Čaputová odchádza za veľkú mláku, prijala ponuku prestížnej univerzity

❚❚

Bratislava 9. septembra 2024 (HSP/Facebook /Foto:TASR – Jaroslav Novák)

 

Bývalá prezidentka Zuzana Čaputová prijala ponuku prednášať na prestížnej vysokej škole v Amerike. Exprezidentka sa stane členkou Inštitútu pre medzinárodné štúdiá Stanfordovej univerzity a tri mesiace bude prednášať o ochrane demokracie. Poslanci Európskeho parlamentu Milan Uhrík(Republika) a Ľuboš Blaha(SMER-SSD) nezávisle od seba reagujú na Facebooku

Zuzana Čaputová
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová

Zuzana Čaputová strávi najbližšie mesiace na “Stanforde“, prestížnej americkej univerzite, informoval o tom denník SME v príspevku na sociálnej sieti Instagram, kde citoval aj úryvok s rozhovoru. „Vďaka tým piatim rokom, ktoré mám za sebou, vidím veľa príležitostí, ako byť na Slovensku užitočná,“ vyjadrila sa exprezidentka v rozhovore.

.

„Moja krátka akademická prestávka môže pomôcť aj tomu, aby som lepšie porozumela vlastnej päťročnej skúsenosti. Som veľmi vďačná za to, že na akademickej pôde je záujem o moju skúsenosť,“ pokračovala.

 

.

Uhrík: “Takže, Čaputová ide domov”

Na správy o odchode bývalej prezidentky za “veľkú mláku“ reagoval europoslanec Milan Uhrík( Republika) v príspevku na sociálnej sieti Facebook. „ Takže, Čaputová ide domov do Ameriky,“ napísal v úvode príspevku a doplnil to kresleným symbolom, ktorý znázorňuje potlesk.

„Žeby odmena za DCA-čku a ďalšie služby “prezidentky” v prospech ambasády USA? Myslím, že to nikoho neprekvapuje. Presne to sa dalo čakať…,“ konštatuje Uhrík.

Uviedol, že bývalá prezidentka má byť vraj “hosťujúcou členkou” na “Inštitúte pre medzinárodné štúdia”. „Viete, čo to v preklade znamená… ? Sem-tam niečo porobiť, trochu sa pomotať, pofotiť, pomudrovať… Kaviareň. Pohoda. Doláre…,“ uviedol.

Uhrík sa však vyjadril, že je rád, že sa to postupne “vyfarbuje“.

„Časom sa vyfarbia aj ďalší Progresívci a Demokrati. Žiadna faloš nevydrží večne,“ uviedol.

.

V poznámke P.S. si neodpustil ironický komentár, súvisiaci s nedávnou nočnou streľbou v Bratislave : „ Dúfam, že Čaputová vezme aj Rizmana. Vraj je expert na nočné čistenie zbraní. V Amerike to letí..“

 

Blaha: „Zuzana Čaputová odchádza pôsobiť do USA- aké prekvapenie“

V Bruseli sa táto novinka dostala aj k druhému europoslancovi, Ľubošovi Blahovi(SMER-SSD), ktorý svoje stanovisko tiež zdieľal na sociálnej sieti s nadpisom : „Zuzana Čaputová odchádza pôsobiť do USA- aké prekvapenie.“

V úvode príspevku ozrejmil, že Zuzana Čaputová potvrdila, že bude najbližšie mesiace pôsobiť v USA. „Američania ju odmenili za dobré služby. Ale jasné, nie je to agentka, čo ste…,“ poznamenal satiricky.

„”Akademička” Čaputová bude pôsobiť na Stanfordskej univerzite v Kalifornii. Na tom nie je nič prekvapivé – veď predsa napísala dve brožúrky pre Sorosovu nadáciu, takže je to hviezda intelektuálneho neba. Úplný Einstein v sukni. Ale takto to funguje s tými, čo skáču, ako Američania pískajú. Dostanú pekný flek niekde na americkej univerzite či v nejakej západnej nadácii…,“ konštatuje Blaha a dodáva : „Takto sa postarali o Dzurindu, Klusa a ďalších – Amerika sa o svojich ratlíkov vždy postará.“

.

Blaha však poznamenal, že z jeho pohľadu je tragédiou, že táto pani sa hrá na “slovenskú patriotku“. „ Bez mihnutia oka podpísala judášsku obrannú dohodu s USA a hnala nás do americkej vojny proti Rusku….. A keď ste ju za to kritizovali, tak si na súde vybavila, že vám zavrú ústa. Bez súdneho procesu. Len tak. Ako za totality,“ pripomenul europoslanec.

Pokračoval : „Teraz si bude pekne užívať kalifornské koktejlíky v San Franciscu a plieskať sa o vlny na miestnych plážach – sladká odmena.“

Blaha si však tiež neodpustil poznámku k nočnej streľbe : „Pod pazuchu si určite vezme aj svojho Ramba Rizmana, ktorý si do USA možno zoberie aj svoju zbraň, aby si schuti zastrieľal do tamojších bytoviek.“

Toto celé Blaha považuje za výsmech Slovákom. „Kde na svete ste videli krajinu, v ktorej sa bývalá hlava štátu odprace hneď po skončení funkcie na polroka do USA?,“ pýta sa Blaha.

 

“Bije to do očí”

„Veď to bije do očí, komu slúžila. Mimochodom, madam ešte do Kalifornie nedorazila. V auguste si totiž užívala na jachte v Chorvátsku. Kým všetci bývali prezidenti poctivo išli na Oslavy pri príležitosti 80. výročia SNP, lebo si vážia národné dejiny a odboj proti fašizmu, Čaputová bola v čase osláv na jachte a tam si užívala leto. Čo tam po SNP!,“ poznamenal europoslanec.

„Myslíte, že sa jej na to v Sorosovom denníku SME v dnešnom rozhovore spýtali?,“ pýta sa Blaha a zároveň si aj odpovie : „Nie, kdeže! Riešili, aká je úžasná. A tomuto hovoria kritická žurnalistika.“

„ Nehovoriac o tom, že v deň osláv SNP na Facebook vycapila fotku, ako kladie vence v Tatrách, aby oklamala ľudí, že je na Slovensku – a pritom sa rochnila v mori na jachte ako posledná papaláška. Čľup,“ dodal.

Blaha však pripomenul, že bývalá prezidentka Zuzana Čaputová ďalej dostáva peniaze od štátu a má svoje protokolárne povinnosti. „Ja viem, že nenávidí odkaz SNP, ale nemá právo takto urážať národné sviatky,“ dodal..

„Zuzana Čaputová bola najslabšia prezidentka v dejinách Slovenska. Robila hanbu, kým bola v úrade a žiaľ, robí ju ďalej,“ vyjadril sa europoslanec.

.

„Pozdravujeme do San Francisca, Mrs. Čaputová a nezabudnite sa cestou zastaviť v Langley( pozn. red. sídlo CIA),“ rozlúčil sa Blaha.

Prečítajte si tiež :

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:10

Iránsky prezident Masúd Pezeškiján prisľúbil, že svoju moc využije na to, aby zabezpečil, že mravnostná polícia nebude “obťažovať” ženy. Vyhlásil to pri príležitosti druhého výročia smrti 22-ročnej Kurdky Mahsy Amíníovej zadržanej mravnostnou políciou pre porušenie prísnych pravidiel pre obliekanie žien.

Včera 20:09

Umelci, medzi ktorými je aj španielsky režisér Pedro Almodóvar a francúzska herečka Juliette Binocheová, vyzvali Srbsko, aby ochránilo opozičného novinára, o ktorého vydanie sa usiluje Bielorusko.

Včera 20:07

Nový iránsky proreformný prezident Masúd Pezeškiján vyhlásil, že Irán by mohol viesť priame rozhovory so Spojenými štátmi, ak Washington “v praxi” preukáže, že nie je voči islamskej republike nepriateľský.

Včera 19:21

Iránsky prezident Masúd Pezeškiján povedal, že odkedy je vo funkcii, Irán určite Rusku žiadne bojové rakety nedodal.

Včera 19:19

Český prezident Petr Pavel a ďalší zástupcovia štátu, cirkvi a mesta Praha odomkli Korunnú komoru v Svätováclavskej kaplnke Katedrály svätého Víta, Václava a Vojtecha v Prahe a vyzdvihli z nej české korunovačné klenoty. Tie budú od utorka vystavené vo Vladislavskej sále Pražského hradu.

Včera 19:17

Podozrivého v prípade pokusu o atentát na bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa predbežne obvinili v dvoch bodoch. Prvý súvisí s držbou strelnej zbrane napriek predchádzajúcemu odsúdeniu za trestný čin a podľa druhého vlastnil zbraň s vymazaným sériovým číslom. 

Včera 19:11

Vo veku 33 rokov skonala v Británii mačka Rosie, ktorá bola neoficiálne považovaná za najdlhšie žijúcu mačku na svete. S odvolaním sa na jej chovateľku Lilu Brissettovú z mesta Norwich v grófstve Norfolk o tom informoval britský denník Daily Mail.

Včera 18:33

Výška škôd po povodniach zatiaľ nie je známa, rádovo by sa však mala podľa ministra životného prostredia Tomáša Tarabu (nominant SNS) pohybovať v miliónoch eur. “Nie v stovkách miliónov alebo miliardách ako okolité štáty,” poznamenal po mimoriadnom rokovaní vlády.

Mimoriadna schôdza vlády SR
Na snímke zľava minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (HLAS-SD), podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) a predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič
Včera 18:22

Vláda bude maximálne ústretová regionálnym i miestnym samosprávam pri finančnom odškodnení po povodniach. Na situáciu bude reagovať “konkrétnymi finančnými rozhodnutiami”. Vyhlásil to premiér Robert Fico (Smer-SD) po mimoriadnom rokovaní vlády. Škody sú podľa neho veľké, no zo strany štátu zvládnuteľné. Doplnil, že vláda bude reagovať aj na konkrétne požiadavky samospráv v súvislosti s rozvodnením malých riek či potokov.

Mimoriadna schôdza vlády SR
Na snímke zľava primátor Bratislavy Matúš Vallo, minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (HLAS-SD), predseda vlády SR Robert Fico (SMER-SD), predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič , podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) a predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba
Včera 18:00
Nemecký kancelár Olaf Scholz uviedol, že je potrebné preskúmať možnosti začatia mierového procesu na Ukrajine.

Povedal to počas návštevy Astany.

Včera 16:35

Iránsky prezident uviedol, že Teherán neposkytol jemenským Húsíom hyperzvukové zbrane.

Pripomeňme, že cez víkend Húsíovia zaútočili na Izrael. Uviedli, že to urobili hypersonickou raketou, a vyhlásili, že „toto je len začiatok“.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Jelene prechádzajú cez cestu v lese v regióne Taurus neďaleko Frankfurtu v Nemecku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Michal Durila

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali