Centazzo s hetrikom za Poprad: “Som rád”, Kudrna chcel iný začiatok

❚❚

Poprad 21. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Veronika Mihaliková)

 

Kanadský útočník Orrin Centazzo sa blysol hetrikom hneď v prvom súťažnom zápase v drese Popradu. Dvadsaťštyriročný krídelník skóroval raz v každej z troch tretín a výrazne sa pričinil k triumfu “kamzíkov” v prvom kole novej sezóny Tipos extraligy nad Zvolenom 7:2. Po stretnutí vyzdvihol spoluhráčov, bez ktorých by sa mu to nepodarilo

Poprad Zvolen
Na snímke gólová akcia Popradu, zľava v bránke Pavel Kantor (Zvolen), autor tretieho gólu Orrin Centazzo (Poprad) a Jimmy Oligny (Zvolen) počas zápasu 1. kola hokejovej Tipos extraligy HK Poprad a HKM Zvolen

Centazzo sa zapísal do listiny strelcov už po 60 sekundách, keď hľadal Adama Cracknella, no jeho prihrávku si vrazil do vlastnej brány Jimmy Oligny. V 28. minúte sa presadil medzi trojicou súperových hráčov a svoju individuálnu akciu zakončil bekhendom nad lapačku Pavla Kantora. Tretí gól dosiahol v treťom dejstve počas presilovej hry. Cole Coskey ho našiel úplne voľného na ľavom kruhu a bez problémov trafil odkrytú časť bránky.

.

“Samozrejme, že som rád za góly. Ale nepodarilo by sa mi to bez mojich spoluhráčov. Hokej je tímový šport, takže som rád, že sme vyhrali. Cítil som sa dobre, bol to náš prvý zápas a dopadol veľmi dobre. Chalani si viedli kvalitne a dúfam, že budeme takto pokračovať aj ďalej,” uviedol Centazzo. Z jeho hetriku mal radosť aj kapitán Oliver Turan: “Výsledok bol už viac-menej jasný. Mali sme presilovku a všetci vedeli, že má na konte dva góly. Chceli sme mu pomôcť a sme radi, že to vyšlo. Pomôže to nielen jemu, ale celému tímu.”

Pre Centazza je Poprad prvý klub v Európe, doteraz pôsobil len v zámorí. “Je to fajn. Chcem povedať, že mám rád veľké ihrisko. Je tu veľa priestoru na korčuľovanie a je to zábava. Naši fanúšikovia sú najlepší, takže je to dobré.” Proti Zvolenu nastupoval v prvom útoku so skúsenejšími krajanmi Cracknellom a Andrewom Calofom.

.

“Kamzíci” síce dosiahli proti Zvolenu výrazný triumf, ale po prvej tretine bol stav 1:1 a hostia mali viac z hry. “Víťazstvo sa nerodilo ľahko, Zvolen bol nepríjemný. Dali sme prvý gól, no potom nás zatlačili. V druhej tretine sme však ukázali silu a fyzickú pripravenosť, sme radi, že sme ich prehrali. Nemuseli sme sa do konca zápasu báť o výsledok. Myslím si, že sme ich prekorčuľovali a prehrali. Priklonilo sa na našu stranu aj trocha šťastia, ale to k hokeju patrí. Sme radi, ako to dnes dopadlo,” skonštatoval Turan. Poprad sa v nedeľu predstaví na ľade Liptovského Mikuláša, ktorý v prvom kole prehral so Žilinou (2:3).

Pre kapitána hostí Andreja Kudrnu bolo ťažké hodnotiť neúspešný zápas v úvode sezóny. “Myslím si, že sme mali dobrý štart do stretnutia. Škoda, že sa nám nepodarilo dať viac gólov v prvej tretine. V druhej možno prišlo k podceneniu nejakých súbojov a napadalo nám to do brány. Za stavu 1:6 sa už hrá ťažko. Bude ťažké nájsť pozitívne veci, ale v nedeľu hráme ďalší duel. Cieľom bude odčiniť to a získať tri body,” uviedol slovenský reprezentačný útočník, ktorý sa po deviatich rokoch vrátil do slovenskej najvyššej súťaži.

Tridsaťtriročný krídelník v uplynulých troch sezónach hral v Česku za Litvínov. Zvolenu má pomôcť vrátiť sa späť do boja o popredné priečky. “Neberieme tento prvý zápas na ľahkú váhu. Nie je to štart, aký sme si predstavovali a chceli. Ale máme pred sebou ešte celú sezónu. Určite si to rozoberieme a niečo si k tomu povieme. Ja som sa cítil fajn. Úvod duelu bol pozitívny, mali sme dostatok šancí a striel. Konečný výsledok je pre nás krutý, musíme sa však oklepať a ideme ďalej.” Zvolen cez víkend opäť pocestuje k súperovi, čakajú ho Nové Zámky.

 

Prečítajte si tiež:

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:19

Komunitná energetika je moderný a čoraz rozšírenejší prístup k spoločnej výrobe a zdieľaniu energie, ktorý sa však momentálne na Slovensku nevyužíva v takej miere, ako v iných krajinách Európskej únie. Na našom území ide o pomerne neznámy fenomén, ktorý čelí viacerým legislatívnym, technickým a administratívnym prekážkam. Upozornila na to Slovenská asociácia udržateľnej energetiky (SAPI), ktorá v priebehu tohto týždňa vydala príručku s cieľom rozvoja energetických komunít v SR.

10:11

Most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička, ktorý vo štvrtok (19. 9.) náhle uzavreli pre jeho havarijný stav a spolu s ním aj úsek rýchlostnej cesty R1 idúcej pod ním, v súčasnosti búrajú. V sobotu predpoludním o tom informoval primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.

Kremnička most poškodený búranie
Na snímke búranie mosta v havarijnom stave v Kremničke v Banskej Bystrici 21. septembra 2024https://www.hlavnespravy.sk/poskodeny-most-v-kremnicke-pravdepodobne-zacnu-burat-uz-pocas-noci/3650078https://www.hlavnespravy.sk/poskodeny-most-v-kremnicke-pravdepodobne-zacnu-burat-uz-pocas-noci/3650078https://www.hlavnespravy.sk/poskodeny-most-v-kremnicke-pravdepodobne-zacnu-burat-uz-pocas-noci/3650078
09:42

Do kancelárií vo veľkých nemeckých mestách sa čoraz častejšie vracajú zamestnanci, aj keď ich počet stále nedosiahol úroveň pred pandémiou ochorenia COVID-19. Ukázal to tento týždeň prieskum realitnej spoločnosti Jones Lang LaSalle (JLL).

09:25

Libanonské hnutie Hizballáh v sobotu oznámilo, že pri piatkovom izraelskom útoku v Bejrúte zahynul aj jeho druhý vysokopostavený veliteľ Ahmed Wahbí.

08:46

Po celej Českej republike sa v sobotu o 8.00 h opäť otvorili volebné miestnosti a začal sa druhý deň krajských a senátnych volieb.

08:14

Na Srí Lanke sa v sobotu začali prvé prezidentské voľby od vypuknutia finančnej krízy v roku 2022. O post sa uchádza celkovo 38 kandidátov.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na historickú časť Bratislavy

Autor: TASR-Pavel Neubauer

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Marián Tkáč

Branislav Čech

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali