TASR píše podľa agentúr EFE, Reuters a portálu Flight Global.

K nehode došlo na poludnie. Pilotom bol podplukovník Pablo Estrada Martín a jeho smrť na sociálnej sieti X potvrdili španielske vzdušné sily.

15:55

Švédska prokuratúra v piatok uviedla, že existuje podozrenie na spojitosť medzi utorňajšou streľbou a výbuchom, ktorých cieľom boli izraelské veľvyslanectvá v Štokholme a Kodani. Prokuratúra však neuviedla ďalšie podrobnosti. Švédska tajná služba vo štvrtok informovala, že do útokov by mohol byť zapletený Irán. TASR píše podľa správ agentúry DPA a AFP.

15:06

Úsek diaľnice D1 za Hlohovcom v smere na Trnavu je v piatok popoludní pre dopravnú nehodu dvoch osobných áut neprejazdný. Zelená vlna STVR o tom informovala na sociálnej sieti.

15:01

V piatok dorazila do Libanonu dodávka zdravotníckeho materiálu od Organizácie Spojených národov (OSN), prvá od minulotýždňovej eskalácie konfliktu medzi Izraelom a proiránskym hnutím Hizballáh. TASR informuje podľa agentúry AFP.

Zásielka obsahuje 30 ton zdravotníckeho materiálu, ktorý vystačí na ošetrenie desiatok tisíc ľudí, uviedla predstaviteľka Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) v regióne.

14:57

Tohtotýždňový iránsky raketový útok na Izrael bol “úplne legálny a legitímny”. Vyhlásil to v piatok iránsky najvyšší duchovný vodca ajatolláh Alí Chameneí s tým, že išlo o minimálny trest za “zločiny” Izraela. TASR o tom informuje podľa správ agentúry AFP a Reuters.

Chameneí: Útok Iránu na Izrael bol legitímny
Na snímke iránsky najvyšší duchovný vodca ajatolláh Alí Chameneí (druhý sprava) číta Korán počas ceremónie v Teheráne 4. októbra 2024
14:56

Bosnu a Hercegovinu (BaH) v noci na piatok zasiahli silné dažde a v dôsledku prívalových záplav tam zahynulo najmenej 20 ľudí. Voda zaplavilo niekoľko miest a dedín v strednej a južnej časti krajiny. TASR informuje podľa agentúr AFP, AP a HINA.

Najhoršia situácia je práve v Jablanici, kde sa prerušil mobilný signál a ľudia si nevedia privolať pomoc. Miestne úrady vyzývajú obyvateľov, aby nevychádzali z domov na zaplavené ulice.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Zádielska tiesňava v okrese Košice okolie

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali